Lei feriehus i Føns - Book her

Feriehus i Føns, Fyn og øyene, Danmark til utleining!

I Føns kan De holde ferie i fredelige omgivelser ved skog og strand, tett på slott, hyggelige kjøpsteder og spendende severdigheter.

 

Gjestevurderinger fra Føns

 
 

gjester har gitt Føns en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Det deilige ferieområde Føns ligger på Vestfyn, ca. 16 km sør for Middelfart, og ut mot Føns Vig i Gamborg Fjord. Ved Føns stikker Fønsskov - en 8 km lang og meget naturskjønn landtange - ut i havet. Rett rundt det fredfylte Føns finner De en deilig strand, hyggelige bukter, skog, fugleområdet Emtekær Nor og halvøyen Wedellsborg med slottet av samme navn. Her kan De nyte den vakre natur, sykle eller vandre, fiske, studere fugler eller besøke noen av Fyns mange skoger og spendende severdigheter. De nærmeste større byer er de to sjarmerende kjøpsteder Middelfart (16 km) og Assens (20 km).

 

Strande

Føns Strand er en deilig og innbydende sandstrand med noen få stein. Det er også enkelte stein i vannkanten, men vannet er klart og veldig barnevennlig. Rett bak stranden er det gressarealer som kan benyttes til aktiviteter. Stranden har blått flagg. Det er gode muligheter for å surfe på Gamborg Fjord.

Natur

Området rundt Føns er preget av kyst, grønne områder og skog. Halvøyen Fønsskov er veldig naturskjønn og fredfylt. Her finner De små skoger, gylne kornmarker, levende hegn, kystlandskap, strandsjøer, fasaner og rådyr samt et rikt fugleliv med bl.a. fiskeheirer. Rett sør for Føns ligger våtområdet Føns Vang med avvannede strandenger, og rett nord for området finnes det blåskjellsbanker. De kan være heldig å oppleve marsvin i Gamborg Fjord ut for Føns. Ca. 13 km sør for Føns ligger Emtekær Nor - et interessant og fuglerikt myrområde med mange ande- og vadefugler. Kongebroskoven ved Hindsgavl Slott byr året rundt på deilige naturopplevelser, gode vandrestier, et rikt fugleliv og en dyrepark (22 km).

Aktiviteter

Det er gode fiskemuligheter på begge sider av halvøyen Fønsskov ¿ spesielt på fjordsiden som kaldes 'badekaret'. Likeledes er det gode muligheter for å fange ørreter ved blåskjellsbanken rett nord for Føns. Ønsker De å fiske i ferskvann, er det mange Put & Take fiskesjøer til rådighet i området. De kan også ta på fisketur på Lillebælt i en leiet jolle eller ombord på en fiskeskøyte som seiler ut fra Middelfart. Det er populært å dykke ved Føns Odde samt å windsurfe og seile i båt eller kajakk på Gamborg Fjord. Båter kan leies flere steder i området. Golfklubben Lillebælt ved Middelfart er en naturskjønn, lett kupert og utfordrende seaside bane med 18 huller og flott utsikt over Fænøsund og Lillebælt (16 km).

Severdigheter

I Galleri Anni Leger i Føns kan De oppleve spendende malerier av den lokale kunstner. Hindsgavl Laden viser en utstilling om tidligere tiders marsvinefangst i Gamborg Fjord. Det nydelige, hvite Wedellsborg Slott fra år ca. 1300 er beliggende på en halvøy i det sydfynske øyhav, 8 km syd for Føns. Slottet er omgitt av en idyllisk slottspark med høye trær og dådyr, og kan beundres utefra. Den blomstrende handelsby Middelfart byr på forretninger, spisesteder, fortauskaféer, museer - bl.a. Henner Friisers Hus, et borgerhus fra år 1580, samt Psykiatrisk Museum, gallerier, en stemningsfull marina (16 km). Hindsgavl Slott og Slottspark ligger på Hindsgavl-halvøyen, og er omgitt av skog. Besøk slottet og den smukke, gamle barokkhagen med dammer, terrasser, alleer samt mange sjeldne trær og busker (19 km).

Utfluktsmål

Assens er en 800 år gammel kjøpstad med Danmarks vakreste gate. I den sjarmerende og meget velbevarte bymidten finnes kjøpmannsgårder og gavlhus i bindingsverk (20 km). Besøk Vissenbjerg Terrariet - her finnes Skandinavias største terrarium med krypdyr og padder fra hele verden. Opplev også krokodiller, slanger, leguaner, frosk og mange andre eksotiske dyr på tett hold (29 km). Besøk H.C. Andersens fødeby Odense med severdigheter som bl.a. H.C. Andersens Hus, Danmarks Jernbanemuseum, Den Fynske Landsby og Odense Zoo (45 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Føns

Søk feriehus