Lei feriehus i Brende Mølle - Book her

Feriehus i Brende Mølle, Fyn og øyene, Danmark til utleining!

Ved Brende Mølle på Vestfyn finner du fred, ro, idyll, vakker natur og Brende Å med Danmarks flotteste fisketrapper.

 

Gjestevurderinger fra Brende Mølle

 
 

gjester har gitt Brende Mølle en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Ferieområdet Brende Mølle ligger i rolige, landlige og meget naturskjønne omgivelser, ved den fiskerike Brende Å, som utspringer ved Tommerup og løber ut i havet tett ved Brende Mølle, som tidligere ble brukt til å male korn og produsere elektrisitet i. Ved den gamle vannmøllen kan du oppleve Danmarks flotteste fisketrapper, som sikrer, at havørreter fra Lillebælt kan komme oppover elven. Området ligger ca. 4 km bakenfor Lillebælts kyst, fugleområdet Emtekær Nor og halvøya Wedellsborg med slottet av samme navn. Brende Mølle er en ideel feriedestinasjon for bl.a. naturelskere og lystfiskere. Her kan du nyde den flotte naturen, sykle eller vandre i området, studere fugler eller besøke nogen av Fyns mange skoger og spennende severdigheter. Den nærmeste større by er den sjarmerende, gamle kjøpstaden Assens, som ligger 14 km sørover.

 
Fisketrappen ved Brende Møllebæk i ferieområdet Brende Mølle Brende Møllebæk risler gjennom naturen, rett forbi Brende Mølle Fisketrappen ved Brende Mølle i grønne omgivelser Utsikt over fisketrappen i Brende Mølle fra broen, som fører over Brende Møllebæk
 

Strande

Det er ingen badestrand direkte ved Brende Mølle, da området ligger et par km innenfor kysten, men ca. 7 km herfra finner du den deilige badestranden ved Sandager Næs. Denne strand er meget barnevennlig, da vannet er lavt. Fra stranden er det utsikt over Emtekær Nor, som er et interessant og fuglerikt moseområde. Det finnes flere gode badestrender i området, og har du lyst til å surfe, er det gode betingelser ved Assens.

Natur

Brende Mølle, som ligger i Brende Å-dal, er omgitt av et vakkert og kupert terreng med bl.a. skog. Brende Å er en spennende elv med mange fall, og mange fugler holder til omkring i området. Fra fisketrappen og mølledammen fører flere stier ut i den omkringliggende natur. Det interessante mose- og fugleområde Emtekær Nor ligger lige sør for Wedellsborghalvøya og her kan du oppleve mange ande- og vadefugler (4 km). Ved Frøbjerg finner du Frøbjerg Bavnehøj - Fyns høyeste punkt (131 m.o.h.) og et yndet utfluktsmål. Herfra kan du nyde den flotte utsikten over landskapet (16 km).

Aktiviteter

Det avvekslende og naturskjønne landskapet omkring Brende Mølle Å innbyr til sykkel- og gåturer. Lystfiskere har gode muligheter for fangst i Brende Å, Fyns reneste vannløp med en samlet lengde på 28 km, samt hele veien rundt om halvøya Wedellsborg Hoved, som utgjør en strekning på 5 km. Dessuten er det flere Put & Take fiskesjøer til rådighet i området. Golfspillere kan avprøve en av Fyns mange, attraktive golfbaner. De nærmeste baner finner du hos Vestfyns Golfklub ved Glamsbjerg (24 km), Golfklubben Lillebælt ved Middelfart (25 km) og Blommenslyst Golfklub (26 km). Her i området er det også en populær aktivitet å kjøre på skinnesykkel. Ruten starter og slutter i Assens og går gjennom frodige landskaper, marker, skoger og små byer.

Severdigheter

Der er ikke offentlig adgang til det vakre Wedellsborg Slott, men du kan utenfra nyde synet av slottet og den idylliske slottspark med bl.a. dådyr. Den hyggelige landsbyen Skydebjerg har et gatekjær samt flere vakre bindingsverkshus (10 km). Fun Park Fyn i Aarup er et vannland med rusjebaner samt hygge og forlystelser for hele familien. Når entréen er betalt kan alle forlystelser benyttes frit (10 km). Assens er en 800 år gammel kjøpstad med Danmarks vakreste gate. I den sjarmerende og meget velbevarte bysentrum finnes kjøpmannsgårder og gavlhus i bindingsverk. Men Assens har også moderne bygninger og butikker samt en hyggelig marina (14 km). På Willemoesgårdens Mindestuer i Assens vises en sjøfartssamling med skipsmodeller, malerier, galionsfigurer, våpen osv. Fra Assens seiler en lille ferge daglig til øya Bågø, som er en idyllisk og naturskjøn øy.

Utfluktsmål

Besøk Vissenbjerg Terrariet - her finnes Skandinavias største terrarium med krypdyr og padder fra hele verden. Opplev også krokodiller, slanger, leguaner, frosker og mange andre eksotiske dyr på nært hold (18 km). Ved middelalderborgen Hagenskov ved Ebberup er det mulig å oppleve et gammelt fangehull (19 km). Frydenlund Fuglepark ved Tommerup er en deilig naturpark med 700 fugler fra hele verden, vannhuller, volierer og en savanne (27 km). Besøk H.C. Andersens fødeby Odense; en moderne og stemningsfull by med mange opplevelsesmuligheter i form av musikk, teater, gågater, kaféer, restauranter og vertshus (37 km). Her finner du også H.C. Andersens Hus, Den Fynske Landsby og Odense Zoo.

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2022 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Brende Mølle

Søk feriehus