Lei feriehus i Longelse - Book her

Feriehus i Longelse, Fyn og øyene, Danmark til utleining!

Ferieområdet Longelse ligger ved Langelands østkyst, litt syd for Spodsbjerg.

 

Gjestevurderinger fra Longelse

 
 

4 gjester har gitt Longelse en gjennomsnittlig vurdering på 4,50 av 5 stjerner.

 

Eign

Sommerhusområdet Longelse ligger ut mot vannet, og et par km bak kysten ligger de to landsbyer Nørre og Sønder Longelse. Et par km mot nord ligger den gamle, stemningsfylte fiskerbyen Spodsbjerg med en liten idyllisk fiskehavn, en lystbåthavn samt en fergehavn med forbindelse til Lolland. Longelse er et hyggelig, stille og naturskjønt ferieområde, som især henvender seg til naturelskere, lystfiskere og andre, som ønsker å slappe av i rolige omgivelser. Det er mulighet for innkjøp av dagligvarer i de to små landsbyer Nørre og Sønder Longelse, og 9 km herfra ligger Langelands ¿hovedstad¿ Rudkøbing med mange butikker, spisesteder, aktivitetstilbud og severdigheter.

 

Strande

Et par km mot nord kan dere benytte en bred og barnevennlig badestrand, og likeledes er en liten, hyggelig sandstrand til rådighet ved lystbåthavnen i Spodsbjerg.

Natur

Longelse ligger i naturskjønne omgivelser og er omgitt av marker, skog og Langelandsbæltet. Longelse Bondegårdsskov er en 8,5 ha stor og fredet skog med meget høye og gamle trær midt på Langeland. Skogen har stått uberørt i mange år og framstår i dag som en 'riktig' naturskog med bl.a. et rikt fugleliv. Like uten for Spodsbjerg ligger de karakteristiske Hatbakker, som ble dannet under siste istid. Nord for Spodsbjerg ligger Løkkeby Enge, et engområde nær kysten, her har vadefugler gode forhold. Omkring Tranekær finnes flere skogarealer med merkede vandreruter. Langs turstiene i Åsø skogen kan dere f.eks. oppleve noe av øyas utrolige rike fugleliv. Ca. 22 km fra Longelse ligger Ristinge Klint, som med sin steile skrent hever seg 20 meter over vannet. Her kan dere oppleve en helt spesiell vegetasjon. Fra stranden er det et forgrenet stisystem til toppen, herfra kan dere nyte den flotte utsikten.

Aktiviteter

De vakre naturomgivelser innbyr til sykkel- og vandreturer. Sykler kan leies i Spodsbjerg. Området byr på gode betingelser for lystfiskere, da det er mulig å fiske direkte fra kysten, samt i den 20.000 m2 store Spodsbjerg Lystfiskersø, som er et vakkert utfluktsmål for hele familien. Ønsker dere å fiske på havet, er det mulig å leie båter i Spodsbjerg, samt en fisketur ombord på en kutter til havs fra Spodsbjerg Havn. Ved Humble kan golfspillere prøve banen hos Langlands Golf Klub (16 km). Det er også mulighet for å besøke den vakre golfbanen ved Svendborg (30 km). Opplev Langelands Festivalen, et musikalsk arrangement som hver juli trekker mer enn 20.000 besøkende til Langeland. Festivalen har musikk og aktiviteter for hele familien, og strekker seg over fire dager.

Severdigheter

Hos Galleri Langeland stilles ut og selges et bredt utvalg av lokal kunst og kunsthåndverk sommeren igjennom. Her arrangeres også skiftende utstillinger (2 km). Den 700 år gamle byen Rudkøbing er Langelands største by, og her kan dere oppleve de originale, gamle og vakre hus. Langeland Museum i Rudkøbing stiller ut oldtidssamlinger med bl.a. våpen, rideutstyr, sølvmynter, glass, og sølvtøy (9 km). Ved Humble på Sydlangeland finner dere den velbevarte langdyssen 'Kong Humbles Grav', som består av 77 store randsten (16 km). Få km fra Humble ligger herregården Skovsgaard, hvor det er innrettet flere museer, bl.a. et hestevognmuseum og et tyendemuseum, som viser en utstilling om vilkårene og hverdagen for gårdens tjenestefolk.

Utfluktsmål

20 km mot nord ligger det røde Tranekær Slot. Slottet ligger høyt på en bakke og med utsikt over byens gamle bindingsverkshus. I slottsparken finner dere 'Ticon', hvor kunstnere stiller ut spennende naturkunst. Tranekær Slotsmuseum befinner seg i et gammelt hus i bindingsverk. Den fredede Tranekær Slotsmølle fra 1846 er stadig i drift, og når vinden er gunstig, males det økologisk korn. Ved møllen finnes også et museum for vindkraft og vindmøllens utvikling. Besøk Svendborg, som har bevart sin gamle bykjerne med smale snirklete gater, torg og gårdmiljøer, og med preg av byens historie, som går helt tilbake til den tidligere middelalder. Her finner dere masse av kulturelle opplevelser, gode shoppingmuligheter og utallige spisesteder (30 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Longelse

Søk feriehus