Lei feriehus i Boderne - Book her

Feriehus i Boderne, Bornholm, Danmark til utleining!

Rekreativ ferie, bare et par hundre meter fra en deilig badestrand

 

Gjestevurderinger fra Boderne

 
 

12 gjester har gitt Boderne en gjennomsnittlig vurdering på 3,83 av 5 stjerner.

 

Eign

Ferie i Boderne betyr rekreative dager i landlige omgivelser, få hundre meter fra en deilig sandstrand. Her kan dere, straks dere har stått opp, ta et forfriskende bad i Østersjøen og unne dere en kakebit på den koselige strandkafeen på ettermiddagen. Kjøpmannsvarer kan man få innen for en radius på 5 km, og hvis dere spiller golf, finner dere en fin golfbane bare 15 km vekk. Bornholm er ideell for lystfiskere, fugleinteresserte og familier som gjerne vil bade i ferien og helst oppleve området til fots eller på sykkel. Den nydelige klippeøya har over 250 km sykkelvei, der brorparten er bilfri. Da Bornholm er en liten øy, kan de mange spennende severdighetene nås på maks 1 time. Det gjelder nydelige havnebyer, tradisjonelle røykerier, åpne kunstnerverksteder, museer, underholdende opplevelsessenter, de fineste hvite strender og fascinerende natur.

 
Sti til stranden i feriehusområdet Boderne på Bornholms sydkyst Deilig, bred sandstrand med lavt og barnevennlig vann i Boderne Barn leker i vannkanten i feriehusområdet Boderne Hyggelig fritidshavn ved stranden og feriehusene i ferieområdet Boderne
 

Strande

I umiddelbar nærhet av feriehuset deres ligger den deilige badestranden Boderne. Her kan dere sole uforstyrret i sanddynene, leke på stranden, bade og stupe i vannet fra store klippestein. På stranden er det en marina, en kafé, en butikk og gode sanitære fasiliteter og parkeringsmuligheter. Stranden ved Østre og Vestre Sømark (8 km) er lang og avvekslende. Sandet er litt grovkornet, og vannet blir fort dypt. Sose Strand er et ganske ukjent badested og et deilig turmål for både natur- og historieinteresserte: Kystklinten har spennende sandavleiringer, og under Den Skånske Krig i 1674 ble 19 svenske krigsskip ødelagt i denne bukten I Dueodde er det mulighet for å bade både på grunt og dypt vann på grunn av de mange sandbankene. Denne berømte stranden (16 km) har fint sand og klart vann.

Natur

I en liten skog ved Nexø finner dere Gryet, Bornholms største samling med bautastein som ligger 15 km fra feriehuset deres. Midt på øya ligger én av Danmarks vakreste skoger, Almindingen, med det 162 m høye utsiktstårnet Rytterknægten, nydelige skogsjøer og sprekkedaler (17 km). Paradisbakkene er navnet på et kupert klippelandskap med 3 vandrestier. Gå en tur i tektoniske daler, høylyngmyr, unik vegetasjon og vandreblokker, bl.a. Rokkestenen. Denne steinen som er et levn fra istiden, er den mest kjente vandreblokken og ligger akkurat så løst, at man kan rugge den (20 km). Ved Helligdomsklippene i nærheten av Gudhjem (30 km) er huler, grotter og forrevne klippeformasjoner ute i vannet med på å skape dramatiske scenerier. Mot nordvest ligger Døndalen med en bekk som om våren kan danne et vannfall (Døndalsfaldet) på opp til 25 m.

Aktiviteter

Bornholm har 3 golfbaner: Nexø Golf Klub (15 km) er den som ligger tettest på, men også Bornholms Golf Klub i Rønne (17 km) og Rø Golfbaner (28 km) er verdt et besøk. Hvis dere gjerne vil oppleve Bornholms spesielle natur på kloss hold, kan dere benytte det godt utbyggede sykkelveinettet eller følge de mange spennende vandrestiene og se på fuglene. En gammel redningssti med forskjellige høydedrag og en nydelig utsikt kan anbefales. Lystfiskere kan fiske fra kysten og på havet eller besøke Put & Take sjøen 'Stenbrudssøen Nexø Bornholm', som engang var et sandsteinsbrudd og nå er den største fiskesjøen (22 km) på Bornholm. Dessuten kan 'Gokart Center Bornholm' i Aakirkeby (8 km) og Bornholms Travbane midt i Almindingen (8 km) anbefales.

Severdigheter

Bare 8 km fra feriehuset deres ligger 'Karen Dam - Håndvævede Textiler', der dere kan kjøpe håndvevede tekstiler. I blomsterbyen Aakirkeby (9 km) finner dere to severdigheter: Bornholms Automobilmuseum og opplevelsessenteret NaturBornholm, hvor dere kan lære mer om Bornholms natur - fra det tidspunkt da glødende lava brøt ut for over en milliard år siden. I Nexø (18 km) finner dere tre turmål: 'Nexø Museum', barndomshjemmet til den berømte forfatter Martin Andersen Nexø (1869–1954), og 'Bornholms Sommerfuglepark & Tropeland'. Men også Rønne (20 km) med bl.a. keramikkmuseet 'Hjorths Fabrik' er verdt et besøk. Bornholms Middelaldercenter viser boliger, en vannmølle, en smie og en borgplass fra middelalderen (21 km). Et av de typiske røykeriene på Bornholm er Hasle Røgeri, der fiskene stadig blir røyket etter gammel tradisjon (30 km).

Utfluktsmål

Gudhjem (30 km) er kjent for de tre små hyggelige havnene sine, røde tak, steile gater, maleriske bindingsverkshus, røykerier, kunstnere, gallerier, arbeidende verksteder og en nesten sydlandsk stemning. I Gudhjem kan dere bl.a. besøke kunstmuseet 'Oluf Høst Museum'. 32 km fra feriehuset deres ligger natur- og fornøyelsesparken Joboland Brændesgårdshaven med bl.a. robåter, svevebane, klatrestativer, minigolf, bowling, trebiler, apekatter, geiter og et stort vannland. Borgruinen Hammershus som ble forlatt rundt 1745 og som forfalt etterpå, er den mest besøkte attraksjonen på Bornholm. I dag er ruinen fredet (42 km). Vartegnet til Bornholm er de hvitkalkede, gamle rundkirkene, som er over 800 år gamle. De mest kjente av disse kirkene som også ble brukt til forsvar og oppbevaring av forråd, er Østerlars, Olsker, Nylars og Nyker.

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Boderne

Søk feriehus
 
  • Inklusiv sluttrengjøring
    

   Boderne Feriehus, Boderne

   3 Omtaler


    

   Soveplasser: 6   •   Soverom: 3
   Husdyr tillatt : 1   •   150 m till vann
   Reg. nr.: 95-0351

    
   1 uke fra NOK 9282,-
    
  •  

   Boderne Feriehus på landet, Boderne

   5 Omtaler


    

   Soveplasser: 12   •   Soverom: 6
   Husdyr tillatt : 2   •   1200 m till vann
   Reg. nr.: 95-0358

    
   1 uke fra NOK 8964,-