Lei feriehus i Svaneke - Book her

Feriehus i Svaneke, Bornholm, Danmark til utleining!

Den idylliske Svaneke er Danmarks minste og østligste kjøpstad.

 

Gjestevurderinger fra Svaneke

 
 

9 gjester har gitt Svaneke en gjennomsnittlig vurdering på 4,44 av 5 stjerner.

 

Eign

Svaneke er en harmonisk og vakker havneby med velbevarte bindingsverkshus, gamle kjøpmannsgårder, steingjerder, frodige hager, røykerier, keramikkverksteder, glassblåserier, gallerier, et sukkertøyskokeri og mange butikker og hyggelige spisesteder. Det kan kjøpes frisk fisk på havnen hver dag. Det hersker en nesten sydlandsk stemning i byen. Stupe klipper løfter seg opp fra havnen, og høyt oppover Svaneke står det to vindmøller, bl.a. 'Stubmøllen' fra 1634, som er Danmarks eldste.

 
Utsikt til Svanekes hus, Utzons vanntårn og en mølle fra klippene bak Svaneke Røgeri Liv og aktivitet på og rundt den sjarmerende havnen i Svaneke Den hyggelige, lille sandstranden ved siden av fyrtårnet i Svaneke Svaneke Røgeri med de fem hvite skorsteinene sine ligger ved Svanekes nordlige klippepynt
 

Strande

Hullehavn Strand ligger ved Svanekes sydlige kyst og er en klippehavn med en 8 m strandkant. Da det er mye stein på stranden, anbefales det å benytte den oppsatte vippen, når De skal bade. 10 km mot syd ligger Balka Strand, som er en av Bornholms mest populære strender. Den kilometerlange stranden ligger i ly for venstenvinden og stekker seg over hele Balkabugten. Den brede, hvite sandstranden har lavt vann og sandbunn. De skal langt uti før vannet bliver dypt, og det gjør stranden veldig barnevennlig. Det er mulig å leie vannsykler, liggestoler og surfutstyr her. Fra kjosken ved stranden fører en lang rampe helt ned til vannkanten, så det er mulig å ta med barnevogn, rullestol o.lign. Ved Dueodde, på sydspissen av Bornholm, finner De Østersøstranden, som er en praktfull, bred og kritthvit sandstrand. Stranden er veldig barnevennlig, da vannet bare langsomt blir dypt. Det er mange revler i det lavt skrånende vannet, som er rent og klart (16 km).

Natur

Byen løfter seg opp fra havnen mot de omkringliggende markene. Nivåforskjellen fra havnen til toppen av byen er 25 m. Svaneke er omgitt av hav, klippekyst, marker og skog. Granitten her i området er den karakteristiske grovkornede 'Svanekegranit'. Paradisbakkerne ved Nexø er et kupert klippelandskap med et utall av vandreruter. Opplev sprekkedaler, høylyngmyrer, vandreblokker og spesiel vegetasjon her (8 km). Midt på Bornholm ligger en av landets vakreste skoger, Almindingen. Forskjellige merkede ruter fører gjennom skogen, der De kan oppleve den 162 meter høye bakken, Rytterknægten, flotte skogsjøer og øyens største sprekkedal. På den nordlige delen av øyen, ved det fantastiske naturområdet Hammerknuden, kan De bli betatt av de imponerende klippekystene, sprekkedaler, vannfall og klippehuler. Huler, grotter og forrevne klippeformasjoner ute i vannet skaper dramatiske scenerier ved Helligdomsklipperne i nærheten av Gudhjem.

Aktiviteter

Følg evt. den lille stien, som fører fra havnen i Svaneke gjennom klippene, forbi skog, langs kysten mot nord til Listed. Bornholm er gjenerelt et ideelt feriested, hvis De ønsker å vandre på klipper eller observere fugler. Golfspillere har mulighet for å prøve 3 baner på øyen. Nexø Golf Klub er den nærmeste, men også Nordbornholms Golf Klub og Bornholms Golf Klub i Rønne kan anbefales. Lystfiskere har gode muligheter ved kysten, på havet og i sjøene og bekkene på øyen. Mange deilige naturopplevelser venter langs de 250 km gode sykkelveiene, der hovedparten er bilfri. Sykler kan leies i Svaneke. Det finnes også mange vandreruter i den vakre og særpregede natur.

Severdigheter

Besøk sukketøysfabrikken Svaneke Bolcher, som ligger i en 200 år gammel kjøpmannseiendom på torget, og opplev produksjonen. JOBOLAND Brændesgårdshaven i Svaneke er et tidligere landbruk, som nå er en populær natur- og fornøyelsespark med bl.a. vannland, en enestående blomsterprakt og tallrike attraksjoner. I Bornholms Sommerfuglepark og Tropeland ved Nexø kan De oppleve blomster, planter, deilige dufter, fugler og minst 1000 fargestrålende sommerfugler, som flyr frtit omkring, i et stort, tropisk glasshus (9 km). Melstedgård, syd for Gudhjem, er et levende landbruksmuseum med hus, marker og staller (11 km). De karakteristiske, hvitkalkede rundkirkene er Bornholms vartegn. Opplev de over 800 år gamle kirkene, som har tjent som forsvar, oppbevaring av forråd og som kirkehus. De mest kjente er Østerlars, Olsker, Nylars og Nyker.

Utfluktsmål

Oluf Høst Museet i Gudhjem er et kunstmuseum, der malerens liv føres videre i hans eget hjem (14 km). Bornholms Middelaldercenter i Gudhjem er et historisk opplevelsessenter ved Østerlars Rundkirke. Her får De et inntrykk av bondelivet i perioden 1350-1450. Sentret er et levende middelaldermiljø med mennesker, dyr, hus, vannmøller og befestet vollsted. Bornholms Kunstmuseum ligger i et av øyens vakreste områder (rett ved de enestående Helligdomsklipper). Her finnes verker av kjente bornholmske malere og temautstillinger med kunst, design og kunsthåndverk (18 km). NaturBornholm i Åkirkeby forteller historien om Bornholms natur - helt tilbake fra utspringet i den glødende lava for mer enn 1 mia. år siden (24 km). Hammershus er en imponerende gammel borg fra omkring 1250, som reiser seg på en steil klippeknoll på nordspissen av Bornholm. Hammershus er Nordeuropas største borgruin og virkelig verdt et besøk (34 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Svaneke

Søk feriehus
 
  •  

   Svaneke Feriehus, Svaneke

   3 Omtaler


    

   Soveplasser: 8   •   Soverom: 4
   Husdyr tillatt : no   •   300 m till vann
   Reg. nr.: 95-4015

    
   1 uke fra NOK 7270,-
    
  •  

   Svaneke Feriehus, Svaneke

   4 Omtaler


    

   Soveplasser: 6   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : no   •   200 m till vann
   Reg. nr.: 95-4016

    
   1 uke fra NOK 6485,-
    
  •  

   Svaneke Feriehus, Svaneke

    

   Soveplasser: 6   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : no   •   30 m till vann
   Reg. nr.: 95-4021

    
   1 uke fra NOK 7828,-
    
  •  

   Svaneke Feriehus, Svaneke

    

   Soveplasser: 8   •   Soverom: 4
   Husdyr tillatt : no   •   30 m till vann
   Reg. nr.: 95-4022

    
   1 uke fra NOK 7013,-
    
  •  

   Svaneke Feriehus i by, Svaneke

    

   Soveplasser: 4   •   Soverom: 2
   Husdyr tillatt : 1   •   200 m till vann
   Reg. nr.: 95-4020

    
   1 uke fra NOK 12963,-