Lei feriehus i Havndal - Book her

Feriehus i Havndal, Djursland og Mols, Danmark til utleining!

Havndal ligger ved sydkysten av Mariager Fjord, ca. 10 km fra Kattegat.

 

Gjestevurderinger fra Havndal

 
 

8 gjester har gitt Havndal en gjennomsnittlig vurdering på 4,50 av 5 stjerner.

 

Eign

Den gamle stasjonsbyen Havndal ligger i et rolig og utrolig naturskjønt område. Det idylliske landskapet ved fjorden innbyr til avkobling samt vandre- eller sykkelturer. Havndal ligger sentralt til og det er kort avstand til barnevennlige sandstrender, vakre naturområder, mange aktivitetsmuligheter og utfluktsmål for hele familien. Det er butikker og spisesteder i Havndal. De større byer som ligger nærmest er Hadsund (10 km) og Mariager (17km).

 
Kyr gresser på de frodige engene mellom feriehusene og fjorden i ferieområdet Havndal Utsikt over engen og fjorden fra feriehusene i ferieområdet Havndal Feriehus mellom de høye trærne bak kysten i Havndal Skotsk høylandskveg gresser mellom feriehusene og vannet i Havndal
 

Strande

Det er ingen badestrand direkte ved Havndal, men langs Kattegatkysten finnes flere gode badesteder. Like øst for Havndal, ved Sødring, er kysten et fugleområde med grunt vann, men en kilometer ute i vannet ligger sandbanker. Her blir vannet dypere og det gir fine bademuligheter. Den kilometerlange, hvite badestranden i Øster Hurup med lave klitter og Blåt Flag kan også anbefales. En barnevennlig strand med små bølger og langgrunt vann. Stranden egner seg til bading, soling og diverse strandaktiviteter samt surfing.

Natur

Udbyover Sø ligger like i utkanten av Havndal, og det er stier hele veien rundt om sjøen. Langs Mariager Fjord kan dere vandre i store strandenger og frodige skogområder. Langs fjorden er det mulig å følge anlagte stier enten til fots eller på sykkel. Sødring Vildtreservat ved Kattegat er et vakkert, 38 ha. stort vadehavsområde med et utroligt rikt og spennende fugleliv. Stedet er også yngleplass for mange forskjellige fugler. Rold Skov og Rebild Bakker byr på 8.300 ha. land med kupert terreng, skogsjøer og kilder, avvekslende skog, rikt dyreliv og mange vandreruter.

Aktiviteter

Nær Havndal finner dere flere golfbaner. Mot nord ligger den vakre banen ved Rold Skov Golfklub og mot syd ligger Randers Golf Klub og Norddjurslands Golfklub. For lystfiskeren er det gode muligheter i både fjord og hav. Især ved Als Odde og Udbyhøj er det populært å fiske. Området kan dessuten by på flere Put & Take fiskevann. Det er gode betingelser for surfere på Mariager Fjord. Opplev dette flate området fra sykkelsetet. Flotte naturopplevelser venter langs de merkede sykkelruter, som fører gjennom det vakre Østhimmerland og rundt Mariager Fjord. Det finnes flere naturstier og vandreruter i området.

Severdigheter

Den gamle Lyshøj Mølle fra 1894 er et av Havndals klenodier. Møllen er stadig i bruk og den 4-etasje høye bygning er åpen for besøkende. Det vakre og velholdte Overgaard Gods i Havndal er bygd i ca. 1545 og de flotte bygningene kan sees utenfra. Sødringholm Gods fra 1240 ligger like ved siden av Sødring Kirke fra 1250, har mange flotte kalkmalerier (10 km). Hadsund Egns Museum ligger i vakre omgivelser og rommer utstillinger, som forteller om omegnens historie (10 km). På nordsiden av Mariager Fjord ligger Havnø Mølle, som er Nordjyllands eldste bevarte vindmølle. Fra den stråtekte møllen har dere en praktfull utsikt over fjorden (13 km). Opplev den idylliske gamle byen Mariager. Byen er kjent for fjorden, sine roser, vakre hager, gamle skjeve bindingsverkshus og brostensbelagte gater. Her finner dere også Danmarks Saltcenter, som er Skandinavens eneste turistattraksjon med råstoffet salt som tema (17 km).

Utfluktsmål

Willestrup Barokhave fra 1750 ved godset Willestrup er en vakker herregårdshage med fontener, roser og løkplanter (22 km). I Randers Regnskov kan dere oppleve jungelstier, klipper, krokodiller og fosser (25 km). Vikingecentret Fyrkat ved Hobro omfatter (voldstedet) Fyrkat som er fredet, samt rekonstruksjoner av et borghus og en vikinggård med ni hus, oppført ca. år 1000 (33 km). Rold Skov byr på 8.300 ha. land med kupert terreng, skogsjøer og kilder, vekslende skog, rikt dyreliv og mange vandreruter (34 km) I Thingbæk Kalkminer ved Rold Skov er det innrettet et underjordisk skulpturmuseum i de gamle minegangene. I Nordjyllands 'hovedstad' Aalborg finner dere kunst, kultur, gågater, et sjarmerende gammelt bysentrum, forlystelsesgaten Jomfru Ane Gade, samt attraksjoner som Aalborg Zoo og Tivoliland (55 km). Djurs Sommerland ved Nimtofte er en artig og spennende fornøyelse for hele familien. Når entreen er betalt, kan alle aktiviteter fritt benyttes (62 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2022 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Havndal

Søk feriehus
 
  •  

   Havndal Feriehus, Havndal

   8 Omtaler


    

   Soveplasser: 6   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : 3   •   400 m till vann
   Reg. nr.: 50-0005

    
   1 uke fra NOK 5404,-