Lei feriehus i Fuglsbølle, Rudkøbing - Book her

Feriehus i Fuglsbølle, Rudkøbing, Fyn og øyene, Danmark til utleining!

Rekreative dager i landlige omgivelser

 

Gjestevurderinger fra Fuglsbølle, Rudkøbing

 
 

gjester har gitt Fuglsbølle, Rudkøbing en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Ferie i Fuglsbølle betyr rekreative dager i landlige omgivelser. Fuglsbølle ligger midt på Langeland, bare 5 km fra Rudkøbing og med utsikt over mark og eng. Da Langeland er en liten øy, kan de mange spennende severdighetene nås på under 1 time. Det gjelder nydelige naturområder, gamle og flotte hus, barnevennlige strender, golfbaner, museer og herregårder. Mange skogområder med merkede vandreruter gjør det mulig å få oppleve noe av øyas utrolig rike fugleliv. Har dere lyst på å fiske på havet, er det mulig å leie båt eller å ta på havfiskeri ombord på en fiskeskøyte. Øya byr også på mange kulturelle opplevelser, fine innkjøpsmuligheter og utallige spisesteder.

 

Strande

Den stranden som ligger tettest på Fuglsbølle, er Drejet Strand (5 km). Her er det massevis med sand og grunt vann og stranden er derfor velegnet til barn. Dessuten er det en liten, koselig sandstrand ved lystbåthavnen i Spodsbjerg.

Natur

Fuglsbølle ligger i naturskjønne omgivelser og er omgitt av mark og skog. Ikke langt borte finner dere Longelse Bondegårdsskov, en 8,5 ha stor og fredet skog med veldig høye og gamle trær midt på Langeland. Skogen har stått uberørt i mange år og fremstår i dag som en 'riktig' naturskog med bl.a. et rikt fugleliv. Rett uten for Spodsbjerg (7 km) ligger de karakteristiske Hatbakker som ble dannet under seneste istid. Nord for Spodsbjerg ligger Løkkeby Enge, et kystnært engområde med gode betingelser for vadefugler. Rundt Tranekær er det mange skogsområder med merkede vandreruter. Langs stiene i Åsø Skov kan dere f.eks. oppleve noe av øyas utrolig rike fugleliv. Ca. 18 km fra Fuglsbølle ligger Ristinge Klint som med sin steile skråning løfter seg 20 meter over vannet. Her kan dere oppleve en helt spesiell vegetasjon. Fra stranden er det et forgrent stisystem til toppen, hvor dere kan nyte den flotte utsikten.

Aktiviteter

De nydelige naturomgivelsene innbyr til sykkel- og vandreturer. Sykler kan leies i Spodsbjerg. Området byr på gode betingelser for lystfiskere, da det er mulig å fiske direkte fra kysten samt på den 20.000 m2 store Spodsbjerg Lystfiskersø. Har dere lyst på å fiske på havet, kan man leie båt i Spodsbjerg eller ta på havfiskeri ombord på en fiskeskøyte fra Spodsbjerg Havn. Ved Humble kan golfspillere prøve banen hos Langelands Golf Klub (18 km). Det er også mulighet for å besøke den flotte golfbanen ved Svendborg (30 km). Opplev Langelandsfestivalen, www.langelandsfestival.dk/, som hver juli trekker til over 20.000 besøkende til Langeland. Festivalen har musikk og aktiviteter for hele familien, og står på i fire dager. Er dere interessert i dykking, tilbyr Dykkercenter Langeland i Rudkøbing dykkerundervisning samt dykkerturer (6 km). På sentret finner dere dessuten en dykkershop og en kafé. Og hvis barna stadig er for små til å ta med på tur, kan de leke i Flipperklubben (2-12 år).

Severdigheter

Fuglsbølle Kirke som ligger tett på landsbyen, er bygget i middelalderen og har et romansk skip og et sengotisk langhuskor. Prekestolen, som vel nok er kirkens største klenodie, ble laget av Lorenz Jørgensen i 1644. Hos Galleri Langeland utstiller og selger man et bredt utvalg av lokal kunst og kunsthåndverk hele sommeren. Den 700 år gamle kjøpstaden Rudkøbing er Langelands største by, og her kan dere oppleve de originale, gamle og nydelige husene. Langeland Museum i Rudkøbing utstiller oldtidssamlinger med bl.a. våpen, rideutstyr, sølvmynter, glass, sølvtøy (7 km). Ved Humble på Sørlangeland finner dere den velbevarte langdyssen ’'ong Humbles Grav' som består av 77 store randstein (18 km). Få km fra Humble ligger herregården Skovsgaard, der det er innredet flere museer.

Utfluktsmål

20 km nordover ligger det røde Tranekær Slot. Slottet ligger høyt på en bakke og med utsikt over byens gamle bindingsverkshus. I slottsparken finner dere 'Ticon', hvor kunstnere utstiller spennende naturkunst. Tranekær Slotsmuseum befinner seg i et gammelt bindingsverkshus. Den fredede Tranekær Slotsmølle fra 1846 er stadig i drift, og når vinden er gunstig, blir det malt det økologisk korn. Ved møllen finnes det også et museum for vindkraft og vindmøllens utvikling. Besøk Svendborg som har bevart sin gamle bykjerne med smale, krokede gater, torg og gårdmiljøer, og med preg av byens historie som går helt tilbake til den tidlige middelalder. Her finner dere massevis av kulturelle opplevelser, gode innkjøpsmuligheter og utallige spisesteder (30 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Fuglsbølle, Rudkøbing

Søk feriehus