Lei feriehus i Kerteminde - Book her

Feriehus i Kerteminde, Fyn og øyene, Danmark til utleining!

Kerteminde er en sjarmerende gammel by med mange velbevarte hus, beliggende på den nordøstlige delen av Fyn - rett ved deilig badestrand.

 

Gjestevurderinger fra Kerteminde

 
 

21 gjester har gitt Kerteminde en gjennomsnittlig vurdering på 4,67 av 5 stjerner.

 

Eign

Den 1000 år gamle Kerteminde er en livlig handelsby med en aktiv fiskerihavn, en stor og koselig marina, sjarmerende, sammenbygde hus samt spennende forretninger, spisesteder og severdigheter. Det er en helt spesiel atmosfære i byens smale gater og streder med de fargestrålende små husene, de gamle kjøpmanngårdene og de røde takene. Byen er omgitt av den blide fjorden på den ene siden og det åpne Storebælt på den andre. Sommerhusområdet ved Kerteminde er omgitt av et deilig landskap med beplantninger.

 
En sommerdag på Nordstranden, nær feriehusområdet i Kerteminde Volleyballbaner på den hvite sandstranden, Nordstranden, i Kerteminde Hyggelig lystbåthavn ved siden av Nordstranden i Kerteminde Granittstatuen Amanda ved Langebro i Kerteminde er byens vartegn
 

Strande

Kertemindes badestrender ligger både syd og nord for havnen. Det er sandbunn og stranden er veldig barnevennlig. Vannet er fint rent, og det flagges med Blåt Flagg. Nordstranden er den mest besøkte stranden. Ved begge strandene er det badebro, isbutikk, toaletter og p-plads. Området egner sig bra til windsurfing.

Natur

Fugleinteresserte kan følge de mange fugleflokkene over fjorden. Gess, ender og svaner besøker ofte fjorden uten for Kerteminde. Tett på Kerteminde kan dere gå tur i den nydelige skogen Lundsgårdsskoven. Nord for Kerteminde by ligger landtangen Hindsholm, som byr på en vakker og enestående natur med bl.a. Fynshoved, strand, bakker, maleriske landsbyer, store herregårder og flere fortidsminner. Ved Fyns Hoved er det praktfull natur og et rikt dyreliv. Øyen Romsø i Storebælt er også verdt et besøk. Denne naturhistoriske perlen tilbyr bl.a. en vill, tett natur med en stor bestand av dådyr.

Aktiviteter

I Kerteminde kan De spille tennis, petanque og minigolf, stå på vannski, dykke og spille beach-volley. Innenfor 25 km fra Kerteminde finnes det 3 golfbaner: Sct. Knuds Golfklub i Nyborg, Odense Eventyr Golf og Odense Golfklub. Det er mange, gode lystfiskerplasser langs kysten ved Kerteminde. De kan også fiske fra den sydlige stenmolen ved havnen. Desuten er det mulig å ta på havfiskeri med båt fra Kerteminde. Hindsholm er med sin flotte natur og mange severdigheter et deilig område å sykle i, og desuten er det også gode fiskemuligheter her. Fra Kerteminde Havn kan der ta en seiltur til naturskjønne Romsø eller på fjordseilas og marsvinsafari. Hver sommer kan dere delta i en stemningsfull kirsebærfestival i Kerteminde med musikk, fynske spesialiteter og fakkeltog.

Severdigheter

I Fjord- & Bæltcentret i Kerteminde kan De oppleve havets mysterier sett med øynene til en dykker fra en 50 m lang undervannstunnel eller komme i kontakt med sel og marsvin fra broen utendørs. Farvergården er opprindelig en gammel kjøpmannsgård fra 1630. Museet inneholder bl.a. en bondestue og en borgerstue fra omkring 1850. Ved siden av den stadig aktive møllen Svanemøllen kan De, på Johannes Larsens Museet, se kunstverker av Johannes Larsen og andre fynske malere. På Vikingemuseet Ladby i Kerteminde kan dere få oppleve vikingfunn og en gravhøy med det gamle vikingskipet Ladbyskibet. Viby på Hindsholm er en av de mest velbevarte landsbyene på Fyn med bl.a. bindingsverkshus og en nyrenovert mølle, som i sommerperioden er i drift (7 km). Omkring Kerteminde finnes flere godser og herregårder.

Utfluktsmål

Besøk H.C. Andersens fødeby Odense; en moderne og stemningsfull by med mange opplevelsesmuligheter i form av musikk, kultur, teater, gjøgl på byens torg, gågater, kaféer, restauranter og barer (20 km). I ''Odense Zoo'' kan De bl.a. oppleve en særlig sjimpanseavdeling og et stort Oceanium. ''Den Fynske Landsby'' ved Odense er et landbygningsmuseum, som viser et fynsk landsbymiljø omkring år 1850. Det vakre ''Egeskov Slott'' betegnes som Europas best bevarte renessansevannborg. Her finnes bl.a. vakre hageanlegg, en kjempe labyrint og flere museer (40 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2022 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Kerteminde

Søk feriehus