Lei feriehus i Dageløkke - Book her

Feriehus i Dageløkke, Fyn og øyene, Danmark til utleining!

I Dageløkke på Langlands nordvestkyst finner De en idyllisk havn og deilig natur.

 

Gjestevurderinger fra Dageløkke

 
 

7 gjester har gitt Dageløkke en gjennomsnittlig vurdering på 3,86 av 5 stjerner.

 

Eign

Dageløkke ligger mellom Lohals og Rudkøbing, med utsikt over Fyn, og omgitt av strand, kyst, skog og vakker natur. Det hyggelige havnemiljøet yrer av aktivitet, og om sommeren kan De på havnen kjøpe friskfanget fisk. Dageløkke er ikke en riktig by, men ut over den maleriske havnen består området av sommerhus, et feriesenter, en kolonialbutikk og en restaurant. Det rolige området, den vakre naturen og de deilige strandene innbyr til en avslappende ferie. I Rudkøbing, 20 km fra Dageløkke, er det gode innkjøpsmuligheter, spisesteder og underholdning til alle.

 
Feriehus med utsikt over havnen og havet i Dageløkke Feriehus ved den hyggelige havnen i ferieområdet Dageløkke Lekeplass og minigolfbane i grønne omgivelser bak kysten i Dageløkke Utsikt til den imponerende Egeløkke Klint fra havnen i Dageløkke
 

Strande

Dageløkke Strand er en veldig barnevennlig strand. Her er sandet fint og vannet er lavt og stille. Disse forhold gjør også stranden velegnet til windsurfing.

Natur

Naturen på Langeland er preget av deilige strender, skog, marker og naturskjønne landskaper. Her finnes så mye skog, at bjørken noen steder vokser helt ut til kysten. På nordspissen av Langeland ligger Hov, som er omgitt av kupert landskap med skog. En merket rute fører dere gjennom skogen og forbi historiske steder. Ved Hov finner De også 'Franke Klint' med fyrtårnet og 'Hov Plantage' med de gamle svarte sommerhusene fra før 1920 (13 km). Omkring Tranekær finnes flere skogarealer med merkede vandreruter. Langs stiene i Åsø skogen kan De f.eks. oppleve øyens utrolig rike fugleliv. På den sydlige delen av Langeland blir landskapet mere kupert, og her finnes noen fantastiske utsiktspunkter. Fra Dageløkke er det ikke langt til den deilige naturen på øyen Tåsinge. I det fredede naturområdet Tåsinge Vejle kan De oppleve lavvannet nes, rørskog, våte enger og de mange vadefuglene som dette område trekker til (29 km).

Aktiviteter

På Langeland kan De seile, windsurfe, dykke, spille golf, fiske, spasere og sykle. Hele Langeland innbyr til kjøre-, sykkel- eller vandreturer i landskapet. Ved havnen i Dageløkke arrangeres det forskjellige aktiviteter. For barna er det både innendørs og utendørs lekeplasser. Desuten finnes det minigolf-, tennis- og badmintonbaner til rådighet. Her kan De også leie sykler. Ta evt. syklen med på fergen fra Lohals til Lundeborg på Fyn. For lystfiskere er det bra muligheter for kystfiskeri nord for Dageløkke havn. Det arrangeres også fisketur på havet fra Lohals Havn. Ved Tranekær ligger desuten fiskeparken Spodsbjerg Lystfiskersø. Ved Humble (34 km) finner De Langlands Golf Klub. Det er også mulighet for å besøke den flotte golfbanen ved Svendborg (39 km).

Severdigheter

Besøk evt. lysfabrikken Candle Art, som holder til i kunstneriske omgivelser i Dageløkke. 9 km syd for Dageløkke ligger det røde Tranekær Slot. Slottet er høyt beliggende på en bakke og med utsikt over byens gamle bindingsverkshus. I slottsparken finner De 'Ticon', hvor kunstnere utstiller spennende naturkunst. Tranekær Slotsmuseum er plassert i et gammelt bindingsverkshus. Den fredede Tranekær Slotsmølle fra 1846 er stadig i drift, og når vinden er riktig, males det økologisk korn der. Ved Møllen finnes også et museum for vindkraft og vindmøllens utvikling. Tobakslåven ved Tranekær ble brukt til å tørke tobakksblad i under 2. verdenskrig. Låven er renovert i opprindelig stil, og det er gratis adgang. Lohals ligger 11 km nord for Dageløkke og har egen havn med både fiske- og lystbåter. Opplev byens Safarimuseum med jakttrofeer fra allverdens land.

Utfluktsmål

Den 700 år gamle kjøpstaden Rudkøbing er Langelands største by, og her kan De oppleve de originale, gamle og vakre husene. 'Langeland Museum' i Rudkøbing utstiller oldtidssamlinger med bl.a. våpen, rideutstyr, sølvmynter, glass og sølvtøy (20 km). Besøk Svendborg, som har bevart sin gamle bykjerne med smale krokete gater, torg og gårdmiljøer, og med preg av byens historie, som går helt tilbake til den tidlige middelalder. Det er masse av kulturelle opplevelser, gode innkjøpsmuligheter og utallige spisesteder (39 km). Opplev Langelands Festivalen, et musikalsk arrangement som hver juli trekker til mer enn 20.000 besøkende til Langeland. Festivalen har musikk og aktiviteter for hele familien, og varer fire dager.

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Dageløkke

Søk feriehus
 
  •  

   Dageløkke Feriehus, Dageløkke

   5 Omtaler


    

   Soveplasser: 8   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : no   •   75 m till vann
   Reg. nr.: 75-3018

    
   1 uke fra NOK 3312,-
    
  •  

   Dageløkke Feriehus i ferieby, Dageløkke

    

   Soveplasser: 6   •   Soverom: 2
   Husdyr tillatt : no   •   250 m till vann
   Reg. nr.: 75-3031

    
   1 uke fra NOK 3768,-