Lei feriehus i Fyns Hoved - Book her

Feriehus i Fyns Hoved, Fyn og øyene, Danmark til utleining!

Fyns Hoved ligger på spissen av halvøyen Hindsholm, som er kjent for den enestående naturen sin og det rikholdige dyrelivet, rett ut til Storebælt.

 

Gjestevurderinger fra Fyns Hoved

 
 

16 gjester har gitt Fyns Hoved en gjennomsnittlig vurdering på 3,81 av 5 stjerner.

 

Eign

Det hyggelige feriehusområdet ved Fyns Hoved og den lille byen Martofte skiller Kattegat og Storebælt. Området er preget av uspolert natur, strand, fuglereservater og fredede områder. Her finner lystfiskere, fugleentusiaster og naturelskere ideelle betingelser her. Men Hindsholm byr også på maleriske landsbyer, store herregårder og flere fortidsminner. Fyns Hoved er et veldig ofte malt motiv, og kan ses på flere museer i området. Det er mulighet for innkjøp av dagligvarer her, og 20 km mot syd ligger den hyggelige handelsbyen Kerteminde, der De kan shoppe, spise og gå på sightseeing.

 
Feriehus ved skog og vann i ferieområdet Fyns Hoved Velbeliggende feriehus med flott havutsikt på Fyns Hoved Deilig badestrand i feriehusområdet Fyns Hoved Klart badevann ved ferieområdet Fyns Hoved
 

Strande

Det finnes en god badestrand ut for Fyns Hoved. Stranden er en barnevennlig sandstrand med stein og lavt vann. Her finner De dessuten gode betingelser for windsurfing og dykking. Ved Kerteminde finnes det badestrender både syd og nord for havnen. Der er det sandbunn og stranden er veldig barnevennlig. Vannet er veldig rent, og det flagges med Blått Flagg.

Natur

Beliggenheten av Fyns Hoved på spissen av Hindsholm betyr, at det er vann på 3 sider av sommerhusområdet. Kysten er preget av gamle muslingbanker, odder, et skjær, lavvannede fugleområder og god strand. Ofte er det mulig å oppleve marsvin her, som svømmer ganske tett på land. Halvøyen Hirsholmen er generelt preget av et enestående landskap med et rikholdig dyre- og fugleliv. Hele den nordlige delen av halvøyen er et viktig yngleområde for fugler. Mange steder er halvøyen veldig flat, men mot nord er det bakker og høye skråninger ut mot vannet.

Aktiviteter

Den nordligste spissen av Hindsholmen er nok det området på Fyn, som har de beste fiskeplassene. Fiskeplassene ligger som perler på en snor langs kysten fra Korshavn til spissen på Fyns Hoved. På grunn av de korte avstandene, den varierte naturen og det rikholdige dyrelivet egner området seg bra til sykkelturer. I Kerteminde kan De spille tennis, petanque og minigolf, stå på vannski, dykke og spille beach-volley. Dessuten er det mulighet for å ta på havfiskeri med skøyte fra Kerteminde. Fra Kerteminde Havn kan De også seile en tur ut til den naturskjønne Romsø. Innen en radius på 35 km finnes det hele 3 golfbaner: Sct. Knuds Golfklub i Nyborg, Odense Eventyr Golf og Odense Golfklub.

Severdigheter

På Fyns Hoved ligger galleriet 'På Hovedet'. Galleriet er kombinert med atelier, restaurant, cirkusinspirasjon og deilig beliggenhet. Mellom Langø og Fynshoved finner De Mårhøj Jættestue, som er Danmarks største gravhøy. Viby på Hindsholm er en av de mest velbevarte landsbyene på Fyn med bl.a. bindingsverkshus og en nyrenovert hollandsk vindmølle, som er i drift i sommerperioden (14 km). Den 1000 år gamle byen Kerteminde er en livlig og sjarmerende handelsby med fiskerihavn, en stor og hyggelig marina, spennende butikker, spisesteder og severdigheter. Det er en helt spesiell atmosfære i de smale gatene og stredene i byen med de fargestrålende små husene, de gamle kjøpmannsgårdene og de røde takene (20 km).

Utfluktsmål

Farvergården i Kerteminde var opprinnelig en gammel kjøpmannsgård fra 1630. Museet inneholder i dag bl.a. en bondestue og en borgerstue fra 1820 (20 km). I Fjord- & Bæltcentret i Kerteminde kan De oppleve havets mysterier sett med en dykkers øyne fra en 50 m lang undervannstunnel eller komme i kontakt med f.eks. marsvin fra broen utendørs. Besøk H.C. Andersens fødeby Odense; en stemningsfull by med mange opplevelsesmuligheter i form av musikk, kultur, teater og gjøgl (35 km). I Odense Zoo kan De bl.a. oppleve en særlig sjimpanseavdeling og et stort Oceanium. Den Fynske Landsby ved Odense er et landbygningsmuseum, som viser et fynsk landsbymiljø rundt år 1850. Terrariet i Vissenbjerg har Skandinavias største samling av levende krypdyr og padder fra hele verden. Over 60 terrarier med krokodiller, slanger, fugleedderkopper og leguaner. I hagen møter De apekatter, kenguruer, vaskebjørn og gjeter (56 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Fyns Hoved

Søk feriehus