Lei feriehus i Løvenholm - Book her

Feriehus i Løvenholm, Djursland og Mols, Danmark til utleining!

Midt i skogen på den idylliske halvøya Djursland

 

Gjestevurderinger fra Løvenholm

 
 

gjester har gitt Løvenholm en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Løvenholm er et nydelig feriemål på den populære halvøya Djursland. Her bor dere idyllisk midt i Løvenholm Skov og ganske tett på fantastisk barnevennlige strender, spennende attraksjoner og interessante severdigheter. Løvenholm er ideell for feriegjester som interesserer seg for den nydelige danske naturen, som gjerne vil bade, fiske eller oppleve landskapet på sykkel eller til fots. I Løvenholm bor dere dessuten sentralt i forhold til Jyllands tallrike attraksjoner som alle kan nås på mindre enn to timer i bil. De nærmeste større byene er Randers (32 km) mot vest, Grenaa ved Kattegat (25 km) og Århus (48 km) mot sør. Disse byene byr på fine innkjøpsmuligheter og lokker med restauranter, kafeer og severdigheter. Dagligvarer kan kjøpes innenfor en radius på 4 km.

 

Strande

Mot nord ligger bl.a. strendene Fjellerup, St. Sjørup og Lystrup som alle er velegnet til avslapping og vannaktiviteter (ca. 15 km). Mot øst finner dere Bønnerup- og Gjerrild Strand, vide sandstrender med sanddyner og et stort uberørt område i baklandet (ca. 26 km). Hvis dere har mot på en litt lengre kjøretur, kan dere besøke Grenå Strand som ligger ca. 27 km borte. Denne 7 km lange sandstranden hører til en av de beste strendene på Jylland. På den barnevennlige Grenå Strand finner dere nemlig gode fasiliteter, helt rent badevann og finkornet strandsand. Finn dere en deilig plass i sanddynene og nyt solen! I bukten Kalø Vig (ca. 27 km) ligger sandstranden Følle Strand. Denne stranden er veldig barnevennlig, fordi vannet er grunt, og gressarealene bak stranden passer fint til spill og aktiviteter. På Følle strand kan dere dykke, surfe og stå på vann- og jetski.

Natur

Naturen på Djursland er noe helt spesielt. På den idylliske halvøya finner man så at si alle landskapsformer i Danmark. Det fruktbare Djursland er preget av flott skog og innbydende strender og er på alle tider av året et fantastisk feriemål for de som er interessert i den danske naturen. Feriehuset deres ligger i Løvenholm Skov. I denne skogen ligger Løvenholm Langsø som for størsteparten er spesiell ved store myr med sump og vann, og som med en enestående flora og fauna hører til en av de sjeldne kategoriene av sjøer. Vannet i sjøene i dette skogområdet er brunt, og de fleste sjøer og myr - unntatt Løvenholm Langsø - har oppstått ved graving av torv i opprinnelige høymyr. 40 km lengre vekk ligger Mols Bjerge, et storartet, avvekslende, fredet område med tallrike stier og et rikt dyreliv - tett skog veksler med åpne hedebakker, og fra utsiktspunktene Agri Bavnehøj (137 m) og Trehøje (127 m) er det en fantastisk utsikt over Mols, Kalø Vig, Ebeltoft Vig og Kattegat.

Aktiviteter

På Djursland er det mange golfbaner. I nærheten av feriehuset deres finner dere bl.a. Norddjursland Golfklub (17 km), Grenaa Golfklub (21 km) og Kalø Golf Center (27 km). For fritidsfiskere er det også gode muligheter på Djursland - uansett om dere fanger torsk fra en fiskeskøyte, kommer tilbake med en havørret fra revlen, fisker fra stranden eller fanger en gjedde i en sjø. Hvis dere vil hjelpe litt, kan dere f.eks. besøke Moesholm - Put & Take, en sjø med velsmakende ørret og ål (13 km). Djurslands bakkede landskap er velegnet til de som gjerne vil gå tur, sykle eller ride. Sykler og hester utleies på eignen. Ved 'Fjordcentret - Voer Færgested' kan dere leie joller og kanoer, fodre ørret med flue, leke med barna på den store naturlekeplassen og styrke dere med hjemmebakt kringle eller kryddersnaps (30 km) i den hyggelige kaffestuen.

Severdigheter

Bare 5 km fra feriehuset deres ligger det berømte Djurs Sommerland. Når inngangen har blitt betalt, kan dere fritt benytte alle de morsomme attraksjonene som er der. Kunstinteresserte kan også få utbytte av ferieområdet Løvenholm. De to kunstnere i galleriet Pottehuset (7 km) lar seg inspirere av tradisjonelt dansk steintøy og den flotte naturen. 9 km borte, ved Ryomgård, ligger Djurslands Galleri og Kunstcenter med skiftende utstillinger. I Ryomgård kan dere dessuten besøke Djurslands Jernbanemuseum med Jyllands største utstilling over temaet jernbaner. Herregården Gl. Estrup (11 km) er omgitt av vollgrav, skog, marker og eng og huser Jyllands Herregårdsmuseum og Dansk Landbrugsmuseum. I den Skandinaviske Dyrepark ved Kolind (17 km) kan dere bl.a. se på bjørner fra en 250 m lang bro.

Utfluktsmål

I Kattegatcentret venter det dere et virkelig nervepirrende syn -- se en fryktinngytende hai dypt i øynene (26 km). Kalø Slotsruin, anlagt i 1313, er også et yndet turmål. Ruinen ligger flott i Kalø Bugt og gjemmer på mange utrolige og spennende historier (30 km). Den 700 år gamle byen Ebeltoft som er rik på historiske severdigheter, er også verdt et besøk. Gå f.eks. en tur i den gamle delen av byen, der gatene er belagt med brostein og gled dere over de skjeve husene og de koselige små butikkene. Dere kan kombinere turen til Ebeltoft med en tur i 'Ree Park - Ebeltoft Safari'. I denne zoologiske hagen kan dere se dyrearter fra 4 forskjellige kontinenter i deres 'naturlige omgivelser'. I Ebeltoft finner dere Fregatten Jylland, verdens største trekrigsskip (50 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Løvenholm

Søk feriehus