Lei feriehus i Dunkær, Ærø - Book her

Feriehus i Dunkær, Ærø, Fyn og øyene, Danmark til utleining!

Øyferie i stille og hyggelige naturomgivelser i det Sydfynske Øhav

 

Gjestevurderinger fra Dunkær, Ærø

 
 

gjester har gitt Dunkær, Ærø en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Den hyggelige og uspolerte landsbyen Dunkær ligger på den østlige del av det deilige Ærø, 6 km fra Marstal og 8 km fra Ærøskøbing. Ferieområdet ligger tett på våtområdet Gråsten Nor, skogen Drejskoven og stranden Drejet. Det er mulig å spise på den gamle, sjarmerende Dunkær Kro, og i Marstal finner De gode innkjøpsmuligheter. Ærø er ca. 30 km lang og 8 km bred på det bredeste sted. Det finnes 3 byer på øyen; Ærøskøbing som ligger midt på øyen, Marstal, som er den største byen på øyen, og Søby som er den minste. Derutover har øyen flere små samfunn og fiskerleier. 4 forskjellige fergeruter kan ta Dem til Ærø fra Als, Fyn og Langeland.

 
Kysten ut for feriehusområdet Dunkær på Ærø Idyllisk og stråtekt kro i Dunkær på Ærø Den gamle møllen i ferieområdet Dunkær på Ærø Høye klinter langs kysten ut for Dunkær på Ærø
 

Strande

Ved Dunkær finner De den gode og barnevennlige badestrand Drejet. Her kan De sole, bade og dyrke vannsport. Det finnes flere andre attraktive badestrender hele veien langs kystene til Ærø, bl.a. den hvite sandstranden Erikshale Strand ved Marstal som dessuten har Blått Flagg. Vesterstrand ved Ærøskøbing er en deilig og barnevennlig badestrand. Gå ikke glipp av en enestående solnedgang fra de små, koselige badehusene på stranden ved Ærøskøbing.

Natur

Ærø har en helt enestående natur med deilige strender, bukter, viker, våtområder, åker, markante skråninger, kuperte arealer og skogområder. Ut mot det sydfynske øyhav er kysten mild og flat, men ut mot Østersjøen er kyststrekningen mer kupert og dramatisk med skråninger og klinter. Gråsten Nor, litt øst for Dunkær, er et stort våtområde med et rikt fugle- og planteliv. Ved å følge en av rutene gjennom noret kan De oppleve sangfugler, rovfugler, frosk, firfirsle, sjeldne planter og rester av gamle jettestuer og boplasser fra den eldre steinalder. Rett sør for Gråsten Nor ligger den idylliske plantasje Drejskoven med både fyrre- og løvtrær. Fra den fredede Voderup Klint på sydkysten, ca. 8 km vest for Dunkær, kan De glede Dem over en fantastisk utsikt over havet, og i klart vær kan De se helt til Als-kysten, den nordtyske kysten samt til innseilingen til Flensborg Fjord.

Aktiviteter

Det finnes mange vandre- og sykkelruter på Ærø, og De kan bl.a. følge en av rutene gjennom våtområdet Gråsten Nor og Drejskoven. Det er mulig å leie sykler på øyen. Det er gode muligheter for å bade, seile i havkajakk og windsurfe ved øyens gode badestrender. Havkajakker kan leies i Marstal. De mange bukter og viker langs hele Ærøs kyst gir optimale betingelser for lystfiskere. Blant de beste fiskesteder hører bl.a. vadestedet Drejet samt Vejnæs Nakke ved Dunkær, Urehoved ved Ærøskøbing, Ærøs Hale ved Marstal, Voderup på sydkysten og Skjoldnæs ved fyrtårnet på nordspissen av Ærø. Golfspillere kan benytte den nyanlagte, lett utfordrende og veldig naturskjønne øy-golfbane ved Skjoldenæs Fyr på Ærøs vestligste punkt. I Ærøskøbing har De mulighet for å bowle, ride samt spille petanque og minigolf.

Severdigheter

Marstal er Ærøs største by og ligger like ved øyens østlige avslutning, Eriks Hale. Byen er hyggelig og sjarmerende med sine smale gater, stokkroser, bylivet og den stemningsfylte lystbåthavnen. Her kan De bl.a. se en veldig lang havnemole og en kalkovn, som virker som havnens vartegn. Sjøfartsmuseet i Marstal består av 4 bygninger og i alt mer enn 30 utstillingslokaler, med gjenstander fra sjøfartens historie. Se bl.a. over 200 skipsmodeller og mer enn 130 flaskeskip (6 km). Ærøskøbing er Danmarks best bevarte kjøpstad fra 1700-tallet, og her finner De smukke, gamle og fredede hus, middelaldergater, stokkroser, gårdhaver, spendende butikker, gode spisesteder og en stemningsfylt og velbesøkt lystbåthavn (8 km). Ærø Museum i Ærøskøbing er et hjemstavnsmuseum som viser samlinger av oldsaker fra steinalderboplasser, utstillinger om sjøfart, bonde- og kjøpstadskultur osv. Hammerichs Hus er innrettet i malerens eget hjem fra 1700-tallet. Her finnes bl.a. en samling av aktiviteter.

Utfluktsmål

Søby er beliggende på den nordvestlige spiss av Ærø. Byen er en gammel fiskerby og er med marinaen sin, den smukke kirken, den stråtekte Søby Mølle fra 1881 og den hyggelige atmosfære absolutt verdt et besøk (17 km). Skjoldnæs Fyr er omgitt av nydelig natur, bl.a. 'Næbbet' - et våtområde med mange fuglearter samt en smukk, nyanlagt golfbane, på nordspissen av Ærø (22 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2022 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Dunkær, Ærø

Søk feriehus