Lei feriehus i Helletofte Strand - Book her

Feriehus i Helletofte Strand, Fyn og øyene, Danmark til utleining!

Helletofte Strand er rolig og naturskønt beliggende på Langelands nordvestkyst.

 

Gjestevurderinger fra Helletofte Strand

 
 

gjester har gitt Helletofte Strand en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Det deilige og hyggelige sommerhusområdet ved Helletofte Strand er omgitt av kyst, marker og fredelig natur. Helletofte Strand ligger rett mellom Lohals og Rudkøbing, og fra stranden har De utsikt til Fyn. Den lille byen Helletofte ligger et par km inne i landet, og her har De mulighet for innkjøp av dagligvarer. Få km mot nord ligger det idylliske fiskerleiet Dageløkke. Her kan De kjøpe friskfanget fisk om sommeren. I Rudkøbing, 17 km fra Helletofte Strand, finner De gode innkjøpsmuligheter, mange spisesteder, aktivitetsmuligheter og severdigheter for hele familien.

 

Strande

Stranden ut for Helletofte er deilig sandstrand med litt stein og gress. Vannet er lavt og stille, så stranden er også veldig barnevennlig. Stradens badebro gør det mulig å springe i vannet. Ved Dageløkke Strand, lengre mot nord, er det gode forhold for windsurfere.

Natur

Helletofte Strand er omgitt av fredelige og lett kuperte mark- og skogarealer. Omkring Tranekær finnes flere skogarealer med merkede vandreruter. Langs stiene i Åsø skogen kan De f.eks. oppleve øyens utrolig rike fugleliv. På nordspissen av Langeland ligger Hov, som er omgitt av kupert landskab med skog. En merket rute fører Dem gjennom skogen og forbi historiske steder. Ved Hov finner De også Franke Klint med fyrtårnet og Hov Plantage med de gamle sorte sommerhusene fra før 1920 (18 km). På den sydlige delen av Langeland blir landskapet mere kupert, og her finnes noen fantastiske utsikspunkter. Naturen på Langeland er preget av deilige strender, skog, marker og naturskjønne landskaper. Her finnes så mye skog, at bjørken noen steder vokser helt ut til kysten.

Aktiviteter

Bortsett fra å bade, sole og surfe, kan De rundt om Helletofte Strand også sykle og spasere i den deilige langelandske naturen. Ved havnen i Dageløkke arrangeres det forskjellige aktiviteter. For barna er det både innendørs og utendørs lekeplasser. Desuten er det minigolf-, tennis- og badmintonbaner til rådighet. Her kan De også leie sykler. Lystfiskere har gode betingelser i området, da det er mulig å fiske direkte fra kysten eller i en av Langelands Put & Take fiskeparker. Det arrangeres desuten fisketur på havet fra Lohals havn. Langelands Golf Klub er en 18-hullers golfbane ved Tryggelev (34 km). Fra banen er det flott utsikt over Langelandsbæltet, Hatbakkerne og Fredmosen. På Langeland kan De desuten seile, windsurfe, dykke, bowle, vandre og sykle. Øyen er et ideelt sted for naturelskere, som gjerne vil oppleve øyen til fots eller på sykkel. Ta evt. syklen med på fergen fra Lohals til Lundeborg på Fyn.

Severdigheter

Det røde Tranekær Slot (6 km) er høyt beliggende på en bakke og med utsikt over byens gamle bindingsverkshus. I slottsparken finner De 'Ticon', hvor kunstnere utstiller spennende naturkunst. På suvenir-museet Souvenariet ved slottet kan De oppleve nye og gamle suvenirer fra hele verden. Den fredede Tranekær Slotsmølle fra 1846 er stadig i drift. Ved Møllen finnes også et museum for vindkraft og vindmøllens utvikling. Tobakslåven ved Tranekær ble brukt til å tørke tobakksblader i under 2. verdenskrig. Låven er renovert i opprindelig stil, og det er gratis adgang. 8 km fra nord for Helletofte Strand kan De oppleve det hyggelige havnemiljøet i den maleriske havnen i Dageløkke. Her yrer det med aktivitet sommeren igjennom. Besøk evt. lysstøperiet Candle Art, som holder til i kunstneriske omgivelser i Dageløkke.

Utfluktsmål

Besøk den 700 år gamle kjøpstaden Rudkøbing, som har bevart sine originale, vakre hus. Her finner De den gamle bydelen, de idylliske brosteinsbelagte, små gatene, den hyggelige Rudkøbing Skudehavn og Rudkøbing Trafikhavn (17 km). 'Langeland Museum' i Rudkøbing utstiller oldtidssamlinger med bl.a. våpen, rideudstyr, sølvmynter, glass, sølvtøy. I Rudkøbing finner De desuten følgende spennende severdigheter: 'Rudkøbing Byhistoriske Arkiv', 'Det Gamle Apotek', Søfartsudstilling og Den Gamle Have', 'Skovsgård' (et tyende-, vogn- og skogbruksmuseum) og 'Motorjagten Mjølner' i Rudkøbing Havn. Det tidligere militæranlegget 'Langelandsfortet' ved Bagenkop fungerer i dag som museum, og her kan De oppleve kanonene, bunkerne og en utstilling om Den Kalde Krigen (42 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2022 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Helletofte Strand

Søk feriehus