Lei feriehus i Hov, Langeland - Book her

Feriehus i Hov, Langeland, Fyn og øyene, Danmark til utleining!

Hov ligger helt nordlig på den vakre øyen Langeland, få km fra Lohals, med vann på 3 sider.

 

Gjestevurderinger fra Hov, Langeland

 
 

gjester har gitt Hov, Langeland en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Hov er Langelands svar på Skagen. Øyen slutter i en liten spiss ute i vannet, og to farvann møtes. Herifra er det en praktfull utsikt til Storebæltsbroen, Fyns kyst og Sjælland. Sommerhusområdet ved Hov ligger i rolige og naturskjønne omgivelser, tett på strand og skog. På vestsiden av Hov ligger Frankeklint, en 14 m høy klint, og et fyrtårn. På østsiden av Hov ligger Hov Fyr. På nordkysten ligger de 2 deilige badestrender, delt av Hov Plantage. Området er kjennetegnet av flere gamle gårder, som danner et tun mellom bygningene. Det er innkjøpsmuligheter og spisesteder i Lohals, der De også kan oppleve den livlige aktiviteten og stille sjarmen i byens lystbåthavn (3 km).

 
Badebro på stranden i feriehusområdet Hov, Langeland Gutt på badebroen ved Østerstrand i Hov, Langeland Kysten ut for feriehusene i ferieområdet Hov, Langeland Det 12 meter høye Hov Fyr på spissen av Langeland
 

Strande

Hele veien rundt om Langelands nordspiss er det deilige, rene badestrender. Hov Strand og Nordstranden er nok Langelands mest kjente badestrender med fint sand og rent vann. På vestsiden finnes en bred, hvit sandstrand og rett bakom ligger 'Troldeskoven'.

Natur

Hov er den mest skogrike delen av Langeland og det naturskjønne landskapet er veldig kupert her. Mellom de 2 strendene på Hovs nordkyst ligger den gamle Hov Plantage med de gamle, sorte sommerhusene fra før 1920. Frankeklint på vestsiden av Hov er en 14 m høy klint, og her er det også plasert et fyrtårn. Skogene Øster- og Vester Prisskov samt Øster- og Vester Stigtehave skiller Hov og Lohals fra hverandre. En avmerket rute fører Dem gjennom skogene forbi historiske steder. På denne skogrike øyen er det en stor bestand av rådyr.

Aktiviteter

Den deilige, skogrike og kuperte naturen innbyr til vandre- og sykkelturer i området. For lystfiskere er det gode muligheter for kystfiskeri hele veien langs kysten omkring Hov. Det arrangeres desuten fisketur på havet fra Lohals Havn. Ved Tranekær ligger også en fiskepark Spodsbjerg Lystfiskersø. Fra Lohals seiler en ferge til Lundeborg på Fyn. Ta evt. syklen med på en dagstur. Ved Humble (45 km) finner De Langlands Golf Klub. Det er også mulighet for å besøke den flotte golfbanen ved Svendborg (50 km). Den årlig tilbakevendende festivalen 'Langelandsfestival' finner sted i juli måned.

Severdigheter

I skogene 'Østre og Vestre Stigtehave' kan De stadig se rester av voller og terrasser fra jernalderen. Lohals ligger 3 km syd for Hov og har egen havn med både fiske- og lystbåter. Opplev byens 'Safarimuseum' med jakttrofeer fra allverdens land. I Stoense finnes en kirke og et par kunstgallerier. 19 km syd for Hov ligger det røde 'Tranekær Slot'. Slottet er høyt beliggende på en bakke og med utsikt over byens gamle bindingsverkshus. I slottsparken finner De 'Ticon', hvor kunstnere utstiller spennende naturkunst. Tranekær Slotsmuseum ligger i et gammelt bindingsverkshus. Den fredede 'Tranekær Slotsmølle' fra 1846 er stadig i drift, og når vinden er passende, males det økologisk korn der. Ved Møllen er det også et museum for vindkraft og vindmøllens utvikling. 'Tobaksladen' ved Tranekær ble brukt til å tørke tobakksblader i under 2. verdenskrig. Låven er renovert i opprindelig stil, og det er gratis adgang.

Utfluktsmål

Besøk den 700 år gamle kjøpstad Rudkøbing, som har bevart de originale, vakre husene sine. Her finner De den gamle bydelen, de idylliske små brosteinsbelagte gatene, den hyggelige Rudkøbing Skudehavn og Rudkøbing Trafikhavn. 'Langeland Museum' i Rudkøbing utstiller oldtidssamlinger med bl.a. våpen, rideudstyr, sølvmynter, glass og sølvtøy (30 km). Det tidligere militæranlegget 'Langelandsfortet' fungerer i dag som museum, og her kan De oppleve kanonene, bunkerne og en utstilling om Den Kalde Krigen. Opplev Langelands Festivalen, et musikalsk arrangement som hver juli trekker mere end 20.000 besøkende til Langeland. Festivalen har musikk og aktiviteter for hele familien, og forløper over fire dager.

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2022 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Hov, Langeland

Søk feriehus