Lei feriehus i Horne - Book her

Feriehus i Horne, Fyn og øyene, Danmark til utleining!

Horne ligger på Horne Land mellom Bøjden og Fåborg på Sydfyn.

 

Gjestevurderinger fra Horne

 
 

1 gjester har gitt Horne en gjennomsnittlig vurdering på 5,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Sommerhusene i Horne ligger tett på den sydfynske kysten, i et rolig og naturskjønt område. Horne Land er omgitt av Lillebælt og mange, små øyer, og kan bl.a. by på fine badestrender, små havnebyer, et utall av gravhøyer, stendysser og stengjerder, et fuglereservat og deilig, frodig natur. Horne ble anlagt i vikingetiden og har vært Danmarks største landsby. Her finnes flere gamle bindingsverkshus, en karakteristisk rundkirke og en gammel, velbevart vindmølle. Horne er sentralt beliggende på Sydfyn, og det er bare kort avstand til aktiviteter, severdigheter, deilige naturområder og større byer. Det er mulighet for innkjøp av dagligvarer i Horne, og bare 5 km herifra ligger den gamle, hyggelige kjøpstaden Fåborg, der De finner et livlig handelsliv, små hyggelige gater, mange kunsthåndverkere, flere kulturelle severdigheter og gode spisesteder.

 
Fergen seiler til Als fra Bøyden ved ferieområdet Horne Badebroer på stranden og feriehusene i Horne Feriehus i grønne omgivelser bak stranden i Horne Den idylliske Grubbe Mølle ved ferieområdet Horne
 

Strande

Det finnes flere, gode badestrender på Horne Land. Stranden ut for Horne har lavt vann og grovt sand og stein. Bøjden Strand er en deilig badestrand med både stein og grovt sand. Vannet er lavt og derfor er stranden veldig barnevennlig. Ved Bøjden Strand er det gode forhold for windsurfere. Rett bak stranden ligger naturreservatet Bøjden Nor (5 km). Sinebjerg Strand, et par km østover, er også en god og barnevennlig badestrand, og her kan De leie båt og kajakker (5 km). Ved området 'Knold' ved Dyreborg finner De en strand med deilig sand, friskt og dypt vann og en badebro (7 km).

Natur

Horne er omgitt av deilig natur med kyst, lettere kuperte marker og grønne, rekreative områder. Landskapet på halvøyen Horne Land er gjenerelt bakket, åpent og omkranset av vann. Det fredede Bøjden Nor er et fuglereservat, der omkring 50 forskjellige fuglearter kan observeres. Langs strandengene går en merket vandresti, og fra et observasjonsskjul har De mulighet for å oppleve fuglelivet på kloss hold (5 km). Svanninge Bakker, også kalt 'De Fynske Alper', ligger rett nord for Fåborg. Området er et vakkert og kupert skogterreng med lyngkledde bakker og har desuten et nett av sykkel- og vandrestier. Fra bakkene er det flott utsikt over Sydvestfyn og Det Sydfynske Øhav (6 km). I Dyreborg Skov mot øst kan De se dådyr, og ellers nyte den deilige naturen og spesielle stemningen (7 km). Sollerup Skog ligger i et naturskjønt og kupert terreng (9 km). Naturområdet Trebjerg ved Håstrup har Fyns 3. høyeste punkt, som går 128 meter opp over havet, og 'Dronningeruten' fører Dem opp dit (10 km).

Aktiviteter

Området er ideelt for lystfiskere, da mulighetene for kystfiskeri er virkelig bra langs hele kysten på Horne Land på grunn av det fiskerike vannet. De kan også ta på havfiskeri med skute fra Fåborg. Egnen omkring Horne er meget naturskjøn og innbyr derfor til sykkel- og spaserturer langs de mange stiene. Ønsker De å seile på Lillebælt, kan De i Sinebjerg, 4 km mot syd, leie båter og kajakker. Det er også gode betingelser for windsurfing hele veien langs Horne Lands kyst. Golfspillere har mulighet for å avprøve banen hos Fåborg Golfklub, som er en av Danmarks flottest beliggende baner med 18 udfordrende huller. Banen ligger ved Dalkildegaard i den nordlige delen av Svanninge Bakker. I Fåborg kan De spille tennis, petanque og minigolf og benytte byens svømmehall med bl.a. varmtvannsbasseng, sauna og solarium. Fra Bøjden går fergen til Fynshav på Als og fra Fåborg kan De ta med fergen til øyene Ærø, Avernakø, Lyø og Bjørnø.

Severdigheter

I Horne finnes Fyns eneste rundkirke, som er bygget som festningskirke cirka år 1100. Hos Horne Lands Folkemindesamling i Horne kan De se en samling av museumsgjenstander, tekstiler og fotos fra tidligere tider på Horne Land. På det nærliggende Hvedholm Slott finnes en vinkjeller og en butikk med kunsthåndverk (2 km). Grubbe Mølle ved Horne er en nyrestaurert hollandsk vind- og vannmølle i drift (4 km). I den gamle kjøpstaden Fåborg kan De oppleve den hyggelige stemningen og besøke byens mange severdigheter, som f.eks. den vakre kjøpmannsgården 'Den Voigtske Gård', restene av en festning fra middelalderen, Blomsterhaven Strandlyst, Fåborg Arrests, Fåborg Miniby, Fåborg Byhistoriske Arkiv og Fåborg Museum for Fynsk Malerkunst (5 km). Opplev det lille, idylliske og stemningsfyllte fiskerleiet Dyreborg med flere hus fra 17-1800 tallet (7 km). Kaleko Vandmølle er Danmarks eldste fungerende vannmølle, som ligger naturskjønt i de opprindelige omgivelsene sine (7 km).

Utfluktsmål

Det vakre Egeskov Slot ved Kværndrup betegnes som Europas best bevarte renessansevannborg. Her finnes bl.a. vakre hageanlegg, en kjempe labyrint og flere museer (25 km). Frydenlund Fuglepark ved Tommerup er en deilig naturpark med 700 fugler fra hele verden, vannhuller, volierer og en 2 km lang vandresti, som går under store gamle trær og ut på den åpne savannen (34 km). Besøk H.C. Andersens fødeby Odense; en moderne og stemningsfull by med mange opplevelsesmuligheter i form av musikk, teater, gjøgl på byens torg, gågater, kaféer, restauranter og barer (41 km). I Odense Zoo kan De bl.a. oppleve en særlig sjimpanseavdeling og et stort Oceanium. Den Fynske Landsby ved Odense er et landbygningsmuseum, som viser et fynsk landsbymiljø omkring år 1850.

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Horne

Søk feriehus
 
  •  

   Horne Feriehus, Horne

    

   Soveplasser: 5   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : 2   •   250 m till vann
   Reg. nr.: 70-8006

    
   1 uke fra NOK 3955,-