Lei feriehus i Munkebo - Book her

Feriehus i Munkebo, Fyn og øyene, Danmark til utleining!

Munkebo ligger i vakre omgivelser mellom Odense Fjord og Kerteminde Fjord.

 

Gjestevurderinger fra Munkebo

 
 

12 gjester har gitt Munkebo en gjennomsnittlig vurdering på 4,33 av 5 stjerner.

 

Eign

Sommerhusene i Munkebo ligger i naturskjønne omgivelser. Munkebo har en liten, sjarmerende havn, som fortrinnsvis benyttes av fritidsfiskere. Det er gode innkjøpsmuligheter i byen. Området er et rolig og hyggelig feriested, som ligger tett ved badestrand, større byer, severdigheter og aktiviter for hele familien.

 
Feriehus ved vannkanten i ferieområdet Munkebo Liten, hyggelig fritidshavn ved Kerteminde Fjord i Munkebo Utsiktstårn på Munkebo Bakke Den brede Kerteminde Nordstrand ligger kun 8 km fra Munkebo
 

Strande

Det er ingen riktig strand ved Munkebo, men derimot flere båtbroer og fin natur helt ned til vannet. Fiske, seilas og vannsport egner seg best her. Den barnevennlig Kerteminde Nordstrand ligger noen få km mot øst. Her er vannet grunt og rent, det er sandbunn og stranden har Blått Flagg. Ut for stranden er det meget populært å windsurfe.

Natur

På Munkebo Bakke, som ligger 58 m over havet, kan dere oppleve en praktfull utsikt over Odense Fjord og Kertinge Nor fra utsiktstårnet. Bakken er et populært piknikk område. Odense Fjord er valgt ut som viltreservat og de grunne områder er et eldorado for fugler. Naturen på landtangen Hindsholm, like nord for Munkebo, er meget vakker og enestående med bl.a. Fynshoved, strender, bakker, maleriske landsbyer, store herregårder og flere fortidsminner. Ved det fredede Fyns Hoved er det praktfull natur med bl.a. strand, klint, odde, hede, skog og et rikt dyre- og fugleliv. Herfra kan dere nyte utsikten over havet og på en klar solskinnsdag se helt til Samsø, Jylland og Sjælland. Kertinge Nor og Kerteminde Fjord er en liten terskelfjord med en dyp renne i den midterste delen, og et stort grunt område i den vestlige delen.

Aktiviteter

I Munkebo finner dere en svømmehall og et idrettssenter med bowlingbaner og fitnessenter. I Kerteminde kan dere spille tennis, petanque og minigolf, stå på vannski, dykke, surfe og spille beachvolley. For lystfiskere er det særdeles gode muligheter langs kystene i området. Dessuten er det mulig å ta en fisketur med kutter til havs fra Kerteminde. Fra Kerteminde Havn kan dere også seile en tur ut til den naturskjønne øya Romsø. Det finnes mange golfbaner på Fyn, og banene hos Odense Golfklub, Odense Eventyr Golf Klub og Blommenslyst Golfklub er de, som ligger nærmest Munkebo. Området egner seg godt til sykkelturer. Prøv f.eks. turen rundt om Noret eller en tur til halvøya Hindsholm, som begge byr på enestående natur. Ta evt. med fjordbåden 'Svanen' på rundtur på Odense Fjord. Båten seiler fra Boels Havn.

Severdigheter

Gl. Munkebo Miniby består av 55 små hus, som er oppført som nøyaktige kopier av hus fra den gamle Munkeby fiskerby fra før 1959. Det er gratis entre til den imponerende og interessante minibyen. Viby på Hindsholm er en av de best velbevarte landsbyer på Fyn med bl.a. bindingsverkshus og en nyrenovert mølle, som er i drift i sommerperioden (4 km). Den 1000 år gamle Kerteminde er en livlig og sjarmerende handelsby med fiskerhavn, en stor og hyggelig marina, spennende forretninger, spisesteder og severdigheter. Det er en helt spesiell atmosfære i byens smale gater og streder med fargestrålende små hus, gamle kjøpmannsgårder og røde tak (7 km). Farvergården i Kerteminde var opprinnelig en gammel kjøpmannsgård fra 1630. Museet rommer i dag bl.a. en bondestue og en borgerstue fra 1820. I Fjord- & Bæltcentret i Kerteminde kan dere oppleve havets mysterier sett med en dykkers øyne fra en 50 m lang undervannstunnel eller komme i kontakt med f.eks. marsvin fra broen utendørs.

Utfluktsmål

I Ladby, 11 km fra Munkebo, kan dere oppleve Ladbyskibet, som er Danmarks eneste skipsgrav fra vikingetiden. Besøk H.C. Andersens fødeby Odense; en moderne og stemningsfull by med mange opplevelsesmuligheder i form av musikk, teater, gjøgling på byens torg, gågater, kaféer, restauranter og vertshus (13 km). I Odense Zoo kan dere bl.a. oppleve en spesiell sjimpanseavdeling og et stort Oceanium. Den Fynske Landsby ved Odense er et landbygningsmuseum, som viser et fynsk landsbymiljø omkring år 1850. Danmarks Jernbanemuseum er et stort museum med lek, teknikk, opplevelser, oppdagelser og nostalgi. Det vakre Egeskov Slot ved Kværndrup betegnes som Europas best bevarte vannborg i renessansestil. Her finnes bl.a. vakre hageanlegg, en kjempe labyrint og flere museer (40 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2022 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Munkebo

Søk feriehus