Lei feriehus i Skovgårde - Book her

Feriehus i Skovgårde, Djursland og Mols, Danmark til utleining!

Det hyggelige ferieområdet Skovgårde ligger ved Norddjursland kyst ved Hevring Bugt, her er alt som dere har bruk for i ferien.

 

Gjestevurderinger fra Skovgårde

 
 

11 gjester har gitt Skovgårde en gjennomsnittlig vurdering på 4,45 av 5 stjerner.

 

Eign

Skovgårde ligger et par km inne i landet, men nær flere historiske minnesmerker, spennende severdigheter, gode, barnevennlige strender og vakre naturområder. Det gamle fiskeleie Fjellerup Strand, et par km mot nordøst, er også et besøk verd. Her er butikker og flere spisesteder. Beliggenheten ved de barnevennlige strendene, naturen samt alle aktiviteter og severdigheter gjør Skovgårde og Norddjursland til et populært feriested for hele familien.

 
Sandstranden i Skovgårde er omgitt av grønn natur Den nydelige sandstranden med lavt, barnevennlig badevann i Skovgårde Utsikt over havet fra feriehusene i Skovgårde Adgangen til stranden i Skovgårde fra det høytliggende feriehusområdet
 

Strande

Omkring Skovgårde finner dere flere vakre badestrender. Rygård Strand er en barne- og handicap-vennlig sandstrand med grunt vann og sandbunn. Hegedal Strand har også en deilig sandbunn og grunt vann. Langs denne to km lange stranden er det klitter, og gode forhold for windsurfing. Ut for Fjellerup er det fin barnevennlig badestrand med fint sand og klitter. Stranden har Blåt Flag. Vannet er grunt og har sandbunn.

Natur

Skovgårde og Djursland har en fantastisk variert natur med mange stier og små veier, som er ideelle for vandre- og sykkelturer. Den vakre naturen er preget av lyngbakker, heder, marker, lange, vekslende kyststrekninger med bratte krittskrenter og barnevennlige sandstrender samt skog, bl.a. Troldeskovene, Mejlgård-skovene og Løvenholm-skovene. Vest for Skovgårde finnes en borgruin (med voldsted); området er fredet og herfra er det en fantastisk utsikt. I Hevring Ådal, 12 km mot vest, er det anlagt vandrestier, som fører gjennom et sterkt variert landskap. Fra furuplantasjer gjennom engområder, opp over lyngbakker og videre til områder med myr. På turen gjennom Ådalen kan dere oppleve et utrolig rikt fugleliv. Løvenholm Skov, 12 km mot syd, rommer interessante historier fra fortiden. Her ligger sjøen Langsø, som strekker seg i sydøstlig retning over Vallum Sø, Skarresø, Øjesø, Langesø til Stubbesø og Draaby Sø.

Aktiviteter

Et av Djurslands beste fiskesteder finnes få km nordøst for Skovgårde. Området, som kalles Arnakke eller Jernhatten, er spesielt velegnet til båtfiskeri. Det er også gode muligheter for kystfiske og fiske i Djurs fiskesjø. Ved Auning, 16 km fra Skovgårde, ligger et vakkert svømme- og helsesenter. På grunn av vinden og bølgene er Fjellerup, 5 km øst for Skovgårde, et attraktivt surfområde. For golfspillere er det flere gode muligheter i området. Få km fra Skovgårde ligger Norddjurslands Golf Klub, men også ved Grenå, Ebeltoft og Kalø finnes gode baner. Området har et tett forgrenet nett av både vandre- som sykkelruter. Flotte naturopplevelser venter langs vandrestiene i Hevring Ådal. De vakre strender ved Nordkysten av Djursland innbyr til lange fotturer.

Severdigheter

Tett ved Skovgårde kan dere oppleve stendyssene ved Tustrup. På et fredet areal er det rekonstruert en jettestue, et kulthus, samt flere dyssekamre. Djurs Sommerland i Nimtofte er en artig og spennende opplevelse for hele familien. Når entreen er betalt, kan alle aktiviteter fritt benyttes (13 km). Ved Mejlgård Slot, litt vest for Glesborg, ligger den 6000 år gammel kjøkkenmødding, som både er av arkeologisk og historisk interesse. Fra slottet er det 3 km til fots gjennom Mejlgårdskoven. Nord for Glesborg ligger Karlby Klint og Fornæs Fyr. (14 km)

Utfluktsmål

Gl. Estrup slot og museum ligger vakkert til omgitt av vollgrav, skog, mark og enger. Slottet danner rammen rundt Jyllands Herregårsmuseum og Dansk Landbrugsmuseum, og ligger ca. 17 km fra Fjellerup. I Skandinavisk Dyrepark i Kolind kan dere bl.a. oppleve bjørnene fra en 250 m lang gangbro i en bjørnepark, 2,5 ha. stor (19 km). Ved Kolind kan dere også leie kanoer og ta en tur på Kolind Sund. Ta med nistepakken, fiskestangen og nyt det skjønne landskapet og den friske luften. I Kattegatcentret i Grenå venter et imponerende syn. Bak en tykk glassrute kan dere følge de fryktinngytende haier på nært hold (28 km). Randers Regnskov ligger ca. 35 km fra Skovgårde. Her kan dere oppleve jungelstier, klipper, krokodiller og fosser. Randers Regnskov lever virkelig opp til sitt navn. Opplev aktiviteten og stemningen i de to hyggelige turistbyer Ebeltoft og Grenå. Med sine trange brostensbelagte gater og skjeve hus får dere følelsen av, å være hensatt til en annen tid.

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Skovgårde

Søk feriehus
 
  •  

   Skovgårde Feriehus, Skovgårde

   6 Omtaler


    

   Soveplasser: 8   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : no   •   100 m till vann
   Reg. nr.: 50-6028

    
   1 uke fra NOK 3512,-
    
  •  

   Skovgårde Feriehus, Skovgårde

   5 Omtaler


    

   Soveplasser: 6   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : no   •   700 m till vann
   Reg. nr.: 50-6022

    
   1 uke fra NOK 3150,-