Lei feriehus i Kertinge - Book her

Feriehus i Kertinge, Fyn og øyene, Danmark til utleining!

Det rolige, hyggelige og naturskjønne sommerhusområdet Kertinge ligger ved Kertinge Nor, like vest for Kerteminde.

 

Gjestevurderinger fra Kertinge

 
 

gjester har gitt Kertinge en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Kertinge ligger mellom Kerteminde og Odense og har kort avstand til god badestrand, vakre naturområder, aktiviteter og severdigheter. Det fredelige ferieområdet er ideelt for lystfiskere, golfspillere, vannsportsentusiaster og naturelskere. Det er mulig å kjøpe dagligvarer i området, og 6 km herfra ligger den hyggelige handelsbyen Kerteminde, hvor dere kan shoppe, spise og gå på sightseeing.

 

Strande

Det er ingen riktig strand ved Kertinge, men det er mange båtbroer her og vegetasjon helt ned til vannet. Vannet egner seg best til fiske, seilas og vannsport. Få km herfra ligger Kertemindes badestrender både syd og nord for havnen. Det er sandbunn og stranden er barnevennlig. Her er vannet meget rent, og det flagges med Blått Flagg. Nordstranden er den mest besøkte. Ved begge strender er det badebro, iskiosk, toaletter og p-plass. Området er velegnet for windsurfing.

Natur

Kertinge Nor og Kerteminde Fjord er en liten terskelfjord med en dyp renne i den midterste delen, og et stort lavvann-område i den vestlige delen. Fra Munkebo Bakke, som rager 58 m opp over havet, er det en fantastisk utsikt over Kertinge Nor. Nord for Kerteminde by ligger landtangen Hindsholm, som byr på en vakker og enestående natur med bl.a. Fynshoved, strender, bakker, maleriske landsbyer, store herregårder og flere fortidsminner. Ved Fyns Hoved er det praktfull natur og et rikt dyreliv. Øya Romsø i Storebælt er også verd et besøk. Den naturhistoriske perlen tilbyr bl.a. en vill, tett natur med en stor bestand av dådyr.

Aktiviteter

I Kerteminde kan dere spille tennis, petanque og minigolf, stå på vannski, dykke og spille beachvolley. Innenfor 25 km fra Kertinge finnes det 3 golfbaner: Sct. Knuds Golfklub i Nyborg, Odense Eventyr Golf og Odense Golfklub. Området egner seg godt til sykkelturer. Prøv f.eks. turen rundt om Noret eller en tur til halvøya Hindsholm, som begge byr på enestående natur. Det er mange, gode lystfiskeplasser langs kysten omkring Kertinge og på Hindsholm. Dessuten er det mulig å ta på havfisketur med kutter fra Kerteminde. Fra Kerteminde Havn kan dere også seile en tur ut til den naturskjønne øya Romsø.

Severdigheter

I Ladby, 2 km fra Kertinge, kan dere oppleve Ladbyskibet, som er Danmarks eneste skipsgrav fra vikingtiden. Rynkeby Kirke i nærheten er helt enestående pga. sine freskomalerier (5 km). Den 1000 år gamle Kerteminde er en livlig og sjarmerende handelsby med fiskerihavn, en stor og hyggelig marina, spennende forretninger, spisesteder og severdigheter. Det er en helt spesiell atmosfære i byen med sine trange gater og streder med farvestrålende små hus, gamle kjøpmannsgårder og røde tak (6 km). Farvergården i Kerteminde var opprinnelig en gammel kjøpmannsgård fra 1630. Museet rommer i dag bl.a. en bondestue og en borgerstue fra 1820. I Fjord- & Bæltcentret i Kerteminde kan dere oppleve havets mysterier sett med en dykkers øyne fra en 50 m lang undervannstunnel eller komme i kontakt med f.eks. marsvin fra broen utendørs. Viby på Hindsholm er en av de mest velbevarte landsbyer på Fyn med bl.a. bindingsverkshus og en nyrenovert mølle, som er i drift i sommerperioden (13 km).

Utfluktsmål

Besøk H.C. Andersens fødeby Odense; en moderne og stemningsfull by med mange opplevelsesmuligheter i form av musikk, kultur, teater, gjøgling på byens torg, gågater, kaféer, restauranter og vertshus (16 km) I Odense Zoo kan dere bl.a. oppleve en egen sjimpanseavdeling og et stort Oceanium. Den Fynske Landsby ved Odense er et landbygningsmuseum, som viser et fynsk landsbymiljø omkring år 1850. Det vakre Egeskov Slot betegnes som Europas best bevarte renessansevannborg. Her finnes bl.a. vakre hageanlegg, en kjempe labyrint og flere museer (42 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2022 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Kertinge

Søk feriehus