Lei feriehus i Ærøskøbing, Ærø - Book her

Feriehus i Ærøskøbing, Ærø, Fyn og øyene, Danmark til utleining!

Ærøskøbing ligger midt på den hyggelige og naturskjønne øya Ærø, syd for Fyn.

 

Gjestevurderinger fra Ærøskøbing, Ærø

 
 

5 gjester har gitt Ærøskøbing, Ærø en gjennomsnittlig vurdering på 4,80 av 5 stjerner.

 

Eign

I den idylliske Ærøskøbing, som er Danmarks best bevarte 1700-talls kjøpstad, finner dere vakre, gamle hus som er fredet, middelaldergater, stokkroser, gårdhager, spennende butikker, gode spisesteder og en atmosfærefylt og populær lystbåthavn. Ærø er ca. 30 km lang og 8 km på det bredeste stedet. Foruten Ærøskøbing finnes også byene Marstal, som er den største byen på øya, og Søby, som er den minste. Dessuten har øya flere små samfunn og fiskerleier. 4 forskjellige fergeruter bringer dere til Ærø fra Als, Fyn og Langeland. Ærø er et skjønt feriemål året rundt.

 
Idylliske og fargestrålende badehus langs med badestranden i Ærøskøbing Et av de hyggelige badehusene ved Ærøskøbings deilige badestrand Gammeldags baker i en av Ærøskøbings brosteinsbelagte gater Torget i Ærøskøbing med de to karakteristiske vannpumper
 

Strande

Vesterstrand ved Ærøskøbing er en vakker og barnevennlig badestrand. Gå ikke glipp av den enestående solnedgangen fra de små, hyggelige badehus på stranden. Det finnes flere andre gode og barnevennlige badestrender hele veien langs Ærøs kyst. Den hvite sandstranden, Erikshale Strand ved Marstal, har dessuten Blått Flagg.

Natur

Ærø har en helt enestående natur med flotte strender, bukter, viker, våtområder, marker, markante skrenter, kuperte arealer og skogområder. Ut mot det sydfynske øy-havet er kysten mild og flat, men ut mot Østersjøen er kyststrekningen mer kupert og dramatisk med skrenter og klinter. Fra den fredede Voderup Klint på sydkysten, ca. 7 km fra Ærøskøbing, er det en fantastisk utsikt over havet, og i klart vær kan dere se helt til Als-kysten, den nordtyske kysten, samt innseilingen til Flensborg Fjord. Dere kan gå ned til stranden via en sti fra klinten. Gråsten Nor, sydøst for Ærøskøbing, er et stort våtområde med et rikt fugle- og planteliv. Naturen omkring Skjoldnæs Fyr på nordspissen av Ærø er meget flott, og her finnes et vakkert våtområde med mange fuglearter.

Aktiviteter

De mange bukter og viker langs hele Ærøs kyst gir optimale betingelser for lystfiskere. Av spesielt gode fiskesteder kan bl.a. anbefales: Urehoved ved Ærøskøbing, Ærøs Hale ved Marstal, Drejet vest for Marstal, Voderup mot syd og Skjoldnæs ved Fyrtårnet på nordspissen av Ærø. I Ærøskøbing kan dere bowle, ri samt spille petanque og minigolf. Det finnes mange vandre- og sykkelruter i området. Sykkelrutene nr. 91 og 92 bringer dere gjennom et spennende og naturskjønt landskap. Dere kan leie sykler på stedet. Seilas i havkajakk, samt windsurfing er populære aktiviteter på Ærø.

Severdigheter

Ærøskøbing Bymølle er en vakker, restaurert vindmølle, som ligger like i utkanten av byen. Ærø Museum i Ærøskøbing er et hjemstavnsmuseum, som viser samlinger av oldsaker fra stenalderboplasser, utstillinger om sjøfart, landbo- og kjøpstadskultur osv. Hammerichs Hus er innrettet i malerens eget hjem fra 1700-tallet. Her finnes bl.a. en samling antikviteter. Flaske-Peters Samling er en stor samling av flaskeskip og skipsmodeller, samt fergemalerier. Søbygaard er et gammelt forsvarsverk (voldsted) med bevarte bygningsverk fra middelalderen og renessansen, og det gjør stedet til nasjonal kulturarv. Flere malere, keramikere og andre kunsthåndverkere bor i Ærøskøbing eller i omegnen - besøk evt. deres gallerier, lysfabrikker eller verksteder i drift. Besøk evt. også de små opprinnelige miljøer i Kleven og Strandbyens havner.

Utfluktsmål

Marstal er Ærøs største by og ligger like ved øyas østlige ende, Eriks Hale. Byen er hyggelig og sjarmerende med sine smale gater, stokkroser, bylivet og den stemningsfylte lystbåthavnen. Her kan dere bl.a. se en meget lang havnemolo og en kalkovn, som fungerer som havnens kjennetegn. Sjøfartsmuseet i Marstal består av 4 bygninger og mer enn 30 utstillingslokaler, med gjenstander fra sjøfartens historie. Se bl.a. over 200 skipsmodeller og mer enn 130 flaskeskip (15 km). Søby ligger på den nordvestlige spissen av Ærø. Byen er en gammel fiskerby og er absolutt et besøk verd med sin marina, den vakre kirken, den stråtekte Søby Mølle fra 1881 og sin hyggelige atmosfære (15 km). Skjoldnæs Fyr ligger vakkert til med bl.a. 'Næbbet', et våtområde med mange fuglearter, på nordspissen av Ærø (20 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Ærøskøbing, Ærø

Søk feriehus