Lei feriehus i Nexø - Book her

Feriehus i Nexø, Bornholm, Danmark til utleining!

Den koselige byen Nexø er fiskeriets by med en moderne trafikk-, lystbåt- og fiskerihavn.

 

Gjestevurderinger fra Nexø

 
 

7 gjester har gitt Nexø en gjennomsnittlig vurdering på 4,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Nexø ligger på Østbornholm, helt ut til Østersjøen, som sender frisk havluft inn over byen. I den gamle bydelen til Nexø kan dere stadig oppleve nydelige, velbevarte bindingsverkshus. På byens brosteinsbelagte torg kan dere oppleve provinskjøpstadens ro til den plaskende lyden fra springvannet. Havnen bobler av aktivitet, og her kan dere oppleve all verdens båttyper, fiskebutikker, motebutikker, kafeer, restauranter og hyggelig stemning.

 
Liv og stemning ved lystbåthavnen i Nexø En sommerdag på restauranten ved Nexø Røgeri Friskrøkt fisk på rad og rekke hos Nexø Røgeri Den store havnen i Nexø fungerer som marina, fiskerihavn og trafikkhavn
 

Strande

Enkelte steder på kysten er det klipper, men ved å bruke stupebrettet, kan dere springe sikkert i havet. 2 km sør for Nexø ligger Balka Strand - en av de beste og mest populære strendene på Bornholm. Den kilometerlange stranden ligger i ly for vestenvinden. Den brede, hvite sandstranden har grunt vann og sandbunn. Dere skal langt uti før vannet blir dypt, så det er en veldig barnevennlig strand. Det er mulighet for å leie vannsykler, liggestoler og surf-utstyr. I høysesongen holder livreddere øye med de badende gjestene på stranden. Fra kiosken på stranden går det en lang rampe helt ned til vannkanten, så det er greit å ha med barnevogn, rullestol o.lign.

Natur

Naturen rundt Nexø er preget av klippe- og sandstrand, skog og plantager. Sør for Nexø ligget det et sammenhengende naturområde, som går helt ned til 'Balkalyngen' - Danmarks eneste sandsteinshede. Området rommer bl.a. et viltreservat. Et lavt, godt skjult fugletårn gir fin utsikt over dyrelivet og kysten. Paradisbakkene ved Nexø er et kupert klippelandskap med et utall av vandreruter. Opplev sprekkedaler, høylyngmoser, vandreblokker og spesiell vegetasjon. Almindingen er landets tredjestørste skog - en vakker og vekslende skog, beliggende i et høyland med bl.a. myr og småsjøer. Her finner dere også Rytterknægten, Bornholms høyeste punkt på 162 m (21 km).

Aktiviteter

For lystfiskere er det gode fangstmuligheter på havet og i Nexø Stenbrud, som er en Put & Take-fiskesjø. Det går fiskebåter fra Nexø Havn. Det lille revet 'Salthammer' ut for Snogebæk Havn samt 'Bro Rev' er veldig populære fiskeområder i nærheten av Nexø. Bornholm har 3 18-hullers golfbaner, der Dueodde Golfbane er den nærmeste (9 km). De tre banene er veldig ulike og er alle verdt et besøk. Gode naturopplevelser venter langs de 250 km gode sykkelveiene, hvor hovedparten er bilfri. Det finnes også mange vandreruter i den deilige naturen. Har dere lyst på klippevandring eller fugleobservering er Bornholm også et ideelt feriested.

Severdigheter

På det gamle røkeriet i Nexø røyker man stadig sild som i gamle dager. Dere kan nyte røykevarene på stedet eller ta dem med hjem. I Nexø ligger barndomshjemmet til forfatteren Martin Andersen Nexø, hvor det er innredet en minnestue med fotos, personlige effekter o.lign. Nexø museum er et eignsmuseum, som er innredet i et gammelt pakkhus. Her kan dere se gammelt verktøy, vrakrester, et fiskerhus og forskjellige andre rekvisitter. På grunn av de mange kunsthåndverkerne på øya er det mulig å få oppleve keramikk- og granittverksteder i Nexø. Hos Bornholms Sommerfuglepark i Nexø kan dere nyte synet av nydelige, tropiske sommerfugler, eksotiske planter og fargestrålende blomster.

Utfluktsmål

JOBOLAND Brændesgårdshaven i Svaneke er et tidligere landbruk, som nå er laget om til en populær natur- og fornøyelsespark med en enestående blomsterprakt og utallige attraksjoner (8 km). NaturBornholm i Åkirkeby forteller historien om Bornholms natur - helt fra øya sprang opp i glødende lava for 1,7 mrd. år siden (14 km). Bornholms Middelaldercenter i Gudhjem er et historisk opplevelsessenter ved Østerlars Rundkirke. Her får dere et inntrykk av bondelivet i perioden 1350-1450. Sentret er et levende middelaldermiljø med mennesker, dyr, hus, vannmøller og et befestet vollsted (22 km). Oluf Høst Museum i Gudhjem er et kunstmuseum, der malerens liv føres videre i hans eget hjem. Bornholms Kunstmuseum ved Rø ligger i en av de vakreste eignene på øya. Her finnes verker av kjente bornholmske malere og temautstillinger med kunst, design og kunsthåndverk (30 km).

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Nexø

Søk feriehus
 
  •  

   Nexø Ferieleilighet i by, Nexø

   5 Omtaler


    

   Soveplasser: 4   •   Soverom: 1
   Husdyr tillatt : 2   •   500 m till vann
   Reg. nr.: 95-3012

    
   1 uke fra NOK 6270,-
    
  •  

   Nexø Feriehus på landet, Nexø

   2 Omtaler


    

   Soveplasser: 6   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : 1   •   5500 m till vann
   Reg. nr.: 95-3011

    
   1 uke fra NOK 8356,-