Lei feriehus på Avernakø - Book her

Feriehus på Avernakø, Fyn og øyene, Danmark til utleining!

Når dere holder ferie i et feriehus på Avernakø får dere fred og ro, nydelig natur og avslappende øy-stemning.

 

Gjestevurderinger fra Avernakø

 
 

gjester har gitt Avernakø en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Den uspolerte og meget naturskjønne Avernakø er ca. 6 km2 stor og ligger i det Sydfynske Øhav, bare en seiltur på rundt en halv time fra Fåborg. Avernakø består av 2 øyer, Avernak og Korshavn, som er forbundet med en demning. Her finner dere velbeliggende feriehus, hyggelig øy-stemning, fred, ro og uspolert natur. Avernakø er især kjent for sin bestand av den sjeldne klokkefrosk, mange gode fiskeplasser langs kysten, maistang og oldtidsfunn. I 1685 fant beboerne 6 gullskåler med soltegn, som i dag er utstilt på Nationalmuseet. På Avernakø finner dere 2 hyggelige lystbåthavner, en velassortert dagligvarebutik, et spisested og mange severdigheter. En ferie i feriehus på Avernakø er ideell for lystfiskere, naturelskere og alle, som gjerne vil sette ned farten litt!

 

Strande

Ved Nakke Odde, helt mot øst, finner dere en bred og barnevennlig sandstrand. Ved Revkrogen, syd for Nakke Odde finner dere ennå en sandstrand, men her blir vannet fort dypt. Dessuten kan dere bade på Munke Strand, på nordkysten til Avernak, som er en barnevennlig badestrand. Ved ferge- og lystbåthavnen finner dere også en veldig fin sandstrand med en badebro.

Natur

Avernakøs største attraksjon er den kuperte og nydelige naturen med et rikholdig dyre- og fugleliv. Naturen er uspolert, meget kupert og kjennetegnet av eng, myr, småskog og strandeng. Mange steder kan dere nyte utsikten over havet fra de høye bakkene. Nyt også den vakre naturen i våtområdene ved Hovedsøen nær fergehavnen. Øya er især kjent for sin sjeldne klokkefrosk, som holder til i vannhuller og dammer. Akkurat nå er bestanden på ca. 150 stk. Hør den kvekke på sommermånedene. Her kan dere oogså oppleve mange fasaner og harer. Ved Avernak Hoved, ret sør for sandstranden og lystbåthavnen, finner dere et yngleområde for fugler, som er stengt for besøkende i yngleperioden, fra 1. mars til 15. juli. På Avernakø kan dere oppleve interessante fugler som tårnfalk og sivhauk.

Aktiviteter

Når dere holder ferie i et feriehus på Avernakø, kan dere være aktive i de uspolerte naturomgivelsene. Den 19 km kyststrekningen på øya byr på mange gode fiskeplasser, hvor dere kan fange fisk som havørret, torsk, hornfisk og flatfisk. Dere kan fiske året rundt, men går dere etter havørret, er fiskeriet best på våren og høsten. Naturen innbyr dessuten til vandre- og sykketurer i den enestående naturen. På Avernakøs hjemmeside, tom693.wix.com/avernak, kan dere finne et kart og forslag til vandreruter på øya. På Avernakø kan dere nyte synet av det sjeldne majtre. Og dere kan se en maistang, som bortsett fra her kun finnes på Strynø, og som er samlingspunkt for øyas beboere hver pinselørdag.

Severdigheter

De 6 gullskålene med soltegn, som ble funnet på Avernakø i 1685, er i dag utstilt på Nationalmuseet. Men dere kan se kopier av de kjente oldtidsfunnene i Avernakø Kirke, som stammer helt tilbake fra år 1536. Kirken er åpen hver dag året rundt. Gårdbutikken Avernakø Geder er innredet på den gamle skolen, og her kan dere kjøpe produkter fra geiter og kaniner samt steintøyskar, skjeer av geitehorn, syltetøy, saft og mye annet. I Korshavns gamle røykeri kan dere kjøpe lekket røyket fisk til lunsjen. Avernakø byr dessuten på utalllige naturseverdigheter, som f.eks.et fredet fugleområde.

Utfluktsmål

Når dere bor i feriehus på Avernakø, kan dere seile gratis med fergen til den nærliggende Lyø, som akkurat som Avernakø er en idyllisk, liten naturperle i det Sydfynske Øhav. Her kan dere f.eks. se en spennende utstilling på Lyø Maritime Museum. I forbindelse med ferien i feriehus på Avernakø, kommer dere automatisk til Faaborg. Gi dere litt tid til å utforske denne hyggelige, sydfynske byen. Faaborg byr på et idyllisk kjøpstadsmiljø med brosteinsbelagte gater, nydelige, skeve byhus, gamle kjøpmannsgårder og en livlig havn. Opplev severdigheter som Fåborg Arrests fengselsutstilling, Fåborg Miniby , Fåborg Museum for Fynsk Malerkunst, den flotte kjøpmannsgården ’Den Voigtske Gård’ Herregården Brahetrolleborg og Hvedholm Slot her. I Fåborg er det dessuten fine shoppemuligheter og mange spisesteder.

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2022 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus på Avernakø

Søk feriehus