Lei feriehus i Vang - Book her

Feriehus i Vang, Bornholm, Danmark til utleining!

Det idylliske fiskeleiet Vang ligger ved Bornholms nordvestkyst, direkte ut til Østersøen.

 

Gjestevurderinger fra Vang

 
 

21 gjester har gitt Vang en gjennomsnittlig vurdering på 4,62 av 5 stjerner.

 

Eign

Den lille byen Vang er nesten gjemt for foten av en stor kystbakke. Vang er kjent for den hyggelige og rolige havnen sin og den gamle vannmøllen fra begynnelsen på det forrige århundrede, som nå er flott restaurert. De mange små steinbrudd i området vitner om, at Vang er et gammelt sentrum for steinbryting. Fra Vang går det en deilig natursti langs klippene til Jons Kapel, som er et barskt klippeparti, og videre til Nordeuropas største borgruin Hammershus. De nærmeste større byer med innkjøpsmuligheter og spisesteder er Allinge og Hasle.

 
Den lille havnebyen Vang på Bornholms vestkyst med Hammershus i bakgrunnen Den lille, lefylte sandstranden, som er anlagt i kroken på Vang Pier, syd for Vang Havnen i det tidligere fiskeværet Vang på Bornholms kuperte vestkyst Den sjarmerende byen Vang er omgitt av skog og ligger for foten av en steil skråning
 

Strande

Det er ikke noen strand direkte ved Vang, da de steile klippesidene ned mot vannet er opp til 30 m høye. Derimot har De mulighet for å bade ved Sandvig Strand, 8 km mot nordøst eller ved Hasle Strand, 9 km mot syd. Nordkysten på Bornholm og området rundt Sandvig er preget av klippekyst, men like ved Sandvig er det deilig sandbadestrand med badebro. På den brede stranden kan De bade, sole og spille ball. Det er også veldig populært å stupe i vannet fra klippene rundt stranden. Rett syd for Hasle finner De en deilig, lang sandstrand med ideelle badeforhold. Den brede, vestvendte stranden er også verdt et besøk ved solnedgang.

Natur

Naturen i og rundt Vang er kupert og preget av busker, lyng og klippestykker. Det uspolerte, fredelige og naturskjønne landskapet Ringebakkerne ligger rett syd for Vang. Her kan De oppleve dramatiske klipper, sprekkedaler, skog, små sjøer og en flott utsikt til borgruinen Hammershus og i klart vær helt til Skånes sydkyst. Ved den maleriske klippekyststrekningen finner De også den vakre og frodige sprekkedalen Blåskinsdal, som er et enestående område med bornholmsk 'urskog' og et regnskogsaktig vannfall ute ved kysten. Tett på Vang ligger den flotte naturskogen Slotslyngen med bl.a. et interessant fuglefjell Mulekleven. Ved Hellidomsklipperne mellom Allinge og Gudhjem kan De oppleve forrevne klippeformasjoner, store grotter, klippehuler og utsiktspunkter. I den deilige Hasle Lystskov kan De oppleve et rikt fugleliv og flere store sjøer. Skogen innbyr til vandretur.

Aktiviteter

Den enestående, vakre og kuperte naturen innbyr til vandre- eller sykkelturer i området. Er De til klatring, klippevandring eller fugleobservering er Vang også et ideelt feriested. For lystfiskere er det gode muligheter fra kysten, fra klippene, i bekkene i området, i Hammersøen eller på havet, ombord på en motorbåt, som seiler ut fra Sandvig Havn. Bornholm har 3 18-hullers golfbaner, hvor Nordbornholms Golf Klub ved Gudhjem er den nærmeste. Fra Hammerhavnen, like neden for Hammershus, kan De ta på seiltur langs kysten og oppleve de storslåtte klippene fra sjøsiden.

Severdigheter

Følger De Kyststien mot syd kommer De til de 2 romantiske fiskeleiene Helligpeder og Teglkås. Den flott beliggende borgruinen Hammershus er Bornholms mest besøkte attraksjon. Borgen ble forlatt omkring år 1745 og forfallt etterpå. I dag er ruinene et fredet minnesmerke og en severdighet av særklasse (7 km). Besøk den hyggelige byen Sandvig, som er vakkert beliggende i Sandvigbugten og preget av gamle, velholdte bindingsverkshus, steingjerder og en stemningsfull, liten havn (8 km). I Moseløkkens Stenbrudsmuseum kan De se, hvordan granitt blir forarbeidet og følge utviklingen av dette håndverket gjennom tidene (8 km). Et av Bornholms karakteristiske røykerier er Hasle Silderøgeri, som er et kjent museums-røykeri, der det stadig røykes fisk etter tradisjonel metode i åpne piper (9 km). Mange kunsthåndverkere har slått seg ned på øyen, og flere steder er det mulig å besøke billedhuggere, glassblåsere, kjeramikere og malere.

Utfluktsmål

Rundkirkene er Bornholms vartegn. Opplev de karakteristiske, hvitkalkede kirkene, som er over 800 år gamle, og som har tjent som forsvar, oppbevaring av forråd og som kirkehus. De 4 mest kjente rundkirkene er Østerlars, Olsker, Nylars og Nyker. Oluf Høst Museet er innrettet i kunstnerens eget hjem i Gudhjem, og her kan De oppleve maleriene hans. I Gudhjem ligger også Bornholms Kunstmuseum med verker av kjente bornholmske malere og kunsthåndverkere. Bornholms Middelaldercentret ved Gudhjem er et historisk opplevelsessenter. Den bornholmske middelalderbyen inneholder boliger, vannmølle, smie og et befestet vollsted (21 km). Joboland Brændesgårdshaven ved Svaneke er en populær natur- og fornøyelsespark for hele familien med bl.a. robåter, svevebane, klatrestativer, minigolf, bowling, trebiler, apakatter, gjeiter og et stort vannland (35 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Vang

Søk feriehus
 
  •  

   Vang Feriehus, Vang

   3 Omtaler


    

   Soveplasser: 4   •   Soverom: 2
   Husdyr tillatt : no   •   75 m till vann
   Reg. nr.: 95-6311

    
   1 uke fra NOK 5161,-
    
  •  

   Vang Feriehus, Vang

   3 Omtaler


    

   Soveplasser: 6   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : no   •   300 m till vann
   Reg. nr.: 95-6306

    
   1 uke fra NOK 8135,-
    
  • Inklusiv sluttrengjøring
    

   Vang Feriehus, Vang

   2 Omtaler


    

   Soveplasser: 6   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : no   •   400 m till vann
   Reg. nr.: 95-6310

    
   1 uke fra NOK 10103,-
    
  •  

   Vang Feriehus, Vang

   4 Omtaler


    

   Soveplasser: 8   •   Soverom: 4
   Husdyr tillatt : 2   •   200 m till vann
   Reg. nr.: 95-6302

    
   1 uke fra NOK 17695,-
    
  •  

   Vang Feriehus, Vang

   4 Omtaler


    

   Soveplasser: 6   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : no   •   350 m till vann
   Reg. nr.: 95-6309

    
   1 uke fra NOK 6693,-
    
  •  

   Vang Feriehus, Vang

   5 Omtaler


    

   Soveplasser: 6   •   Soverom: 2
   Husdyr tillatt : no   •   300 m till vann
   Reg. nr.: 95-6307

    
   1 uke fra NOK 7542,-