Lei feriehus i Haarby - Book her

Feriehus i Haarby, Fyn og øyene, Danmark til utleining!

Haarby ligger ut til Det Sydfynske Øhav, i et stille og naturskjønt område.

 

Gjestevurderinger fra Haarby

 
 

15 gjester har gitt Haarby en gjennomsnittlig vurdering på 4,60 av 5 stjerner.

 

Eign

Det hyggelige og familievennlige området ligger litt nord for den naturskjønne halvøyen Helnæs. Her kan De slappe av i de fredelige omgivelsene, fiske, vandre eller ta på tur til noen av Fyns mange, omkringliggende severdigheter. I Haarby, et par km bak kysten, finnes det flere innkjøps- og spisesteder. Fåborg ligger 19 km herifra og her finner De et rikt utbud av butikker, spisesteder, severdigheter og aktivitetsmuligheter.

 

Strande

Ut for Haarby ligger Brydegård Strand med klitter, fint sand, dypt vann og sandbunn. Stranden er desuten velegnet til windsurfing. Strandholmen ved Faldsled by er en barnevennlig sand- og steinstrand med lavt vann (10 km). En lignende strand finnes ved Bøjden, 22 km fra Haarby, men her er stranden lengre. Der finnes også flere gode og barnevennlige badestrender på Helnæs. En av de mest besøkte strandene er Feddet. Desuten er det en veldig god badestrand ved Helnæs Made.

Natur

Haarby ligger ved Det Sydfynske Øhav, og her innbyr det vakre naturlandskapet til lange gåturer, enten langs stranden, i skogen eller i bakkene. I området rundt Horne/Fåborg finnes det noen deilige skog- og bakkelandskaber med merkede vandreruter. Her kan De nyte de flotte utsiktene over landskapet og se gamle, velbevarte gravhøyer fra steinalderen. Ved 'Bøjden Nor' finnes et rikt fugleliv. På Helnæs er det helt spesielle og meget vakre landskapet en naturopplevelse i seg selv. De 3 mest bemerkelsesverdige naturområdene er; Bobakkerne, Helnæs Made og Feddet. I dette området finnes noen av Danmarks best bevarte steinaldergravhøyer. Ta på vandretur på de merkede rutene i naturreservatet og nyt det skiftende landskapet med strand, eng og mark.

Aktiviteter

Det ligger flere golfklubber i området, f.eks. Vestfyns Golfklub ved Glamsbjerg (8 km) og Fåborg Golfklub (19 km). For lystfiskeren er det gode muligheter for fangst i Lillebælt og i områdets bekker og vannløp. Den flotte Put&Take fiskeparken, som ligger helt ut til kysten ved Ebberup, er også verdt et besøk. Det Sydfynske Øhav byr på mange muligheter for lystfiskere og seilere. Bæltet er desuten kjent for sine gode surfbetingelser. Det er opplagt å ta på vandre- eller sykkeltur i det skiftende landskapet.

Severdigheter

Faldsled ligger 10 km syd for Haarby, helt ut til kysten, og byen har sin egen lille, hyggelige lystbåthavn. Ved Ebberup, 11 km fra Haarby, finner De 'Gl. Alvernæs', en vakker, fynsk herregård med et karakteristisk tårn, omgitt av park og skog, og middelalderborgen Hagenskov, der det er mulig å oppleve et gammelt fangehull. 'Frydenlund Fuglepark' ved Tommerup er en deilig naturpark med 700 fugler fra hele verden, vannhuller, volierer og en 2 km lang vandresti, som går under store gamle trær og ut på den åpne savannen (15 km).

Utfluktsmål

Assens er en 800 år gammel kjøpstad med Danmarks vakreste gate. I det sjarmerende og meget velbevarte bysenter finnes kjøpmannsgårder og gavlhus i bindingsverk. Men Assens har også moderne bygninger og butikker og en hyggelig marina (16 km). Besøk Fåborg og opplev byens mange museer, de gamle gatene og de vakre bindingsverkshus. Her har De også rik mulighet for å handle og spise (19 km). Den Fynske Landsby ved Odense er et landbygningsmuseum, som viser et fynsk landsbymiljø omkring år 1850. I Odense Zoo kan De oppleve dyr og naturscenerier fra all verdens land. Det vakre Egeskov Slot ved Kværndrup betegnes som Europas best bevarte renessansevannborg (35 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Haarby

Søk feriehus