Lei feriehus i Lohals - Book her

Feriehus i Lohals, Fyn og øyene, Danmark til utleining!

Når dere holder ferie i et feriehus i den hyggelige havneby Lohals på østkysten på Lolland, er dere omgitt av skog, strand og en aktiv havn. Samtidig bor dere tett på mange av Lollands severdigheter. Det familievennlige ferieområde Lohals er kjent for feriehusutleie.

 

Gjestevurderinger fra Lohals

 
 

22 gjester har gitt Lohals en gjennomsnittlig vurdering på 4,36 av 5 stjerner.

 

Eign

Opplev livlig aktivitet og stille sjarme i Lohals, som er omgitt av grønne skoger og innbydende sandstrender. Både byen og havnen byr på en deilig atmosfære. I den stemningsfulle lystbåthavnen kan du spise og nyte synet av de mange skip og kjøpe friskfanget fisk. Det er mulighet for innkjøp av dagligvarer i Lohals, som ut over butikker og spisesteder også inneholder et safarimuseum og et natursenter. Når du holder ferie i Lohals kan du bade, gå turer i skogen, sykle, seile, fiske og besøke nogen av Langelands mange spennende severdigheter. Mange kunstnere har bosatt seg på Langeland, og du kan besøke dem i deres gallerier og værksteder overalt på øya. Den nærmeste større by er Rudkøbing, Langelands 'hovedstad', som ligger 29 km mot sør. Her kan dere shoppe og gå på sightseeing i den gamle, velbevarte kjøpstad.

 
Lang badebro på stranden i feriehusområdet Lohals på Langeland Deilig badestrand med badebro ved feriehusene i Lohals Utsikt mot den sjarmerende lystbåthavnen i Lohals på Langeland Lite fyrtårn på havnen i ferieområdet Lohals
 

Strande

Umiddelbart nord for Lohals kan dere bade ved den brede, hvite sandstranden med sandbunn og Blått Flagg, som ligger helt ut til 'Troldeskoven'. Hver sommer oppstilles en badebro på stedet. Stranden er meget velegnet til bading, solbading og strandaktiviteter av enhver slags.

Natur

Lohals er omgitt av hav, grønne områder og bøkeskoger. Nord for Lohals ligger 'Troldeskoven', som er en fredet naturskog med flere skogssjøer, og bakenfor byen finner du de vakre skogsområder Skiften, Pebermosen og Vojremosen. Her kan dere gå turer og nyte skogenes stillhet. Mot sør ligger den lille hundeskogen Vestrevænge, hvor hundene kan løpe fritt omkring. Skogene Øster- og Vester Prisskov samt Øster- og Vester Stigtehave adskiller Lohals fra byen Hov mot nord. Hov er den mest skogsrike del av Langeland og det naturskjønne landskapet er kupert. Avmerkede ruter fører dere gjennom skogene forbi historiske steder med bl.a. voller og terrasser. På vestkysten, utenfor Hov, ligger den 14 m høje Frankeklint. På østsiden, utenfor Hov, ligger Hov Fyr. Naturen på Langeland er preget av deilige strender, skoger, marker og naturskjønne landskaper, som er velegnet til sykkel- og vandreturer.

Aktiviteter

Lystfiskere har gode betingelser her, da det er mulig å fange havørretter direkte fra kysten. Det arrangeres også fisketurer på havet med kutter fra Lohals havn. Har dere lyst til å seile ut på egen hånd, kan dere leie motorbåt og joller i Lohals. Ved Tranekær finner du dessuten fiskeparken Spodsbjerg Lystfiskersø (22 km). Det nordlige Langeland er et ideelt feriested for naturelskere pga. de mange skoger, som vil oppleve øya til fots eller på sykkel. Ta evt. også sykkelen med på fergen fra Lohals til Lundeborg på Fyn. Ved Humble på Sydlangeland (41 km) kan golfspillere avprøve Langlands Golf Klubs bane. Det er også mulighet for å spille på den flotte golfbanen ved Svendborg (46 km). Har du mot til å dykke, kan du besøke Dykkercenter Langeland i Rudkøbing. Den årlig tilbakevendende musikkfestivalen 'Langelandsfestival' finner sted i juli måned.

Severdigheter

Det tidligere tilholdssted for skogens folk 'Hollænderhuset' er i dag innrettet som natur- og informasjonssenter (2 km). Det røde Tranekær Slot (22 km) ligger høyt på en bakke og med utsikt over byens gamle bindingsverkshus. I slottsparken finder I Ticon, hvor kunstnere utstiller spennende naturkunst. På suvenir-museet Souvenariet ved slottet kan dere oppleve nye og gamle suvenirs fra hele verden. Den fredede Tranekær Slotsmølle fra 1846 er stadig i drift, og når vinnen er riktig, males det økologisk korn. Ved Mølles finnes også et museum for vinnkraft og vinnmøllens utvikling. Tobakkslåven ved Tranekær ble brukt til å tørre tobakksblader i under 2. verdenskrig. Låven er renovert i opprinnelig stil, og det er gratis adgang.

Utfluktsmål

Besøk den 700 år gamle kjøpstaden Rudkøbing, som har bevart sine originale, vakre hus. Her finner dere den gamle bydel, de idylliske små gater med toppede brostein, den hyggelige Rudkøbing Skudehavn samt Rudkøbing Trafikhavn. Langeland Museum i Rudkøbing utstiller oldtidssamlinger med bl.a. våpen, rideutstyr, sølvmynter, glass og sølvtøy. I Rudkøbing finner du dessuten disse spennende severdigheter: Rudkøbing Byhistoriske Arkiv, Det Gamle Apotek, Søfartsudstilling og Den Gamle Have, Skovsgård (et tyende-, vogn- og skogbruksmuseum) samt Motorjagten Mjølner i Rudkøbing Havn (29 km). Det tidligere militæranlegget Langelandsfortet ved Bagenkop fungerer i dag som museum, og her kan dere oppleve kanonene, bunkerne og en utstilling om Den Kalde Krigen (50 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2022 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Lohals

Søk feriehus