Lei feriehus i Thorsager - Book her

Feriehus i Thorsager, Djursland og Mols, Danmark til utleining!

Thorsager ligger på Djursland, ca. 7 km nord for Kalø Vig.

 

Gjestevurderinger fra Thorsager

 
 

5 gjester har gitt Thorsager en gjennomsnittlig vurdering på 3,80 av 5 stjerner.

 

Eign

Den lille byen Thorsager er kjent for kirken sin, som er Jyllands eneste rundkirke. Det fredelige feriehusområde ligger ca. 2 km nord for Thorsager by, i et naturskjønt område med skog, sjøer og bekker. Et ideelt ferieområde for de, som elsker natur og dyreliv. Det er mulighet for innkjøp av dagligvarer i byen. Thorsagers sentrale beliggenhet betyr, at De befinner Dem i kort avstand av deilig badestrand, flotte naturområder, større byer og Djurslands mange severdigheter.

 

Strande

Ved Kalø Vig, ca. 7 km fra Thorsager, ligger sandstranden Følle Strand. Vannet er lavt i bunnen av Kalø Vig, og derfor er stranden veldig barnevennlig. Bak stranden ligger det noen grønne områder, som er velegnet til lek og aktiviteter. Viken er desuten et godt sted å wndsurfe. Fra Følle Bugt har De utsikt til Mols, Hestehaveskoven og Kalø Slotsruin.

Natur

Like syd for Thorsager ligger et skjønt naturområde med skog, bakker, morenekløfter, daler, sjøer og vannløp. Herifra er det mange steder flott utsikt over Kalø Vig og Kalø Slotsruin. Ved Kalø Slotsruin finner De Hestehaveskoven, som er preget av vekslende bevoksninger, et rikt dyre- og planteliv og noen deilige strandenger ned til Slotsvigen. Her finner De også Vosnæsskoven, hvor Vosnæs Pynt stikker ut i den lavvannete Kalø Vig. 15 km fra Thorsager ligger det enestående landskapet Mols Bjerge. Området er et storslått, fredet naturlandskap med vekslende natur, et utall av vandrestier og et rikt dyreliv. Tett skog blir avløst av åpne hedebakker og det er flott utsyn over Mols, Kalø Vig, Ebeltoft Vig og Kattegat fra utsiktspunktene Agri Bavnehøj (137 m) og Trehøje (127 m). I et veldig kupert terreng med utsikt over Ebeltoft Vig og Helgenæs ligger Fuglsø Bakker.

Aktiviteter

Kalø Golf Club ligger bare få km fra Thorsager, men Djursland kan desuten by på golfbaner hos Ebeltoft Golf Club, Grenaa Golfklub, Norddjursland Golfklub og Randers Golf Klub. Syddjursland byr på gode muligheter for lystfiskere bl.a. på kanalene i Kolindsund, i Put & Take fiskesjøer (bl.a. den 7000 m2 store Djurs Fiskesø), fra kysten og på havet. Det arransjeres havfiskeri med fiskeskøyte fra Ebeltoft. Har De lyst på å se området fra havsiden, kan De ta med på en seiltur langs kysten i bukten ut for Følle Strand. Ved Følle Strand har De desuten mulighet for å dykke, surfe og stå på vann- eller jetski. Det er gode betingelser for vandre- og sykkelturer i området. Eller prøv en ridetur langs de kuperte stiene på Djursland. Sykler og ridehester kan leies i området. Det er veldig populært å seile i kano på kanalene ved Kolindsund. Ved Kolind finner De også et deilig friluftsbad (9 km).

Severdigheter

Jyllands eneste rundkirke, Thorsager Kirke, er et historiske byggningsverk fra omkring år 1200. I Ryomgård finner De Djurslands Jernbanemuseum, som huser Jyllands største utstilling om jernbanen. De kan oppleve mere enn 2000 effekter på museet (6 km). Ved Ryomgård ligger også Djurslands Galleri og Kunstcenter, som løpende viser flotte utstillinger med malerier, kunstplakater, litografier eller skulpturer. Kalø slottsruin fra 1313 er et yndet turmål. Ruinen er flott beliggende helt ute ved Kalø Vig og gjemmer på mange utrolige og spennende historier (7 km). I Skandinavisk Dyrepark ved Kolind får De ekte naturopplevelser. F.eks. kan De fra den 250 m lange gangbroen observere bjørnene i den fantastiske bjørneparken (9 km). Djurs Sommerland i Nimtofte er en gøyal og spennende opplevelse for hele familien. Når entreen er betalt kan alle aktiviteter benyttes fritt (12 km).

Utfluktsmål

Gl. Estrup slot og museum ved Auning er vakkert omgitt av vollgrav, skog, mark og eng. Slottet danner ramme om både Jyllands Herregårsmuseum og Dansk Landbrugsmuseum (14 km). Den hyggelige, 700 år gamle byen Ebeltoft er fullt med historiske severdigheter. Gå evt. en tur i den eldste delen av byen på de gamle brosteinsbelagte gatene mellom skjeve hus og hyggelige små forretninger (25 km). På Glasmuseet kan De oppleve forskjellige utstillinger av både nasjonale og internasjonale glassdesignere. I Ree Park – Ebeltoft Safari er dyreartene fordelt på fire kontinenter, sånn som de ville være det i naturen. Fregatten Jylland er verdens største trekriksskip. Skroget er 71 m langt, vekten er 2.450 tons og seilarealet er på 1.881 m². I Kattegatcentret venter det Dem et imponerende syn. Følg skrekkinnjagende haier på tett hold bak en tykk glassrute (37 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2022 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Thorsager

Søk feriehus
 
  •  

   Thorsager Feriehus, Thorsager

   5 Omtaler


    

   Soveplasser: 4   •   Soverom: 2
   Husdyr tillatt : 1   •   7500 m till vann
   Reg. nr.: 53-3016

    
   1 uke fra NOK 3060,-