Lei feriehus i Assens - Book her

Feriehus i Assens, Fyn og øyene, Danmark til utleining!

Den gamle, vakre kjøpstaden og sjøfartsbyen Assens ligger ved Lillebælt i naturskjønne omgivelser.

 

Gjestevurderinger fra Assens

 
 

5 gjester har gitt Assens en gjennomsnittlig vurdering på 4,60 av 5 stjerner.

 

Eign

Den 800 år gamle vestfynske byen er en fredfyldt oase. Assens har en av Danmarks vakreste, brosteinsbelagte gater. I det sjarmerende og meget velbevarte bysentret finnes kjøpmannsgårder og gavlhus i bindingsverk. Men Assens har også moderne bygninger og butikker, restauranter, en hyggelig og atmosfærefyllt marina og et utall av spennende gallerier, museer og samlinger. Byen er omgitt av kyst og en deilig, rolig og variert natur med mark og skog. Fra Assens kan De seile ut til den lille, hyggelige øyen Bågø.

 

Strande

Det finnes flere gode badestrander både nord og syd for Assens. Den deilige, brede sandstranden Saltofte Strand ligger bare et par km syd for Assens. Det finnes god og barnevennlig badestrand ved Aborg, et par km mot nord. Feddet Strand, Mariendal Strand og Assens Næs er alle deilige, barnevennlige strender med gode fasiliteter. Det er også god og barnevennlig badestrand med lavt vann ved Sandager Næs, 12 km nord for Assens. Fra stranden er det utsikt over 'Emtekær Nor', som er et interessant og fuglerikt myrområde. Ved Assens finnes det bra muligheter for windsurfere.

Natur

Inne midt i Assens finner De et skoganlegg med en deilig skogsjø, som De kan gå rundt om. Assens er omgitt av Lillebælt og lett kupert landskap med deilige utsikter, vidstrakte marker, krokete småveier og skogområder. Det fuglerike myrområdet 'Emtekær Nor' ligger ca. 13 km nord for Assens og er synlig fra stranden ved Sandager Næs. Ca. 15 km sydøst for Assens ligger halvøyen Helnæs, som er kjent for sin vakre, varierte og uspolerte natur. De 3 mest bemerkelsesverdige naturområdene er; Bobakkerne, Helnæs Made og Feddet. I dette området finnes noen av Danmarks best bevarte steinaldergravhøyer. 'Jordløse Bakker' ved Damsbo er et vakkert naturområde med et rikt plante- og dyreliv. I de vakre 'Krengerup Skogene' ved Glamsbjerg finnes det flere merkede tur- og sykkelstier (18 km).

Aktiviteter

Assens byr på massevis av aktivitetsmuligheter. Bl.a. er det mulig å bowle og spille tennis og minigolf i byen. I skoganlegget kan De gå en tur rundt om skogsjøen eller spille skjakk på det kjempestore, utendørs skjakkspillet. Her i området er det en populær aktivitet å kjøre på skinnesykel. Ruten starter og slutter i Assens eller Tommerup og går gjennom frodige landskaper, marker, skog og små byer. På turen kan De se bl.a. Dreslette Kirke, Helnæs Bugten og det gamle fiskerleiet Torø Huse. Det finnes gode fiskemuligheter langs hele Lillebælt-kysten og i Put & Take fiskesjøene i området. For golfspillere er det veldig bra muligheter på Fyn. De nærmeste banene finner De hos Vestfyns Golfklub ved Glamsbjerg (14 km), Fåborg Golfklub (34 km) og Golfklubben Lillebælt ved Middelfart (40 km).

Severdigheter

Den gamle kjøpstaden er med sin vakre brosteinsbelagte gate, kjøpmannsgårder og bindingsverkshus en attraksjon i seg selv. I 'Assens Miniby' ved skoganlegget kan De oppleve Assens omkring år 1900 - i miniatyr. Museet 'Ernst's Samlinger' inneholder allverdens interessante ting, som fabrikanten F. Ernst har tatt med hjem fra reisene sine. 'Mands Samling' er et kulturhistorisk museum, som er innrettet i en stemningsfull kjøpmannsgård. I sjø- og krigshelten Peter Willemoes barndomshjem er 'Willemoesgårdens Mindestuer' i dag innrettet. Det kulturhistoriske museet viser en kunst- og en sjøfartssamling. På 'Vedstårup Veteranbilmuseum' kan De se mer enn 60 flott restaurerte og historiske biler. Ved Ebberup finner De 'Gl. Alvernæs', en vakker fynsk herregård og middelalderborgen 'Hagenskov', der De kan oppleve et gammelt fangehull (6 km).

Utfluktsmål

Fra Assens seiler en liten ferge daglig til øyen Bågø, som er en idyllisk og naturskjøn øy. Bågø er kjent for sin deilige natur, ro og harmoni. Øyen er kjent for de store, velholdte gårdene i byen, som ligger midt på øyen. Ved fergeleiet finnes en hyggelig, liten lystbåthavn. På ''Skoda Museet'' i Glamsbjerg kan De følge bilens historie fra 1937 og frem til i dag (14 km). ''Vestfyns Hjemstavnsgård'' ved Gummerup er et frilandsmuseum, der De kan oppleve bindingsverksbygninger, bohave, husgeråd og landbruksredskap fra årene 1750-1950 (17 km). Besøk ''Vissenbjerg Terrariet'', her finnes Skandinavias største terrarie med krypdyr og padder fra hele verden (24 km). ''Frydenlund Fuglepark'' ved Tommerup er en deilig naturpark med 700 fugler fra hele verden, vannhuller, volierer og en 2 km vandresti, som går under store gamle trær og ut på den åpne savannen (25 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2022 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Assens

Søk feriehus
 
  •  

   Assens Ferieleilighet i ferieby, Assens

   4 Omtaler


    

   Soveplasser: 6   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : no   •   50 m till vann
   Reg. nr.: 70-2302

    
   1 uke fra NOK 4116,-
    
  •  

   Assens Ferieleilighet i by, Assens

    

   Soveplasser: 6   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : no   •   250 m till vann
   Reg. nr.: 70-2010

    
   1 uke fra NOK 2959,-
    
  •  

   Assens Ferieleilighet i by, Assens

    

   Soveplasser: 7   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : 1   •   50 m till vann
   Reg. nr.: 70-2306

    
   1 uke fra NOK 3412,-