Lei feriehus i Årsdale - Book her

Feriehus i Årsdale, Bornholm, Danmark til utleining!

Det gamle, idylliske fiskeleie Årsdale byr på ekte, bornholmsk atmosfære med fiskerbåter, røkerier og klippekyster.

 

Gjestevurderinger fra Årsdale

 
 

gjester har gitt Årsdale en gjennomsnittlig vurdering på 0,00 av 5 stjerner.

 

Eign

Det hyggelige, rolige og uspolerte fiskeleie ligger ved Østersøen på Bornholms klipperike kyst. Årsdale byr bl.a. på en aktiv fiskerihavn med fiskerbåter og lystbåter, en gammel bydel, som menes å stamme helt fra 1409, med snevre gater, lave, sjarmerende og velholte hus, 3 aktive røkerier; Hjorts Røgeri, Kowsky's røgeri og Årsdale Silderøgeri, som byr på friskrøkede spesialiteter hele året rundt, samt Årsdale Mølle fra 1877, som stadig kan ses i funksjon og maler mel med vinnens kraft. Det finnes flere spisesteder, kunsthåndverkere og billedkunstnere i Årsdale, og i Svaneke, Danmarks minste, østligste og mest idylliske kjøpstad, som ligger 3 km nord for Svaneke, finner du bl.a. gode innkjøpsmuligheter.

 
Den lille, hyggelige badestranden i Årsdale er omgitt av klipper I Årsdale kan dere bade fra en liten strand, midt i byen Nyt en røkt sild og utsikten over havnen og havet fra Aarsdale Silderøgeri Årsdale Mølle er en flott og velholdt hollandsk mølle fra 1877
 

Strande

Bornholms østkyst er preget av klipper, men ved Årsdale finnes det også en lille, deilig badestrand med lett rødlig og grovkornet grus. Da vannet er relativt dypt her, kan du springe i vannet fra de omkringliggende klipper. 9 km mot sør ligger Balka Strand, som er en av Bornholms mest populære strender. Den kilometerlange stranden ligger i le for vestavinden og strekker seg over hele Balkabugten. Den brede, hvite sandstranden har lavt vann og sandbunn. Du skal langt ut før vannet blir dypt, hvilket gjør stranden meget barnevennlig. Det er mulig å leie vannsykler, liggestoler og surfutstyr. Fra kiosken ved stranden fører en lang rampe helt ned til vannkanten, hvilket gjør det mulig å medbringe barnevogn, kjørestol o.lign. Ved Dueodde, på sørspissen av Bornholm, finner du Østersjøstranden, som er en praktfull, bred og kritthvit sandstrand. Stranden er meget barnevennlig, da vannet kun bliver langsomt dypt. Det er mange revler i det lavt skrånende vann, som er rent og klart (16 km).

Natur

Årsdale er omgitt av klippenesset 'Oren' mot nord, en deilig badestrand og det lyngkledte område 'Årsdale Byvang' mot sør, grønne områder og marker. På nesset 'Hullenakke', litt nord for Årsdale, kan du oppleve en stor, avrundet klippeblokk, somr ligner et hundehode. Fra Årsdale fører en sti deg langs kysten til Svaneke. Stien snor seg vakkert i gjennom landskapet, i gjennom skoger og helt ut til klippekysten. Mot sør ligger naturhavnen Svenskehavn, og herfra kan du følge enda en flott kyststi til Frederiks Stenbrud nær Nexø. Langs denne stien er det inn imellom nødvendig å klatre på klippene. Paradisbakkene ved Nexø er et kupert klippelandskap med et utall vandreruter. Opplev sprekkedalre, høylyngmoser, vandreblokker og særegen vegetasjon (6 km). Mitt på Bornholm ligger en av landets vakrest skoger, Almindingen. Flere stier fører gjennom skogen, hvor du kan oppleve den 162 meter høye bakken, Rytterknægten, vakre skogsjøer og øya største sprekkedal.

Aktiviteter

Det er rigtig gode fiskemuligheter langs hele østkysten, bl.a. er klippenesset 'Oren' ved Årsdale, klippene ved Hullenakke og garntørreplassene langs kysten gode fiskespots. Hvis du ønsker å vandre/klatre på klipper samt studere fugler, kan du følge stiene langs kysten - nord og sør for Årsdale. Golfspillere har mulighet for å avprøve 3 baner på øya. Nexø Golf Klub er den nærmeste, men også Nordbornholms Golf Klub og Bornholms Golf Klub i Rønne kan også anbefales. Mange deilige naturopplevelser venter langs de 250 km gode sykkelveier, hvorav hovedparten er bilfrie. Sykler kan leies i Svaneke. Det finnes også mange vandreruter i den vakre og særpregede naturen.

Severdigheter

Byens kjennetegn er den gamle, hollandske Årsdale Mølle, som er åpen for offentligheten og stadig maler mel etter de gamle, tradisjonelle metoder. Årsdale Mølle Stensliberi ligger i et gammelt pakkhus ved siden av møllen, og her kan du se hvordan sandsten og granitt blir omdannet til glatte smykker, ur, lamper osv. Besøk Svaneke, som er en flott havneby med velbevarte bindingsverkshus, gamle kjøpmannsgårder, frodige haver, røkerier, keramikkverksteder, glasspusterier, gallerier, et dopskokeri samt mange butikker og hyggelige spisesteder. Det kan kjøpes frisk fisk på havnen hver dag. JOBOLAND Brændesgårdshaven i Svaneke er et tidligere landbruk, som er blitt en populær natur- og forlystelsespark med bl.a. vannland, en enestående blomsterprakt og tallrike attraksjoner. I Bornholms Sommerfuglepark og Tropeland ved Nexø kan du oppleve blomster, planter, deilige dufter, fugler og mindst 1000 farvestrålende sommerfugler, som flyr fritt omkring, i et stort, tropisk glasshus (6 km).

Utfluktsmål

Oluf Høst Museet i Gudhjem er et kunstmuseum, hvor malerens liv føres videre i hans eget hjem (18 km). Bornholms Middelaldersenter i Gudhjem er et historisk opplevelsessenter. Senteret er et levende middelaldermiljø fra perioden 1350-1450 med mennesker, dyr, hus, vannmøller og befestet vollsted. NaturBornholm i Åkirkeby forteller historien om Bornholms natur - fra utspringet i den glødende lava for mere enn 1 mia. år siden (20 km). Bornholms Kunstmuseum ligger i Rø, i et av øyas vakreste områder. Her finnes verker av kjente bornholmske malere og temautstillinger med kunst, design og kunsthåndverk (25 km). Hammershus er en imponerende gammel borg fra omkring 1250, som hever seg på en steil klippeknoll på nordspissen av Bornholm. Hammershus er Nordeuropas største borgruin og er virkelig værd et besøg (37 km). De karakteristiske, hvitkalkede rundkirker er Bornholms kjennetegn. De mest kjente er Østerlars, Olsker, Nylars og Nyker.

 

Forfatteren:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Feriehus i Årsdale

Søk feriehus