Lei feriehus i Rutsker Højlyng - Book her

Feriehus i Rutsker Højlyng, Bornholm, Danmark til utleining!

Hold ferie i spektakulær natur på den vakre klippeøya som byr på opplevelser for hele familien.

 

Gjestevurderinger fra Rutsker Højlyng

 
 

4 gjester har gitt Rutsker Højlyng en gjennomsnittlig vurdering på 4,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Rutsker Højlyng ligger ved den lille landsby Rutsker på det vakre, klippefylte Nordbornholm som er kjennetegnet av fred, ro, frisk luft, spektakulær natur, rokkestein, gode vandrestier, flotte solnedganger og hyggelige fiskeleier. Her kan dere nyte naturen, se på fugler, smake ferskrøket fisk, utforske klippegrotter og borgruiner, spille golf, fiske, bade eller ta på tur til noen av de atmosfærefylte byer og spennende attraksjoner til Bornholm. De nærmeste større byer med forretninger og spisesteder er Hasle (6 km) og Allinge (8 km).

 
Rutsker Højlyng er omgitt av den naturskjønne Rutsker Plantage Dere kan gå eller sykle i den nydelige Rutsker Plantage, som omgir Rutsker Højlyng Bestig Rokkestenen i Rutsker Plantage Nordbornholms Golfklub ligger rett ved siden av Rutsker Højlyng
 

Strande

Kysten ut for Rutsker Højlyng er karakterisert av klipper, og derfor finnes det ingen badestrand her, men derimot kan dere bade ved den skjønne sandbadestrand Sandvig Strand, 9 km mot nordøst eller på den deilige, vestvendte Lystskoven Strand ved Hasle, 7 km mot sør. Gå ikke glipp av den vakre solnedgang over Østersjøen som kan oppleves fra Lystskoven Strand. Brede, fine og hvite sandstrender finner dere ved Balka og Dueodde, aller sørligst på Bornholm, ca. 45 km fra Rutsker Højlyng. Strendene her har lavt, klart vann og sandbunn, og er derfor veldig barnevennlige.

Natur

Rutsker Højlyng er omgitt av den 134 ha store, delvis fredede Rutsker Plantage. Plantasjen er preget av bl.a. lyng, busker, trær, vandreblokker og rokkestein, hvor den største har en vekt på 30 tonn. Området er en del av skog- og klippeområdet Slotslyngen som dekker hele Nordbornholm. Slottslyngen inneholder dessuten fuglefjellet Mulekleven. Kysten ut for Rutsker er kjennetegnet av klinter og bløte, bevokste bakker. Her kan dere oppleve den unike klippegrotten Jons Kapel. Det uspolerte, fredelige og naturskjønne landskap Ringebakkene ligger syd for Vang. Her kan dere oppleve dramatiske klipper, sprekkedaler, skog, små sjøer og en enestående utsikt til Hammershus og i klart vær helt til Skånes sydkyst (4 km). Ved det fantastiske naturområde Hammerknuden kan dere bli betatt av nydelige klippekyster, sprekkedaler, vannfall og klippehuler (8 km). Huler, grotter og forrevne klippeformasjoner ute i vannet skaper dramatiske scenerier ved Helligdomsklippene ved Gudhjem (22 km).

Aktiviteter

Den enestående, smukke og kuperte natur innbyr til vandre-, sykkel- og rideturer samt klatring, klippevandring og fuglekikkeri. Bornholm tilbyr noe av Danmarks beste kystfiskeri på havørret, og ønsker dere å fiske i en Put & Take fiskepark, kan dere besøke Krusegård ved Rutsker som har hele tre sjøer, deriblant en ørretsjø. Dere kan også ta med på havfiskeri fra Sandvig Havn (9 km). Rø Golfbaners to 18-hullers baner ligger få km fra Rutsker Højlyng og i sammenheng med denne finner dere 2 Par-3 Pay & Play baner. Derutover er det golfbaner i Nexø og Rønne. Fra Hammerhavnen, rett neden for Hammershus, kan dere ta på seiltur langs kysten og oppleve de imponerende klippene fra sjøsiden (8 km).

Severdigheter

Den store klippegrotten Jons Kapel ligger ved vannet, 3 km fra Rutsker Højlyng. En trapp fører dere gjennom en kløft og ned til grotten. På det høyeste stedet i området kan dere besøke den flotte, hvite rundkirke St. Ols. Ut for Rutsker kan dere oppleve de opprinnelige, sjarmerende fiskerleier Helligpeder og Teglkås (begge 4 km). Hasle Silderøgeri med de 4 pipene har blitt innrettet som museumsrøykeri, men fungerer stadig som tradisjonelt røykeri. Opplev fiskene henge på rekke i de gamle røykeovnene, og prøv noen av spesialitetene (6 km). Hammershus er en imponerende gammel borg fra omkring 1250 som kneiser på en steil klippeknaus på nordspissen på Bornholm. Den smukt beliggende borgruin er Bornholms mest besøkte attraksjon. Borgen ble forlatt rundt år 1745 og forfalt etterpå. I dag er ruinene et fredet minnesmerke og en severdighet i særklasse (8 km). Mange kunsthåndverkere bor på øya, og flere steder er det mulig å besøke billedhuggere, glassblåsere, keramikere og malere.

Utfluktsmål

Ta en tur til Rønne og opplev den hyggelige atmosfæren på lystbåthavnen. Byen kan dessuten by på museer, bowlinghall, svømmehall, gode shoppemuligheter og restauranter (15 km). Bornholms Kunstmuseum ligger i et av øyens vakreste områder ved Gudhjem. Her finnes det verker av kjente bornholmske malere og temautstillinger med kunst, design og kunsthåndverk (22 km). Bornholms Middelaldercenter i Gudhjem er et historisk opplevelsessenter. Her får dere et inntrykk av bondelivet i perioden 1350-1450. Sentret er et levende middelaldermiljø med mennesker, dyr, hus, vannmøller og en befestet voll (22 km). NaturBornholm i Åkirkeby forteller historien om Bornholms natur ¿ helt tilbake til utspringet fra glødende lava for mer enn 1 mrd. år siden (31 km). Joboland Brændesgårdshaven ved Svaneke er en populær natur- og fornøyelsespark for hele familien med bl.a. robåter, svevebane, klatrestativer, minigolf, bowling, trebiler, apekatter, geiter og et stort vannland (36 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Rutsker Højlyng

Søk feriehus
 
  •  

   Rutsker Højlyng Feriehus på landet, Rutsker Højlyng

   4 Omtaler


    

   Soveplasser: 6   •   Soverom: 2
   Husdyr tillatt : 2   •   3000 m till vann
   Reg. nr.: 95-5811

    
   1 uke fra NOK 6881,-