Lei feriehus i Stammershalle - Book her

Feriehus i Stammershalle, Bornholm, Danmark til utleining!

Stammershalle er et stille og koselig ferieområde i veldig naturskjønne omgivelser på Nordbornholm

 

Gjestevurderinger fra Stammershalle

 
 

gjester har gitt Stammershalle en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Stammershalle ligger på nordøstkysten på Bornholm - rett ut for Christiansø og langs en av Bornholms vakreste strekninger mellom Allinge og Gudhjem. Her kan De oppleve et åpent klippeterreng langs vannet og flere kulturhistoriske minner, bl.a. tre karakteristiske bautasteiner og flere gravplasser fra bronse- og jernalderen. De arkeologiske funnene i området vitner om, at stedet har vært bebodd i 9000 år. Stammershalle ligger også tett på de nydelige naturområdene Helligdomsklipperne og Døndalen med vannfallet Døndalsfaldet. Det er mulig å spise på det hyggelige Stammershalle Badehotel, som ligger rett ut til vannet. Det er mulighet for innkjøp av dagligvarer i Tejn (3 km) og i Allinge (6 km mot nord) og Gudhjem (8 km mot sør) er det butikker, spisesteder og severdigheter. Stammershalle er et ideelt feriested for kultur- og naturelskere, og i kort avstand finner De sjarmerende fiskerbyer, røykerier, naturområder og attraksjoner for hele familien.

 

Strande

Det er klippekyst ut mot Østersjøen ved Stammershalle, og når De får lyst på å bade, kan De benytte badetrappen, som går direkte ned til det innbydende vannet. På grunn av klippene er badevannet rolig og skjermet for vestenvinden. Ønsker De å bade fra en sandstrand, kan De besøke Sandvig Strand, få km nord for Allinge. Den barnevennlige stranden har fint sand, sandbunn og lavt vann. Ved Dueodde, på sydspissen av Bornholm, finner De Østersøstranden som er en praktfull, bred og kritthvit sandstrand. Stranden er veldig barnevennlig, da vannet bare langsomt blir dypt. Det er mange revler i det lavt skrånende vann, som er rent og klart (40 km).

Natur

Stammershalle er omgitt av Østersjøen, klipper og storslåtte naturomgivelser, bl.a. 3 høye bautastein samt de to sagnomspundne skogene Troldeskoven og Elverhøj. Bare 2 km syd for Stammershalle ligger Helligdomsklippene. En trapp fører ned gjennom en dyp kløft og de forrevne klippeformasjoner ute i vannet er med til å skape dramatiske scenerier. I dette områder gjemmer det seg spendende huler og grotter. Her finner De også Døndalen, som inneholder en elv som om våren danner et opp til 25 m høyt vannfall - Døndalsfaldet. Rutsker Højlyng er likeledes et meget naturskjønt område med klipper, skog, vannløp og en sjø, 3 km fra Stammershalle. Midt på Bornholm ligger en av landets flotteste skoger, Almindingen - en smukk og avvekslende skog i et høyland med bl.a. dammer og småsjøer. Her finner De også den 12 km lange sprekkedal Ekkodalen samt Rytterknægten - Bornholms høyeste punkt på 162 m.

Aktiviteter

Bornholms deilige klippe- og sandstrender innbyr til alle former for vann- og strandaktiviteter. Bornholm råder over ikke mindre enn 4 golfbaner, og bare 3 km fra Stammershalle finner De Rø Golfklub som tilbyr en smukk, særpreget og utfordrende bane med klipper og en sjø. Lystfiskere kan fiske både fra kysten og på havet. Derutover finnes det flere Put & Take fiskesjøer på Bornholm. Er De til klippevandring eller fugleobservering er Bornholm også et ideelt feriested. Følg evt. stien fra Sandkås til Allinge over granittklippene langs kysten. De mange merkede sykkel-, ride- og vandrestier på øyen gir gode muligheter for å oppleve det nydelige naturlandskap og noen av de sjeldne severdigheter, som øyen kan by på. Hver sommer arrangeres det bl.a. mosjons- og sykkelløp flere steder på øyen.

Severdigheter

Bornholms Kunstmuseum ligger ved Helligdomsklippene. Her kan De se verker av kjente bornholmske malere samt temautstillinger med kunst, design og kunsthåndverk (2 km). Allinge byr bl.a. på en hyggelig havn med et røkeri, der De kan smake friskrøkte varer, samt gamle gater med kjøpmannsgårder, butikker og restauranter (6 km). Gudhjem er karakterisert av de små, hyggelige havnene sine, steile gater, maleriske bindingsverkshus, røkerier, kunstnere, gallerier, arbeidende verksteder og en nesten sydlandske stemning (8 km) Oluf Høst Museum i Gudhjem er et kunstmuseum, der malerens liv føres videre i hans eget hjem. Bornholms Middelaldercenter i Gudhjem er et historisk opplevelsessenter med mennesker, dyr, hus, vannmøller og et befestet vollsted. Her får De et inntrykk av bondelivet i perioden 1350-1450. Rundkirkene er øyens vartegn. De karakteristiske, hvitkalkede kirker er over 800 år gamle og de 4 mest kjente er: Østerlars, Olsker, Nylars og Nyker.

Utfluktsmål

Hammershus er en imponerende gammel borg fra omkring 1250 som kneiser på en steil fjellknaus på nordspissen av Bornholm. Hammershus er Nordeuropas største borgruin og absolutt verdt et besøk (11 km). JOBOLAND Brændesgårdshaven i Svaneke er et tidligere landbruk som nå er en populær natur- og forlystelsespark med en enestående blomsterprakt og tallrike attraksjoner (22 km). NaturBornholm i Åkirkeby er et naturopplevelsessenter som forteller historien om Bornholms natur. Her kan De få oppleve bl.a. modeller av dinosaurusser, levende krokodiller, sanserom og en tidsmaskin (24 km). I Nexø finner De mange museer, bl.a. barndomshjemmet til Martin Andersen Nexø og Nexø fiskeri- og søfartsmuseum, og her kan De også besøke Bornholms Sommerfuglepark & Tropeland (27 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Stammershalle

Søk feriehus