Lei feriehus i Marstal, Ærø - Book her

Feriehus i Marstal, Ærø, Fyn og øyene, Danmark til utleining!

Den sjarmerende havnebyen Marstal på Ærø er omgitt av flott natur og har øyas beste badestrand.

 

Gjestevurderinger fra Marstal, Ærø

 
 

gjester har gitt Marstal, Ærø en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Marstal er den største byen på Ærø og ligger like ved øyas østlige ende, Eriks Hale. Den gamle sjøfartsbyen er hyggelig og sjarmerende med sine smale gater og streder, vakre, gamle hus, stokkroser, bylivet og den stemningsfylte lystbåthavnen. I Marstal Havn kan dere bl.a. se en imponerende lang kampestensmolo og en kalkovn, som fungerer som havnens kjennetegn. Lystbåter ligger side om side med fiskekuttere, joller og ferger, og her er en riktig hyggelig atmosfære. Marstal byr på et utall av butikker, spisesteder og kulturelle severdigheter. Fra Marstal kan dere seile til Rudkøbing på Langeland. Ærø er ca. 30 km lang og den største bredden er 8 km. Foruten Marstal finnes også byene Ærøskøbing, samt Søby, som er den minste. Dessuten har øya flere små samfunn og fiskerleier.

 
Den hyggelige tangen, Eriks Hale, med strandhus og nydelige strender i Marstal på Ærø Idyllisk strandhus på Eriks Hale i feriehusområdet Marstal Sjarmerende gater med gamle hus og stokkroser i sentrum av Marstal Den berømte kalkovnen på havnemoloen i Marstal
 

Strande

Den hvite sandstranden, Erikshale Strand, ligger i den sydlige utkanten av Marstal. Stranden har flott, rent badevann og Blått Flagg. Her finner dere dessuten en rekke små, hyggelige badehus i festlige farger. Det finnes flere andre gode og barnevennlige badestrender hele veien langs Ærøs kyster.

Natur

Marstal er omgitt av marker, flate våtområder og vakre strender. Ærø har generelt en helt enestående natur med flotte strender, bukter, viker, våtområder, marker, markante skrenter, kuperte arealer og skogområder. Ut mot det sydfynske øyhavet er kysten mild og flat, men ut mot Østersøen er kyststrekningen mer kupert og dramatisk med skrenter og klinter. Gråsten Nor, noen få km vest for Marstal, er et stort våtområde med et rikt fugle- og planteliv. Følg evt. den 8 km lange vandreruten 'Sporet ved Noret', som fører dere gjennom området. Fra den fredede Voderup Klint på sydkysten, 14 km fra Marstal, er det en fantastisk utsikt over havet, og i klart vær kan dere se helt til Als-kysten, den nordtyske kysten samt innseilingen til Flensborg Fjord. Det er mulig å gå ned til stranden fra klinten via en sti. Naturen omkring Skjoldnæs Fyr på nordspissen av Ærø er meget vakker, og her finnes et flott våtområde med mange fuglearter (27 km).

Aktiviteter

På Havkajak Center Marstal arrangeres det kurser av forskjellig varighet. Det finnes mange vandre- og sykkelruter i området, og det er mulig å leie sykler i Marstal. De mange bukter og viker langs hele Ærøs kyst gir optimale betingelser for lystfiskere. Spesielt gode fiskesteder kan bl.a. Ærøs Hale ved Marstal, Drejet vest for Marstal, Urehoved ved Ærøskøbing, Voderup mot syd og Skjoldnæs ved Fyrtårnet på nordspissen av Ærø anbefales. Det er generelt gode forhold for windsurfere på Ærø. Det er meget populært å fly over øya fra Ærø Flyveplads og se hele øyhavet ovenfra.

Severdigheter

Marstal Kirke er oppført i 1738, og kirkens 7 kirkeskip vitner om byens tilknytning til havet og sjøfarten. Søfartsmuseet i Marstal består av 4 bygninger og mer enn 30 utstillingslokaler, med gjenstander fra sjøfartens historie. Se bl.a. over 200 skipsmodeller og mer enn 130 flaskeskip. I den idylliske Ærøskøbing, Danmarks best bevarte 1700-talls kjøpstad, finner dere vakre, gamle og fredede hus, middelaldergater, stokkroser, gårdhager, spennende butikker, gode spisesteder og en atmosfærefylt og velbesøkt lystbåthavn (17 km). Ærøskøbing Bymølle er en vakker, restaureret vindmølle, som ligger like i utkanten av byen. Ærø Museum i Ærøskøbing er et hjemstavnsmuseum, som viser samlinger av oldsaker fra stenalderboplasser, utstillinger om sjøfart, landbo- og kjøpstadskultur osv. Hammerichs Hus er innrettet i malerens eget hjem fra 1700-tallet. Her finnes bl.a. en samling av aktikviteter. Flaske-Peters Samling er en stor samling av flaskeskip og skipsmodeller samt fergemalerier.

Utfluktsmål

Besøk evt. noen av de små opprinnelige havnemiljøer i f.eks. Kleven og Strandbyen. Søbygaard er et gammelt forsvarsverk (voldsted) med bevarte bygningsverker fra middelalderen og renessansen, som gjør stedet til nasjonal kulturarv (21 km). Søby ligger på den nordvestlige spissen av Ærø. Byen er en gammel fiskerby og er absolutt et besøk verd med sin marina, den vakre kirken, den stråtekte Søby Mølle fra 1881 og sin hyggelige atmosfære (24 km). Skjoldnæs Fyr ligger i vakker natur med bl.a. 'Næbbet', et våtområde med mange fuglearter, på nordspissen av Ærø (27 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2022 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Marstal, Ærø

Søk feriehus