Lei feriehus i Østermarie - Book her

Feriehus i Østermarie, Bornholm, Danmark til utleining!

Historisk feriested beliggende mellom de mest populære strendene på Bornholm

 

Gjestevurderinger fra Østermarie

 
 

2 gjester har gitt Østermarie en gjennomsnittlig vurdering på 3,50 av 5 stjerner.

 

Eign

Østermarie, en liten by på den østlige kanten til Bornholm, 10 km sørøst for Gudhjem, er et deilig sted, hvor veien fra Rønne krysser veiene til Østerlars, Gudhjem og Svaneke. Så dere bor altså veldig sentralt på øya, og dere finner de mest populære og skjønneste bornholmske strender, Balka og Dueodde, innen for en radius på 20 km. En ferie i Østermarie er en deilig opplevelse - for hele familien. Dere har mulighet for å tilbringe deilige dager på stranden med å leke i sandet, ase eller bade, men dere kan også ta på tur til øyas severdigheter. Kombiner turen med en sykkeltur, for selv med barn kommer dere fort i mål på de 250 km sykkelveiene, der brorparten er bilfri. Også for lystfiskere er det mange muligheter, og hvis dere spiller golf, kan dere kan komme fram til en golfbane etter 15 km.

 
Granittstein midt i Østermarie med presis samme form som Bornholm Fredet kirkeruin av en middelalderkirke i Østermarie Runestein ved kirkeruinen fra 1225 i Østermarie Gravhøy nær Østermarie på Bornholm
 

Strande

Den lille sandstranden mellom klippene ved Hullehavn (Svaneke) er den stranden som er tettest på. Selv om Svaneke ikke er noe kjent badested, så ble Hullehavn med huske, kiosk og en liten parkeringsplass kåret som Bornholms beste strand i 2002 (9 km). Balka, som er kjent for varmt og barnevennlig vann, har fint sand og grunt vann. Denne strand går fra Snogebæk, med butikker og restauranter, til Balka, hvor det er en kiosk, minigolf, utleie av vannsykler, surf-utstyr samt solsenger, toaletter, fine parkeringsmuligheter og en rampe til rullestoler og barnevogner (15 km). Dueodde har fint sand og klart vann, og de mange sandbankene gjør det mulig å bade både på grunt og dypt vann. Dere kan parkere bilen på parkeringsplassen som har kiosk, toaletter og busstoppested. Fra kiosken kan dere komme ned til stranden via en rampe - også med rullestol, sykkel eller barnevogn (20 km).

Natur

Ved Helligdomsklippene i nærheten av Gudhjem (30 km) er huler, grotter og forrevne klippeformasjoner ute i vannet med til å skape dramatiske scenerier. Nordvest for dette ligger Døndalen med en bekk som om våren kan danne et vannfall (Døndalsfaldet) på opp til 25 meter. Paradisbakkene er navnet på et kupert klippelandskap med 3 vandrestier. Gå en tur i tektoniske daler, høylyngmyr, unik vegetasjon og vandreblokker, bl.a. Rokkestenen. Denne steinen som er et levn fra istiden, er den mest kjente vandreblokken og ligger akkurat så løst, at man kan rugge den (14 km). Midt på Bornholm og ca. 15 km fra feriehuset deres ligger en av Danmarks vakreste skoger, Almindingen. Forskjellige, merkede ruter går gjennom skogen, der dere kan oppleve det 162 m høye utsiktstårnet Rytterknægten, nydelige skogsjøer og sprekkedaler.

Aktiviteter

Ta på vandretur i den nydelige skogen Almindingen eller langs med klippekysten. Dere kan f.eks. følge en gammel redningssti med forskjellige høydedrag og en herlig utsikt. Dere kan også benytte de 250 km gode sykkelveiene, der brorparten er bilfri, og få noen deilige naturopplevelser. Lystfiskere kan fiske både fra kysten og på havet eller besøke -Stenbrudssøen Nexø Bornholm'' Denne Put & Take sjøen var engang et sandsteinsbrudd og er i dag den største fiskesjøen på Bornholm. Golfspillere har mulighet for å prøve 3 golfbaner på øya: Nexø Golf Klub, Rø Golfbaner og Bornholms Golf Klub i Rønne. ’Gokart Center Bornholm' i Aakirkeby (14 km) og Bornholms Travbane midt i Almindingen (15 km) kan også anbefales.

Severdigheter

Fra Østermaries første kirke som stammer fra første halvdel av det 12. århundre, har apsis, kor, sørmur og vestmuren til våpenhuset blitt bevart. Ruinen er fredet. I Østermarie finner dere dessuten Bornholms Modeljernbanemuseum. Bare ca. 7 km fra feriehuset deres ligger natur- og fornøyelsesparken Joboland Brændesgårdshaven med bl.a. robåter, svevebane, klatrestativer, minigolf, bowling, trebiler, apekatter, geiter og et stort vannland. Bornholms vartegn er de hvitkalkede rundkirkene som er mer enn 800 år gamle. De mest kjente av disse kirkene som også ble brukt til forsvar og oppbevaring av forråd, er Østerlars (7 km), Olsker i Allinge, Nylars i Aakirkeby og Nyker ved Rønne. Bornholms Kunstmuseum som ligger direkte ved de enestående klippene, Helligdomsklipperne, er også verdt et besøk (10 km).

Utfluktsmål

Kunstmuseet 'Oluf Høst Museet' i Gudhjem er innredet i kunstnerens eget hjem, og her kan dere beundre maleriene hans (11 km). Melstedgård, syd for Gudhjem, er et levende landbruksmuseum med hus, marker og staller (11 km). Bornholms Middelaldercenter ved Gudhjem er et historisk opplevelsessenter. I middelalderbyen finner dere bygninger, en vannmølle, en smie og en borgplass (13 km). Dersom dere er interessert i naturen, kan et besøk i NaturBornholm i Aakirkeby anbefales. Her kan dere lære mer om Bornholms natur helt fra det tidspunkt, da glødende lava brøt ut for mer enn en milliard år siden. I Aakirkeby finner dere dessuten Bornholms Automobilmuseum med i alt 75 kjøretøyer (17 km). Den mest besøkte attraksjonen til Bornholm er borgruinen Hammershus som ble forlatt rundt 1745 og forfalt etterpå. I dag er ruinen fredet (31 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Østermarie

Søk feriehus
 
  •  

   Østermarie Feriehus på landet, Østermarie

   2 Omtaler


    

   Soveplasser: 6   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : 2   •   3500 m till vann
   Reg. nr.: 95-4507

    
   1 uke fra NOK 5972,-