Lei feriehus i Bøjden - Book her

Feriehus i Bøjden, Fyn og øyene, Danmark til utleining!

Bøjden ligger på Horne Land ved den sydfynske kysten, med utsikt til Helnæs og det Sydfynske Øhav.

 

Gjestevurderinger fra Bøjden

 
 

10 gjester har gitt Bøjden en gjennomsnittlig vurdering på 4,60 av 5 stjerner.

 

Eign

Sommerhusområdet ved Bøjden ligger i et flott og stille naturlandskap, omgitt av Lillebælt, fine badestrender, de mange småøyene, små havnebyer, et fuglereservat og deilig, frodig natur. Fra kysten og de fleste av sommerhusene i området er det utsikt over Lillebælt og mot Helnæs, Als og Sønderjylland. Bøjden ligger sentralt i forhold til aktiviteter, severdigheter, skjønne naturområder og større byer, og er et helt ideelt feriemål for barnefamilier, lystfiskere og naturelskere. Det er mulighet for innkjøp av dagligvarer i området, men bare 10 km borte ligger den gamle, hyggelige kjøpstaden Fåborg, der De finner et livlig handelsliv, små hyggelige gater, mange kunsthåndverkere, flere kulturelle severdigheter og gode spisesteder. Fra Bøjden går det flere ganger daglig ferge til Fynshav på Als.

 

Strande

Bøjden Strand er en deilig badestrand med både stein og grovt sand. Vannet er lavt og derfor er stranden veldig barnevennlig. Ved Bøjden Strand er det gode forhold for windsurfere. Rett bak stranden ligger naturreservatet 'Bøjden Nor'. Sinebjerg Strand, et par km mod øst, er også en bra og barnevennlig badestrand, og her kan De leie båter og kajakker. Ved området 'Knold' ved Dyreborg, ca. 11 km øst for Bøjden, finnes en strand med deilig sand, friskt og dypt vann og en badebro.

Natur

Det fredede Bøjden Nor er et fuglereservat, der omkring 50 forskjellige fuglearter kan observeres. Langs strandengene går en merket vandresti, og fra et observasjonsskjul har De mulighet for å oppleve fuglelivet på kloss hold. Her finnes desuten plansjer, som forteller om fuglene på stedet. I sjeldne tilfeller kan De herifra se Østersøens hval, marsvinet, på dens vei gjennom Lillebælt. Landskapet på halvøyen Horne Land er gjenerelt bakket, åpent og omgitt av vann. I Dyreborg Skov mot øst kan De se dådyr, og ellers nyte den deilige naturen og spesielle stemningen. Svanninge Bakker, også kalt 'De Fynske Alper', ligger rett nord for Fåborg. Området er et vakkert og kupert skogterreng med lyngkledde bakker og har desuten et nett av sykkel- og vandrestier. Sollerup Skov, 5 km nord for Fåborg, ligger i et naturskjønt og kupert terreng. Naturområdet Trebjerg ved Håstrup har Fyns 3. høyeste punkt, som går 128 meter opp over havet, og 'Dronningeruten' fører dere opp dit (15 km fra Bøjden).

Aktiviteter

Området er ideelt for lystfiskere, da mulighetene for kystfiskeri er virkelig bra langs hele kysten på Horne Land på grunn av det fiskerike vannet. De kan også ta på havfiskeri med skøyte fra Fåborg. Ønsker De å seile på Lillebælt, kan De i Sinebjerg, 10 km mot sydøst, leie båter og kajakker. Det er gode betingelser for windsurfing hele veien langs Horne Lands kyst. Golfspillere har mulighet for å avprøve banen hos Fåborg Golfklub, som er en av Danmarks vakrest beliggende baner med 18 udfordrende huller. Banen ligger ved Dalkildegaard i den nordlige delen av Svanninge Bakker. Egnen er meget naturskjøn og innbyr til sykkel- og spaserturer langs de mange stiene. I Fåborg kan De spille tennis i naturskjønne omgivelser, spille petanque og minigolf og benytte byens svømmehall med bl.a. varmtvannsbasseng, sauna og solarium. Fra Bøjden går fergen til Fynshav på Als og fra Fåborg kan De ta fergen til øyene Ærø, Avernakø, Lyø og Bjørnø.

Severdigheter

I Horne ligger Fyns eneste rundkirke, som ble bygget som festningskirke omkring år 1100 (5 km). På det nærliggende 'Hvedholm Slot' finnes en vinkjeller og en butikk med kunsthåndverk (7 km). 'Grubbe Mølle' ved Svanninge er en nyrestaurert hollandsk vind- og vannmølle i drift. Her males det stadig korn og det finnes opplysninger om arbeidet og historien om møllen (8 km). Langs kysten på Horne Land kan De oppleve mange små og stemningsfylte fiskerleier. Bl.a. er Dyreborg et lite, idyllisk fiskerleie med flere hus fra 17-1800 tallet. Byen er omgitt av en skog med vakre dådyr (11 km). 'Kaleko Vandmølle' ved Fåborg er Danmarks eldste fungerende vannmølle, som ligger veldig naturskjønt i sine opprindelige omgivelser (12 km). I flere av skogene i området kan De oppleve gamle, velbevarte steinaldergravhøyer, stendysser og jettestuer.

Utfluktsmål

I den gamle kjøpstaden Fåborg kan De oppleve den koselige stemningen og besøke noen av byens mange severdigheter, som f.eks. den vakre kjøpmannsgården 'Den Voigtske Gård', restene av en festning fra middelalderen, 'Blomsterhaven Strandlyst', 'Fåborg Arrests fengselsutstilling', 'Fåborg Miniby', 'Fåborg Byhistoriske Arkiv' og 'Fåborg Museum for Fynsk Malerkunst' (10 km). På det vakre 'Egeskov Slot' ved Kværndrup finnes bl.a. flotte hageanlegg, en kjempe labyrint og flere museer (30 km). 'Frydenlund Fuglepark' ved Tommerup er en deilig naturpark med 700 fugler fra hele verden, vannhuller og volierer (39 km). Besøk H.C. Andersens fødeby Odense; en moderne og stemningsfull by med mange opplevelsesmuligheter i form av musikk, teater, gjøgl og kultur (46 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Bøjden

Søk feriehus
 
  •  

   Bøjden Feriehus, Bøjden

   5 Omtaler


    

   Soveplasser: 4   •   Soverom: 2
   Husdyr tillatt : no   •   100 m till vann
   Reg. nr.: 70-8004

    
   1 uke fra NOK 4665,-
    
  •  

   Bøjden Feriehus, Bøjden

   5 Omtaler


    

   Soveplasser: 6   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : no   •   200 m till vann
   Reg. nr.: 70-8005

    
   1 uke fra NOK 4885,-