Lei feriehus i Dragsmur - Book her

Feriehus i Dragsmur, Djursland og Mols, Danmark til utleining!

Dragsmur ligger ved tangen Draget, som forbinder Helgenæs med Mols og Djursland.

 

Gjestevurderinger fra Dragsmur

 
 

gjester har gitt Dragsmur en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Det rolige og hyggelige sommerhusområdet Dragsmur ligger mellom Begtrup Vig, Ebeltoft Vig og halvøya Helgenæs. Dragsmur er omgitt av naturskjønne områder og historiske minnesmerker. Tett ved området ligger det fredede og spektakulære naturlandskapet Mols Bjerge med flere utsiktspunkter. Det er mulig å kjøpe dagligvarer i området. Den største byen i nærheten er Ebeltoft, den ligger 15 km fra Dragsmur. Her finnes gode innkjøpsmuligheter, spisesteder og flere severdigheter.

 

Strande

På både øst- og vestsiden av Draget finner dere gode, barnevennlige badestrender, ofte med badebro. Fuglsø Strand er en liten, rolig strand. Stranden ved Femmøller mot nord er en god og barnevennlig sandstrand, som ligger skjermet av små forhøyninger med vegetasjon. Den lange, Begstrup Strand mot vest, er også en vakker barnevennlig strand med grunt vann. Stedet er velegnet for windsurfere. Gå ikke glipp av den enestående solnedgangen over Kattegat.

Natur

Halvøya Helgenæs ligger like syd for Dragsmur. Området er et spennende, naturskjønt og kupert område med flere kulturhistoriske minner. Få km mot nord ligger Mols Bjerge - et storslått, fredet landskap med vekslende natur, et utall av vandrestier og et rikt dyreliv. Tett skog avløses av åpne hedebakker og det er flott utsyn over Mols, Kalø Vig, Ebeltoft Vig og Kattegat fra utsiktspunktene Agri Bavnehøj (137 m) og Trehøje (127 m). Fuglsø Bakker ligger i et sterkt kupert terreng med utsikt over Ebeltoft Vig og Helgenæs.

Aktiviteter

Det er gode forhold for kystfiske på begge sider av Draget og på sydspissen av Helgenæs. Det er også mulig å fiske i Femmøller Å samt i områdets Put & Take fiskeparker. På Djursland ligger der flere vakre golfbaner. Den nærmeste er banen ved Kalø Golf Club, herfra har dere utsikt over Århus Bugt og Kalø Slotsruin. Flotte naturopplevelser venter langs de mange vandre-, sykkel- og ridestier i området.

Severdigheter

Gravhauger, skanser og andre fortidsminner finnes i stort antall i naturen omkring Dragsmur og Mols Bjerge. På halvøya Helgenæs kan dere også oppleve fortidsminner samt gamle landsbymiljøer med trange gater og velbevarte, små hus. Kalø Slotsruin fra 1313 er et yndet utfluktsmål. Ruinen ligger vakkert til helt ute ved Kalø Vig og gjemmer på mange utrolige- og spennende historier (14 km). Den hyggelige, 700 år gamle byen Ebeltoft bugner av historiske severdigheter. Gå en tur i den eldste delen av byen på gamle brostensbelagte gater mellom skjeve hus og hyggelige små forretninger (15 km). I Ebeltoft Zoo & Safari er dyreartene fordelt på fire kontinenter, etter hvor de egentlig naturlig hører hjemme. Fregatten Jylland er verdens største trekrigsskip. Skroget er 71 m langt, vekten 2.450 tonn og seilarealet på 1.881 m².

Utfluktsmål

I Skandinavisk Dyrepark ved Kolind får dere ekte naturopplevelser. Fra den 250 m lange gangbroen kan dere f.eks. observere bjørnene i den fantastiske bjørneparken (28 km). Djurs Sommerland i Nimtofte er en artig, spennende og actionfylt fornøyelse for hele familien. Når entreen er betalt, kan alle aktiviteter fritt benyttes (34 km). Gl. Estrup slot og museum er vakkert omgitt av vollgrav, skog, mark og enger. Slottet danner rammen rundt Jyllands Herregårsmuseum og Dansk Landbrugsmuseum (37 km). I Kattegatcentret i Grenå venter et imponerende syn. Bak en tykk glassrute kan dere følge de fryktinngytende haier på nært hold (40 km). Besøk Jyllands hovedstad Århus med Tivoli Friheden, Den Gamle By, Musikhuset, Latinerkvarterets små, intime gater med spennende butikker, hyggelige gågater, den livlige atmosfæren ved kaféene ved Vadestedet, Marselisborgskoven osv. (47 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Dragsmur

Søk feriehus