Lei feriehus i Udbyhøj - Book her

Feriehus i Udbyhøj, Djursland og Mols, Danmark til utleining!

Udbyhøj ligger i naturskjønne omgivelser ved Kattegat, og byen er delt av Randers Fjord.

 

Gjestevurderinger fra Udbyhøj

 
 

gjester har gitt Udbyhøj en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Udbyhøj er et hyggelig fiskerleie, som med landets minste bilferge forbinner Djursland med Nordjylland. Året rundt frakter den lille fergen både lokale og turister over Randers Fjord på få minutter. Udbyhøj har både en fiskerihavn nord for og en lystbåthavn syd for fjorden. Det er mulighet for innkjøp av dagligvarer i byen, og det finnes i området gode aktivitetsmuligheter. Bl.a. er egnen og kysten ved Udbyhøj populære blandt lystfiskere.

 
Fin, bred sandstrand med lavt badevann i Udbyhøj Deilig badestrand i feriehusområdet Udbyhøj Den lille fergen, som seiler over Randers Fjord fra Udbyhøj Hyggelig havn med joller, motorbåter og seilbåter i Udbyhøj
 

Strande

Syd for Udbyhøj finner De langs kysten flere deilige og barnevennlige sandstrender. De fleste strendene har fint sand, lavt vann og sandbunn og har fått tildelt Blått Flagg. St. Sjørup og Lystrup Strand er noen av de beste Kattegatstrandene i området.

Natur

Nord for fjorden, i Sødring Vildtreservat, kan De oppleve et 38 ha stort vadehavsområde med et utrolig rikt og spennende fugleliv. Lengere nordpå, ved Mariager Fjord, kan De vandre på store strandenger og frodige skogområder. Langs fjorden er det mulighet for å følge anlagte stier enten til fots eller på sykkel. Rold Skov byr på 15.000 tdr. land med kupert terreng, skogsjøer og kilder, vekslende skog, rikt dyreliv og mange vandreruter.

Aktiviteter

Norddjursland Golfbane er en middelvanskelig bane, som ligger i et lett kupert terreng. Banen egner seg både for begynnere og øvede golfspillere. Andre baner finnes ved Kalø og Grenå. For lystfiskere er det gode muligheter for fangst i både fjord og hav. De kan f.eks. fiske fra molen ved Udbyhøj Syd, fra stranden ved St. Sjørup eller på havet. Det er mulig å leie båt i området. De gode strømforholdene i Randers Fjord gir optimale fiskemuligheter. Opplev området og naturen på sykkel eller nyt lange vandreturer langs kysten.

Severdigheter

Ved Udbyhøj finnes det et historisk skanseanlegg fra Englandskrigen i begynnelsen på 1800-tallet. Anlegget er beliggende i et vakkert landskap og det er gratis adgang. Hos Naturcenter Randers Fjord ved Voer Færgested, ca. 10 km fra Udbyhøj, får De en masse å vite om livet i og rundt Randers Fjord - og deltar selv i aktivitetene. Hamlets Grav ligger på veien mot Randers, ca. 20 km fra Udbyhøj. Mot sydøst kan De oppleve Djurslands idylliske naturlandskap og se noen av de mange herregårder og slott. Besøk f.eks. den vakre herregården Gl. Estrup, som er omgitt av vollgraver og en flott barokkhage. Herregården er åpen for besøkende og huser i dag Jyllands Herregårdsmuseum og Dansk Landbrugsmuseum, som illustrerer kontrasten mellom adel- og landsbyliv gjennom flere århundreder (23 km).

Utfluktsmål

Randers Regnskov ligger ca. 35 km fra Udbyhøj. Her kan De oppleve junglestier, klipper, krokodiller og vannfall. Randers Regnskov lever opp til navnet sitt. Rosenholm Slot ligger rett nord for Hornslet, og her er det mulig å få en rundvisning og besøke den vakre slottshagen (43 km). I Skandinavisk Dyrepark ved Kolind kan De bl.a. oppleve bjørnene i en 2,5 hektar stor bjørnepark fra en 250 m lang gangbro (44 km). I Kattegatcentret i Grenå venter det Dem et imponerende syn. Følg skrekkinnjagende haier på tett hold bak en tykk glassrute (52 km). Djurs Sommerland ved Lystrup er en gøyal og spennende opplevelse for hele familien. Når entreen er betalt kan alle aktiviteter benyttes fritt (61 km). Vikingecentret Fyrkat ved Hobro omfatter det fredede vollstedet Fyrkat og rekonstruksjoner av et borghus og en vikingegård med ni hus, ført opp kort før år 1000.

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Udbyhøj

Søk feriehus