Lei feriehus i Bovense - Book her

Feriehus i Bovense, Fyn og øyene, Danmark til utleining!

Bovense ligger på Fyns nordøstkyst, like mellom Nyborg og Kerteminde, og er omgitt av skjønn natur.

 

Gjestevurderinger fra Bovense

 
 

11 gjester har gitt Bovense en gjennomsnittlig vurdering på 4,45 av 5 stjerner.

 

Eign

Sommerhusområdet ved Bovense, ligger like ut mot Storebælt, i vakre, rolige, fredelige og hyggelige naturomgivelser. Området vil tiltrekke dere, som gjerne vil feriere i uforstyrrede omgivelser, og allikevel være nær ved severdigheter og opplevelsesmuligheter. Det er mulig å kjøpe dagligvarer i Ullerslev, 7 km fra Bovense, i Kerteminde, 13 km mot nord, og i Nyborg, 11 km mot syd, og her finner dere også aktivitetstilbud, severdigheter, samt gode innkjøpsmuligheter og spisesteder.

 
Fin, liten sandstrand i det rolige og naturskjønne ferieområde Bovense Lang badebro på stranden i feriehusområdet Bovense Deilig strand ved feriehusene i Bovense Måke på badebroen i ferieområdet Bovense
 

Strande

Det er fin sandbadestrand hele veien langs kysten fra Kerteminde til Nyborg. Det er dels sand-, dels stenbunn og vannet blir bare langsomt dypt, hvilket gjør strendene meget barnevennlige. Ved Bovense strand finner dere dessuten en badebro og en båtrampe.

Natur

Bovense er omgitt av marker, skog og Storebælt. Teglværksskoven ligger mellom Bovense og Nyborg, helt ut til kysten, og flere gangstier fører direkte ned til vannet. Den rolige og hyggelige Christianslundskov ligger like nord for Nyborg. Like syd for Kerteminde ligger Storskoven og den 900 m lange klinten 'Lundsgård Klint', hvorfra dere kan se helt til Sjællands kyst i klart vær. Bak klinten ligger et vakkert skogområde med mange turstier og en haug 'Jomfruhøjen'. Nord for Kerteminde by ligger landtangen Hindsholm, som byr på en flott og enestående natur med bl.a. Fynshoved, strender, bakker, maleriske landsbyer, store herregårder og flere fortidsminner. Ved Fyns Hoved er det praktfull natur og et rikt dyreliv.

Aktiviteter

Det finnes flere naturskjønne golfbaner på Fyn, og banen hos Sct. Knuds Golfklub, like nord for Nyborg, en vakker park-/skogbane, er den nærmeste. For lystfiskere er det virkelig gode muligheter langs hele kysten på Østfyn. Det finnes også flere Put & Take fiskeparker i området, og dessuten er det mulig å komme på fisketur med kutter til havs fra både Kerteminde og Nyborg. Fra Kerteminde Havn kan dere også seile en tur ut til den naturskjønne øya Romsø. Østfyn har sin egen sykkelrute (nr. 40), som går fra Nyborg til Kerteminde langs Storebælt. Ruten fører dere igjennom landsbyer, småskog, åpne landskaper og forbi et par herregårder. Nyborg Svømme- og Badeland har bl.a. flere bassenger, en 43 m lang vannrutsjebane, vipper, barnebasseng, sauna, spabad og mosjonssenter. Dessuten kan dere bowle i Nyborg Bowling Center. I Kerteminde kan dere spille tennis, petanque, minigolf og beachvolley, dykke og stå på vannski.

Severdigheter

Herregården Risinge har en hovedbygning i bindingsverk med et firkantet tårn og pyramideformet tak. Gården kan ses fra veien, ca. 8 km nord for Bovense. Nyborg er en hyggelig by med gamle, nennsomt renoverte hus, voller, som innbyr til en gåtur, gode aktivitetstilbud og kulturelle severdigheter (11 km). Den 1000 år gamle Kerteminde er en livlig og sjarmerende handelsby med fiskerhavn, en stor og hyggelig marina, severdigheter og gallerier. Det er en helt spesiell atmosfære i byens smale gater og streder med fargestrålende små hus, gamle kjøpmannsgårder og røde tak (13 km). I Fjord- & Bæltcentret i Kerteminde kan dere oppleve havets mysterier sett med en dykkers øyne fra en 50 m lang undervannstunnel eller komme i kontakt med f.eks. marsvin fra utendørs bro. Farvergården er opprinnelig en gammel kjøpmannsgård fra 1630. Museet rommer bl.a. en bondestue og en borgerstue fra omkring 1850.

Utfluktsmål

Lindeskov ved Ørbæk inneholder 7 dysser og en jettestue fra bondestenalderen, bl.a. Danmarks lengste langdysse (17 km). Viby på Hindsholm er en av de best velbevarte landsbyer på Fyn med bl.a. bindingsverkshus og en nyrenovert mølle, som er i drift i sommerperioden (20 km). Det vakre Egeskov Slot ved Kværndrup betegnes som Europas best bevarte vannborg i renessansestil. Her finnes bl.a flotte hageanlegg, en kjempe labyrint og flere museer (31 km). Besøk H.C. Andersens fødeby Odense; en moderne og stemningsfull by med mange opplevelsesmuligheter i form av musikk, kultur, teater og gjøgling på byens torg (37 km). I Odense Zoo kan dere bl.a. oppleve en spesiell sjimpanseavdeling og et stort Oceanium. Den Fynske Landsby ved Odense er et landbygningsmuseum, som viser et fynsk landsbymiljø omkring år 1850.

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2022 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Bovense

Søk feriehus