Lei feriehus i Horne Sommerland - Book her

Feriehus i Horne Sommerland, Fyn og øyene, Danmark til utleining!

Horne Sommerland på Sydfyn er et rolig og hyggelig feriested for hele familien.

 

Gjestevurderinger fra Horne Sommerland

 
 

11 gjester har gitt Horne Sommerland en gjennomsnittlig vurdering på 4,64 av 5 stjerner.

 

Eign

Horne Sommerland ligger på den sydfynske halvøyen Horne Land, som er rik på gravhøyer, stendysser og steingjærder. Horne ble anlagt i vikingetiden og har vært Danmarks største landsby. Her finnes mange gamle bindingsværkshus, og en av de gamle vindmøllene er blitt bevart. Horne Sommerland er et mindre, hyggelig sommerhusområde, som ligger ute ved kysten, et par km fra Horne by og ca. 7 km fra Fåborg. Fra stranden er det utsikt til Det Sydfynske Øhav med bl.a. Lyø, Ærø og Als. Det er mulighet for innkjøp av dagligvarer i Horne, og i Fåborg finner De et livlig handelsliv, små hyggelige gater, mange kunstverker, flere kulturelle severdigheter og gode spisesteder.

 
Feriehus bak stranden i ferieområdet Horne Sommerland Lang badebro på stranden i feriehusområdet Horne Sommerland Utsikt mot stranden og feriehusene fra badebroen i Horne Sommerland Høytbeliggende feriehus bak stranden i Horne Sommerland
 

Strande

Stranden ved Horne Sommerland er en god og barnevennlig strand. Herifra kan De nyte den flotte solnedgangen over Helnæsbugten. Ved området 'Knold' ved Dyreborg, ca. 6 km øst for Horne Sommerland, finner De en anden strand med deilig sand, friskt og dypt vann og en badebro. Her er det desuten gode betingelser for windsurfing.

Natur

Landskapet på halvøyen er bakket, åpent og omkranset av vann. Bag Horne ligger det vakre og kuperte skogområdet Svanninge Bakker - 'De fynske Alper'. Fra bakkene er det flott utsikt over Sydvestfyn og Det Sydfynske Øhav. Her er det også en sykelrute og mange skogstier og skogveier. I Dyreborg Skog mot øst kan De se dådyr, og ellers nyte den deilige naturen og spesielle stemningen. Det fredede Bøjden Nor, mot vest, er et fuglereservat og en vinterrasteplass for mange vade- og andefugler. Langs strandengene går en avmærket vandresti, og fra et observasjonsskjul har De mulighet for å oppleve fuglelivet på kloss hold.

Aktiviteter

Egnen omkring Horne Sommerland er veldig naturskjøn og innbyr derfor til sykel- og travetur langs de mange stiene. Det sydfynske øhav gir gode muligheter for lystfiskere, surfere og seilere. Vannet, som omgir halvøyen, er veldig fiskerikt, men De kan også ta på havfiskeri fra Fåborg. Joller til fiskeri kan leies i området. Fåborg Golfklub har en av Danmarks flottest beliggende baner med 18 utfordrende huller. Banen ligger ved Dalkildegaard i den nordlige delen av Svanninge Bakker. I Fåborg kan De spille tennis i naturskjønne omgivelser, spille petanque og minigolf og benytte byens svømmehall med bl.a. varmtvannsbasseng, sauna og solarium. Fra Fåborg kan De ta med fergen til øyene Ærø, Avernakø, Lyø og Bjørnø, og fra Bøjden går fergen til Fynshav på Als.

Severdigheter

I Horne finnes Fyns eneste rundkirke, som er bygget som festningskirke cirka år 1100. På det nærliggende 'Hvedholm Slot' finnes en vinkjeller og en butikk med kunsthåndverk, som holder åpent hver lørdag. Den lille byen Dyreborg ligger 7 km fra Horne Sommerland. I det gamle, fredelige fiskerleiet her finner De flere hus fra 17-1800 tallet, en liten stemningsfyllt havn og et naturskjønt oppland. 'Blomsterhaven Strandlyst' ved Fåborg er en 7500 m2 stor og frodig hage med bl.a. vannlandskap, sjøer, slugt, grotte, japansk tehus og utsiktstårn (7 km). 'Fåborg Arrest fengselsutstilling' er Danmarks eneste offentlig tilgjengelige arresthus. Her vises utstillinger om avstraffelsens historie fra middelalderen og frem til i dag. I kjelleren finnes en tro kopi av en gammel selle. 'Fåborg Museum for Fynsk Malerkunst' er en samling av malerier og skulpturer - utelukkende av fynske kunstnere.

Utfluktsmål

Det vakre 'Egeskov Slot' ved Kværndrup betegnes som Europas best bevarte renessansevannborg. Her finnes bl.a. flotte hageanlegg, en kjempe labyrint og flere museer (28 km). 'Frydenlund Fuglepark' ved Tommerup er en deilig naturpark med 700 fugler fra hele verden, vannhuller, volierer og en 2 km lang vandresti, som fører under store gamle trær og ut på den åpne savannen (37 km). 'Fun Park Fyn' i Aarup er vannland, bondegårdsdyr og diverse fornøyelser for hele familien. Når entréen er betalt kan alle fornøyelser benyttes fritt (40 km). Besøk H.C. Andersens fødeby Odense; en moderne og stemningsfull by med mange opplevelsesmuligheter i form av musikk, teater, gjøgl på byens torg, gågater, kaféer, restauranter og barer (44 km). I 'Odense Zoo' kan De bl.a. oppleve en særlig sjimpanseavdeling og et stort Oceanium. 'Den Fynske Landsby' er et landbygningsmuseum, som viser et fynsk landsbymiljø omkring år 1850.

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Horne Sommerland

Søk feriehus