Lei feriehus i Brunshuse - Book her

Feriehus i Brunshuse, Fyn og øyene, Danmark til utleining!

Brunshuse på Sydfyn er et gammelt, fredfylt og idyllisk fiskerleie med hus fra år ca. 1890.

 

Gjestevurderinger fra Brunshuse

 
 

3 gjester har gitt Brunshuse en gjennomsnittlig vurdering på 4,67 av 5 stjerner.

 

Eign

Brunshuse ligger ut til den hyggelige Helnæsbugt ved Det Sydfynske Øhav - rett oven over den naturskjønne halvøyen Helnæs. Området er ideelt for golfspillere og lystfiskere, men ønsker De å slappe av i de fredelige omgivelsene, bade, vandre eller ta på tur til noen av Fyns mange severdigheter, kan området også anbefales. Det er mulighet for innkjøp av dagligvarer i området, og i Assens, som ligger bare 11 km fra Brunshuse, finner De et rikt utbud av butikker, spisesteder, severdigheter og aktivitetsmuligheter.

 

Strande

Brydegaard Strand ved Brunshuse er en av Fyns beste badestrender med sand og lavt vann. Det finnes desuten også flere gode og barnevennlige badestrender på Helnæs. En av de mest besøkte strandene er Feddet. Det finnes også en veldig bra badestrand ved Helnæs Made.

Natur

Det naturskjønne landskapet ved Det Sydfynske Øhav innbyr til lange spaserturer, enten langs stranden eller i terrenget bakom kysten. På Helnæs er det helt spesielle og veldig vakre landskapet en naturopplevelse i seg selv. De 3 mest bemerkelsesverdige naturområdene er; Bobakkerne, Helnæs Made og Feddet. I dette område finnes noen av Danmarks best bevarte steinaldergravhøyene. Bobakkene ligger som en stor voll rett etter demningen, og om sommeren er det dekket av fargestrålende blomster. Fra bakkene er det panoramautsikt over området og havet (5 km). Vest for Helnæs by ligger Helnæs Made, som er et stort, fredet strandengsområde med vade- og rovfugler og orkideer (10 km). Feddet er en stor strandodde med en deilig badestrand på vestsiden av Helnæs. Svanninge Bakker, også kalt 'De Fynske Alper', er et vakkert og kupert skogterreng med lyngkledde bakker og et nett av sykkel- og vandrestier. Fra bakkene er det flott utsikt over Sydvestfyn og Det Sydfynske Øhav (28 km).

Aktiviteter

Det ligger flere golfklubber i området, f.eks. Vestfyns Golfklub ved Glamsbjerg (12 km) og Fåborg Golfklub (30 km). Det Sydfynske Øhav byr på mange muligheter for lystfiskere og seilere. Bæltet er desuten kjent for sine gode surf-betingelser. For lystfiskeren er det gode muligheter for fangst i Lillebælt, ved demningen ut til halvøyen Helnæs, langs Helnæs kyster og i områdets bekker og vannløp. Den vakre Put & Take fiskeparken, som ligger helt ut til kysten ved Ebberup, er også verdt å kaste ut snøren i.

Severdigheter

Ved Ebberup, 5 km fra Brunshuse, Gl. Alvernæs, som er en vakker, fynsk herregård med et karakteristisk tårn, omgitt av park og skog, og middelalderborgen Hagenskov, hvor det er mulig å oppleve et gammelt fangehull. Assens er en 800 år gammel kjøpstad med Danmarks vakreste gate. I det sjarmerende og meget velbevarte bysenter finnes kjøpmannsgårder og gavlhus i bindingsverk. Men Assens har også moderne bygninger og butikker og en koselig marina (11 km). 'Vestfyns Hjemstavnsgård' ved Gummerup er et frilandsmuseum, der De kan oppleve bindingsverksbygninger, bohave, husgeråd og landbruksredskap fra årene 1750-1950 (12 km).

Utfluktsmål

''Frydenlund Fuglepark'' ved Tommerup er en skjønn naturpark med 700 fugler fra hele verden, vannhuller, volierer og en 2 km lang vandresti, som går under store gamle trær og ut på den åpne savannen (23 km). I Fåborg kan De oppleve byens mange museer, gamle gater og vakre bindingsverkshus (30 km). Besøk H.C. Andersens fødeby Odense; en moderne og stemningsfull by med mange opplevelsesmuligheter i form av musikk, teater, gjøgl på byens torg, gågater, kaféer, restauranter og barer (37 km) ''Den Fynske Landsby'' ved Odense er et landbygningsmuseum, som viser et fynsk landsbymiljø omkring år 1850. I Odense Zoo kan De oppleve dyr og naturscenerier fra allverdens land. Det vakre ''Egeskov Slot'' ved Kværndrup betegnes som Europas best bevarte renessansevannborg (46 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Brunshuse

Søk feriehus