Lei feriehus i Rudkøbing - Book her

Feriehus i Rudkøbing, Fyn og øyene, Danmark til utleining!

Rudkøbing byr på et hyggelig sentrum, to havner med atmosfære, en deilig strand og severdigheter for alle.

 

Gjestevurderinger fra Rudkøbing

 
 

7 gjester har gitt Rudkøbing en gjennomsnittlig vurdering på 3,71 av 5 stjerner.

 

Eign

Langelands 'hovedstad' og H.C. Ørsteds fødeby Rudkøbing ligger på øyas vestkyst og er med både Rudkøbing Skudehavn og Rudkøbing Trafikhavn også øyas havneby. Den 700 år gamle, sjarmerende by har bevart mange av sine originale, vakre hus og kjøpmannsgårder. I den gamle bydelen kan dere se torv og idylliske små gater med knudrete brosten. Dessuten fins det en gammel bymølle, et vanntårn, herfra kan dere nyte utsikten over byen, flere spennende museer, gallerier, keramiske verksteder, restauranter og gode innkjøpsmuligheter. Her kan dere benytte dere av byens kulturelle og aktive tilbud eller bare nyte den hyggelige stemningen i den store lystbåthavn, hvor seilbåter, motorbåter og fiskebåter ligger side om side.

 
Den sjarmerende lystbåthavnen i Rudkøbing og Langelandsbroen i bakgrunnen Stengade Strand i utkanten av Rudkøbing på Langeland En av de sjarmerende gatene med fargestrålende hus i sentrum av Rudkøbing Rudkøbing har en stor og flott lystbåthavn, like neden for Langelandsbroen
 

Strande

Like ved havnen i Rudkøbing ligger den barnevennlige sandstranden Bellevue Strand. Her kan dere bade, sole dere og dyrke diverse strand- og vannsportsaktiviteter. Stranden er skjermet av en liten, bevokst skrent og høye trær. Ristinge Strand på Sydlangeland er en av Danmarks beste badestrender med klitter og rent vann. Den brede, sydvendte og ca. 10 km lange strand med hvitt sand er svært barnevennlig, da vannet er rolig og grunt (19 km mot syd). Ved Dageløkke Strand, 21 km mot nord, er det gode forhold for windsurfere.

Natur

Rudkøbing Vejle er et rekreativt engområde med stier, innhegninger med dyr og et rikt fugleliv. Vejlen ligger like opp til Rudkøbing Skov, som består av både en ny og en gammel del med bl.a. vakre bøketrær. Longelse Bondegårdsskov, ca. 5 km øst for Rudkøbing, er en såkalt 'urørt skog', hvor trærne får stå i fred. I den østlige delen av skogen kan dere se 250-årig eik med store stammer opp til en meters tykkelse. På den sydlige delen av Langeland er landskapet mer kupert enn resten av øya, og her fins noen fantastiske utsiktspunkter.

Aktiviteter

Rudkøbing innbyr til vandreturer gjennom byen, langs med havet eller i naturen omkring. Lystfiskere har gode betingelser i området, da de kan fiske direkte fra kysten, fra leiebåter eller i en av Langelands Put & Take fiskeparker. Dessuten arrangeres det fisketurer på havet fra Rudkøbing Havn. Langelands Golf Klub ved Tryggelev byr på en 18-hulls golfbane (17 km). Fra banen er det flott utsikt over Langelandsbæltet, Hatbakkerne og Fredmosen. På Langeland kan dere dessuten seile, windsurfe, dykke, bowle, ri, oppdage mange gravhauger, besøke kunstnere i deres atelier osv. Øya er et ideelt sted for naturelskere, som gjerne vil oppleve øya og dens dyreliv på nært hold til fots eller fra en sykkel.

Severdigheter

Langeland Museum i Rudkøbing stiller ut oldtidssamlinger med bl.a. våpen, rideutstyr, sølvmynter, glass, sølvtøy. I Rudkøbing kan dere dessuten besøke Rudkøbing Byhistoriske Arkiv, Det Gamle Apotek med museum og hage, Sjøfartsutstillingen og Den Gamle Have, Skovsgård (et tyende-, vogn- og skovbruksmuseum), samt Motorjagten Mjølner i Rudkøbing Havn. Aquazoo ved Rudkøbing viser en lang rekke forskjellige salt- og ferskvannsfisk. Besøk Tranekær, som er kjent for flere gamle hus i bindingsverk og også for sitt vakre, røde slott, slottshagen og slottsmøllen (7 km). Det røde Tranekær Slot er Langelands største herregård. Slottet ligger høyt på en bakke og med utsikt over byen. Slottsparken er en av Danmarks største parker med mange sjeldne trær, og her finner dere også området 'Ticon', hvor kunstnere stiller ut spennende naturkunst.

Utfluktsmål

På souvenir-museet Souvenariet ved Tranekær Slot kan dere oppleve nye og gamle souvenirs fra hele verden (7 km). Tobaksladen i Stengade Skov ble brukt til å tørke tobakksblader under 2. verdenskrig. Låven er renovert i opprinnelig stil, og det er gratis adgang. 21 km nord for Rudkøbing kan dere oppleve et hyggelig havnemiljø i den maleriske havnen i Dageløkke. Det tidligere militærannlegg Langelandsfortet ved Bagenkop fungerer i dag som museum, og her kan dere se kanoner, bunkers og en utstilling om Den Kalde Krigen (25 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Rudkøbing

Søk feriehus
 
  •  

   Rudkøbing Ferieleilighet i by, Rudkøbing

   7 Omtaler


    

   Soveplasser: 4   •   Soverom: 1
   Husdyr tillatt : no   •   400 m till vann
   Reg. nr.: 75-2355

    
   1 uke fra NOK 3339,-