Lei feriehus i Helgenæs - Book her

Feriehus i Helgenæs, Djursland og Mols, Danmark til utleining!

Halvøya Helgenæs ligger syd for det fredede naturlandskapet Mols Bjerge på Djursland. Her finner dere enestående natur, hyggelige landsbyer og kultur.

 

Gjestevurderinger fra Helgenæs

 
 

25 gjester har gitt Helgenæs en gjennomsnittlig vurdering på 4,52 av 5 stjerner.

 

Eign

l det vakre, kuperte landskapet på Helgenæs finner dere både skjønne naturområder og spennende, kulturhistoriske minner. Halvøya er knapp 8 km lang og 4,5 km bred. Stenalderboplasser og vikinglandsbyer er noen av de arkeologiske funn, som er gjort på halvøya. Helgenæs byr også på en forbløffende vakker natur, som ikke oppleves noe annet sted. Her finnes også gamle landsbymiljøer med trange gater og velbevarte, små hus. Fra halvøya er det ca. 20 km til Ebeltoft, her finnes aktiviteter, severdigheter, gode butikker og flere spisesteder.

 
Badestrand neden for skrentene på den sørlige delen av halvøya Helgenæs Høye skrenter langs kystene på Helgenæs Sletterhage Fyr ligger på Helgenæs' sydligste spiss Utsikt til stranden på sydkysten av Helgenæs
 

Strande

Havet omkring Helgenæs er på grunn av sin store dybde og sterke strøm ikke spesielt velegnet til bading, men bare noen få km vest for Helgenæs finnes en fin og barnevennlig sandstrand ved Begtrup Vig. Et par km nord for Helgenæs ligger Fuglsø Strand og Dragsmur Strand, som er gode badestrender. Ved Fuglsø er det også badebro.

Natur

Helgenæs er preget av bratte kystskrenter, strandenger, små bakker, vide utsikter, hekker, sjøer og myr, samt over 100 små våtområder. På grunn av våtområdene har halvøya et rikt dyreliv med f.eks. sommerfugler, frosker og småfugler. Ellemandsbjerget er med sine 99 m det høyeste punktet på halvøya, herfra er det en flott utsikt ned mot Samsø, og i klart vær kan dere skimte Fyn og Sjælland.

Aktiviteter

Det er ideelle fiskemuligheter langs kysten på Helgenæs. Især er det populært å fiske ved Sletterhage Fyr, det sydligste punktet på halvøya, her er vannet dypt. I den skjønne og avvekslende naturen finnes det mange merkede vandreruter.

Severdigheter

Om sommeren er det mulig å komme opp i Sletterhage Fyr, det sydligste punktet på halvøya. Fra fyret fører en sti til et tysk radartårn fra 2. verdenskrig. Herfra er det flott utsikt over Kattegats sydlige øyer. Skanseanlægget, General Ryes skanse, er fra 1849. Den ligger på det høyeste punktet ved den smale tangen, som fører over til Helgenæs. På Helgenæs Museum vises en lokalhistorisk utstilling om helboene og deres levevilkår gjennom tidene. Bl.a. kan dere se en gammel skolestue, et gammelt stuemiljø og en utstilling av landbruksredskaper.

Utfluktsmål

Opplev aktiviteten og stemningen i den hyggelige, turistbyen Ebeltoft (24 km). Med sine trange brostensbelagte gater og skjeve hus får dere følelsen av, å være hensatt til en annen tid. I Ree Park - Ebeltoft Safari er dyreartene fordelt på fire kontinenter, etter hvor de naturlig hører hjemme. Fregatten Jylland er verdens største trekrigsskip. Skroget er 71 m langt, vekten 2.450 tonn og seilarealet på 1.881 m². I Skandinavisk Dyrepark får dere ekte naturopplevelser. Fra den 250 m lange gangbroen kan dere f.eks. observere bjørnene i den fantastiske bjørneparken. (34 km) Djurs Sommerland er en artig og spennende fornøyelse for hele familien. (43 km) Gl. Estrup slot og museum ligger vakkert til omgitt av vollgrav, skog, mark og enger. (46 km) I Kattegatcentret i Grenå venter et imponerende syn. Bak en tykk glassrute kan dere følge de fryktinngytende haier på nært hold. (48 km)

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Helgenæs

Søk feriehus
 
  •  

   Helgenæs Feriehus, Helgenæs

   4 Omtaler


    

   Soveplasser: 6   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : no   •   500 m till vann
   Reg. nr.: 53-0548

    
   1 uke fra NOK 5912,-
    
  •  

   Helgenæs Feriehus, Helgenæs

    

   Soveplasser: 6   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : no   •   550 m till vann
   Reg. nr.: 53-0551

    
   1 uke fra NOK 5955,-
    
  •  

   Helgenæs Feriehus, Helgenæs

    

   Soveplasser: 6   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : no   •   250 m till vann
   Reg. nr.: 53-0542

    
   1 uke fra NOK 8373,-
    
  •  

   Helgenæs Feriehus, Helgenæs

   3 Omtaler


    

   Soveplasser: 5   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : 1   •   2000 m till vann
   Reg. nr.: 53-0539

    
   1 uke fra NOK 7075,-
    
  •  

   Helgenæs Feriehus, Helgenæs

    

   Soveplasser: 6   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : 2   •   2000 m till vann
   Reg. nr.: 53-0545

    
   1 uke fra NOK 3986,-
    
  •  

   Helgenæs Feriehus, Helgenæs

    

   Soveplasser: 4   •   Soverom: 2
   Husdyr tillatt : no   •   800 m till vann
   Reg. nr.: 53-0504

    
   1 uke fra NOK 3059,-