Lei feriehus i Sødring - Book her

Feriehus i Sødring, Djursland og Mols, Danmark til utleining!

Sødring ligger på nordkysten av Randers Fjord, like ved utmunningen til Kattegat.

 

Gjestevurderinger fra Sødring

 
 

gjester har gitt Sødring en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Den lille landsbyen ligger på en bakke og er omgitt av et flott vadehavsområde med et rikt fugleliv. I byen finnes det 2 gallerier, en kirke og et gods. Sommerhusområdet 'Skallehusene' ligger helt ut til munningen på fjorden. Det er bare få km til badestrand, spisesteder og butikker med dagligvarer. Rett syd for byen kan en lille bilferge ta Dem over fjorden til det hyggelige fiskerleie Udbyhøj. Ved Randers og på Djursland finner De aktiviteter, spennende severdigheter og gode turmål for hele familien.

 

Strande

Ut for Sødring er kysten et lavvannet fugleområde, men en kilometer ute i vannet ligger revlene. Her blir vannet dypere og det er veldig gode bademuligheter. Ca. 10 km syd for Sødring ligger St. Sjørup Strand. Den fine badestranden ved Kattegat har Blått Flagg. Vannet blir bare langsomt dypt, og det gjør derfor stranden veldig barnevennlig. 9 km lengere mot øst ligger Lystrup Strand, også med deilig sandbunn, lavt vann og Blått Flagg.

Natur

Landskapet rundt Sødring er unikt. Sødring Vildtreservat er et vakkert, 38 ha stort vadehavsområde med et utrolig rikt og spennende fugleliv. Stedet er også yngleplass for mange forskellige fugler. Vannet blir først dybt ca. 1 km ute bak revlene og området er derfor en fantastisk god naturlekeplass for mindre barn. Lengere nordpå, ved Mariager Fjord, kan De vandre gjennom store strandenger og frodige skogområder. Langs fjorden er det mulighet for å følge anlagte stier enten til fots eller på sykkel. Rold Skov og Rebild Bakker byr på 15.000 tdr. land med kupert terreng, skogsjøer og kilder, vekslende skog, rikt dyreliv og mange vandreruter.

Aktiviteter

For lystfiskere er det gode muligheter for fangst i fjorden, i Kattegat, i bekkene i området eller i en Put & Take fiskepark. Det er mulig å leie båt i området. De gode strømforholdene i Randers Fjord gir optimale fiskemuligheter. Norddjursland Golfbane ved Allingåbro er den nærmeste banen, men det er også mulighet for å prøve banene hos bl.a. Kalø Golf Club og Randers Golf Klub. Det spennende naturområde rundt Sødring innbyr til spaser- og sykkeltur i de deilige omgivelsene.

Severdigheter

Det flotte Sødringholm Gods fra 1240 ligger like ved siden av Sødring Kirke fra 1250, som har mange flotte kalkmalerier. Den lille byen har desuten 2 spennende gallerier, som viser skiftende utstillinger. Ved Udbyhøj, rett på den andre siden av fjorden, finnes et historisk skanseanlegg fra Englandskrigen i begynnelsen på 1800-tallet. Anlegget ligger i et vakkert landskap og det er gratis adgang. Ved Havndal, få km nord for Sødring, kan De bl.a. se Lyshøj Mølle fra 1894. Møllen kjører stadig og alle 4 etasjer er åpne for besøkende. I samme område ligger også det flotte Overgård Gods, som ble bygget i årene 1545-1547. Men godset kan bare ses utefra. Hos Naturcenter Randers Fjord ved Voer Færgested, ca. 10 km fra Udbyhøj, får De en masse å vite om livet i og rundt Randers Fjord - og deltar selv i aktivitetene.

Utfluktsmål

Opplev den idylliske gamle kjøpstaden Mariager. Byen er kjent for fjorden, rosene sine, gamle skjeve bindingsverkshus og brosteinsbelagte gater. Her finner De også Danmarks Saltcenter, som er Skandinavias eneste turistattraksjon med råstoffet salt som tema (29 km). I Randers Regnskov kan De oppleve junglestier, klipper, krokodiller og vannfall. Randers Regnskov lever opp til navnet sitt (29 km). I Vikingecenter Fyrkat ved Mariager Fjord er det både aktiviteter og severdigheter, som fører Dem ca. 1000 år tilbake og illustrerer livet på en av datidens største vikingeborger. Fyrkat Møllegård er en fredet bindingsverksgård med en over 200 år gammel vannmølle (44 km). Djurs Sommerland ved Nimtofte er en gøyal og spennende opplevelse for hele familien. Når entreen er betalt kan alle aktiviteter benyttes fritt.

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2022 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Sødring

Søk feriehus